falešná svíčková z prasete

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 21.02.05 21:57
falešná svíčková z prasete

potřebovali pomoct a tak mě vzali na zabijačku - já to říkám na upravu prasete do stavitelný podoby( podotknu ne na prví). a tam mi řezník ukázal kus masa a řek že je to falešná svíčková i tak jsem si to vyžádal. Kdo by to k čemu použil.
 dík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Pistorka
17 příspěvků 21.02.05 23:23
...
 
Pistorka
17 příspěvků 21.02.05 23:30
Jantare, hledej,

vše najdeš v Labužníku -" články - tipy do kuchyně - příprava masa - vepřové maso" (popis i s obrázky). Jiný název je vepřová panenka(nad kotletou)-zde v Labužníku. Vynikající maso (minutky, plátky..,tatarský biftek..,fantazii se meze nekladou). Protože je to vepřové, příprava je rychlejší než u hovězího masa. Určitě už najdeš další návody zde v receptech. Dobrou chuť!

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.02.05 06:07
falešná svíčková z prasete

Jantare, v českém řeznickém názvosloví se vůbec nevyznám, jenom mě něco napadlo. V Austrálii se prodává vepřová krkovička (pork neck) někdy pod názvem pork scotch fillet. A hovězí scotch fillet je svíčková. Tak si myslím jestli to není podobné. Panenka se tady samozřejmě také prodává, ale ta je nepoměrně menší.
A co udělat s krkovičkou ti jistě radit nemusím. Já ji používám jak na segedýn, tak na řízky. Tady totiž porážejí prasata kolem 60 kilogramů a tak ani na té krkovičce moc tuku není. Kýta se mi zdá na řízky (aspoň tady) moc suchá.

 
Pistorka
17 příspěvků 22.02.05 10:03
Esmeraldo, nééé..

proboha jen nezaměňuj krkovičku a vepřovou panenku. Panenka je kvalitní libové maso - váleček tak o průměru 6-8 cm. A není suchý. Na segedín a guláš použít panenku by byl hřích. A k tomu názvosloví masa u nás se podívej (zde už výše popsáno, kde v Labužníku hledat), je to opravdu názorně předvedeno. Co já bych za to dala, když jsem začínala vařit, abych poznala, které maso je které. Naštěstí se to dá naučit. Zdravím

 
toast
171 příspěvků 22.02.05 11:17
...

jen dopním odkaz na Pistorkou zmiňovaný článek o masu , který je tady na Labužníkovi

AJTA

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.02.05 11:47
falešná svíčková z prasete

Pistorko, asi jsem se špatně vyjádřila. Vím jaký je rozdí mezi krkovičkou a panenkou. Já jsem ten tvůj flák masa neviděla. Jenom jsem si nebyla jistá, zda je to názvosloví v ČR taky tak pomotané jako tady. Výraz „falešná svíčková“ v souvislosti s vepřovým slyším totiž poprvé. Ale zato lépe chápu rčení: Aby se v tom prase vyznalo

 
Eleeen
1127 příspěvků 22.02.05 12:10
recept...

Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.
Zkus tento recept od babi - je to fakt mňamka!!!!

 
babi
6360 příspěvků 23.02.05 13:00
Elénko a Jantare...

Elénko děkuji Ti mockrát za referenci k mému receptu

Jantare, chceš-li opravdu svíčkovou z věpřové panenky, tak recept najdeš zde " Svíčková z vepřového masa":http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
jantar
170 příspěvků 02.03.05 00:05
mozná mýlka - odkud to maso je

mozná mýlka - odkud to maso je.
Ten kus byl vyříznut za zadní části prasete .
a panenka to URČIŤE nebyla… ta je jinde -tu znám a je tenčí-..
tohle bylo kdesi v „prdeli..“ pardon..kýtě? na kýtě směrem k hřbetu- zvenku

 
ajta
590 příspěvků 02.03.05 07:32
...

vypadá to, že Jary měla pravdu… jen svůj příspěvek napsala „vedle“ této diskuse… tady

 
Alice
104 příspěvků 11.03.05 13:12
Kyta

Co reznik, to zpusob porcovani masa :o))) Myslim, ze ta tvoje falesna svickova je rozebrana kyta na jednotlive saly - jeden z nich je valecek skutecne vypadajici jako svickova :o)) - Pouziti je stejne, jako panenka, pripadne kyta.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz