dýně hokkaido

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
HelcaK
960 příspěvků 30.08.07 16:48
dýně hokkaido

Nemáte někdo osvědčený receptík? Spoléhám hlavně na MI_LANa a Lesní bytost, tady jich na dýni jako takovou je spousta, přímo na hokkaido jen dva. Na netu jsem taky pár našla, ale jsem zvědavá, jestli nemáte nějaký rodinný klenot…

Reakce:
 
buraci
1136 příspěvků 30.08.07 17:11
Z www.biopotraviny.cz

Dýně
POLÉVKA: mrkev, petržel, dýně Hokkaido, olej, pórek, cibule, sůl, muškátový květ, zázvor
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, najemno nastrouhanou mrkev, petržel a dýni (cca 10 min.). Zalijeme vodou a osolíme. Když se polévka začne vařit, přidáme celozrnné nudle a špetku zázvoru a muškátového květu. Po uvaření těstovin (cca 7 - 10 min.) je polévka hotová. Zdobíme petrželovou natí.
Veronika Růžičková

FAZOLOVÝ GULÁŠ S DÝNÍ: olej, cibule, mrkev, dýně Hokkaido, petržel, pórek, fazole, kápie, paprika, bazalka, (tuřín)
Na oleji osmahneme cibulku s červenou paprikou. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni (můžeme přidat též cuketu v poměru 3:1). Na kolečka nakrájíme mrkev, petržel a trochu pórku. Chvíli podusíme, ale nepodléváme! Nakonec přidáme na malé kousky nakrájenou kapii a uvařené fazole (bílé, červené, …). Ochutíme bazalkou, troškou tymiánu a petrželovou natí.
Veronika Růžičková

 
gaburiatko
739 příspěvků 31.08.07 10:20
kremova polievka

No ja robievam kremovu oranzovu polievku :)) Na oliv. oleji podusit cibulku, pridat na kocky nakrajanu Hokaido, zaliat horucou vodou alebo vyvarom a varit do makka. Nakoniec rozmixovat ponornym mixerom, osolit, okorenit a zjemint mliekom alebo smotanou na varenie. Delikatnejsia je 33% smotana. Ak niekomu treba, da sa prikyslit citronovou stavou.
Pre efekt je super tekvicki zrezat vrsok, vydlabat a neskor ju pouzit ako hrniec s pokrievkou, do ktoreho servirujes uvarenu polievku.
Chutne je do polievky zamiesat olupane tekvicove jadierka, ktore sa daju kupit v obchode, alebo ich len tak dat v miske, nech si kazdy prihodi na tanieriku. Samozrejme mozno ku polievke podavat krutony.

 
Bali
1254 příspěvků 31.08.07 10:35
...

polevku delam ne s vodou, ale rovnou varim dyni v mlece. Nekdy jeste priliju trochu smetany.Rozmixuju, opecu krutonky a mnam!

 
lydia
1227 příspěvků 31.08.07 20:00
Helčo,

hokkaido je velmi jemná dýně, můžeš použít i jiné dýňové recepty, jenom se vaří kratší dobu. Já miluji dýni. Mám spoustu receptů, např. nákypy s brambory nebo rýží, lasagne s dýní a mozzarellou, omáčky k nudlím, nebo opékané plátky jako přílohu k masu. Risoto je velmi dobré, ale opravdové risoto, ne rýže s dýní, sladké recepty, přidala jsem někdy recept na řezy, dýńový guláš. Jestli máš zájem, napiš který recept by se ti líbil a napíšu.

 
HelcaK
960 příspěvků 31.08.07 20:47
lydia,

to zní dobře všechno, na zahradě nám pomalu dozrává armáda Hokkaid, jestli se jim nic nepřihodí, tak asi dojde na kdejaký recept… Na netu jsem našla i svíčkovou (tedy tam je dýně jako zeleninová složka, maso je normální), tak tě budu asi postupně otravovat. Třeba červenou řepu už nemůžu ani vidět (naslano ani nasladko), a to manžel vysel opožděně ještě druhý záhonek a ta už je, mrcha taky velká, tak doufám, že s dýní nedopadnu podobně

 
petromil
90 příspěvků 01.09.07 21:04
hokkaido

z hokkaido dělám polívky,mám ji ráda na kousky nakrájenou a posypanou hrubě nadrceným kořením a pak upečenou,z takto pečené se dá udělat i polévka,nedávno jsem ji pekla sypanou pařížským pepřem,ze zbytku jsem pak udělala polévku a chutnala úplně jako svíčková.Nebo salát-kousky upečené tykve,plátky červené cibule,endivi­e,roketa,kousky fety,citron,olivový olej.Taky hokkaido naplním nějakou nádivkou a upeču.Včera jsem dělala čatní-na oleji osmahnou cibulku,česnek,při­dat kostky hokkaido,sůl,cu­kr,rozinky,drce­ný hřebíček,pepř,asi dvě rajčata na kousky,pálivou papričku-podusit.

 
HelcaK
960 příspěvků 09.04.08 17:18
Lydie,

prosímtě, ještě mám několikero dýní ve sklepě a jsou v posledním tažení, mohla bych poprosit o pár z těch receptíků? Ještě pro informaci, které vybrat - dýně plněná nasladko neoslovila nikoho, plátky zapečené v troubě manžel snesl, svíčkovou jsem zkoušela, manžela dvakrát nenadchla, krémovou polévku odmítl jíst vůbec - sestra se po ní může utlouct. Co mu chutnalo, když jsem dýni přidala do francouzských brambor spolu s mletým masem a čensekem. Tak odhadni ty chutě, co připomíná polévku, to nebrat… Díky moc.

 
sigrid
272 příspěvků 09.04.08 18:37
Helčo,

Když seženu Hokkaido, většinou nevymýšlím nic složitého. Vytřu misku olivovým olejem, pokladu plátky dýně, horní stranu také potřu olejem, osolím a na každý plátek položím snítku tymiánu (nebo rozetřu sušený). Strčím do trouby vyhřáté tak na dvě stě a vytahuji hned, jak je trochu opečená. Dávám k masu narychlo nebo jen tak samotnou jako předkrm. Mužskej prožranej si to vylepšil a když u toho nejsem, místo oleje si dává navrch proužek slaniny, přikryje s ním ten tymián. Snad Ti to pomůže, ale celou armádu to určitě nevyřeší.

 
Manana
1515 příspěvků 09.04.08 20:18
Japonský recept na dýni Hokkaidó

Dýni uvařit, oloupat nebo vyškrábat a rozmačkat.
Okurku oloupat, nastrouhat a důkladně skoro dosucha vymačkat.
Cibulku až dvě velice nadrobno nakrájet.
Všechno smíchat s japonskou majonézou, dochutit a podávat jinými japonskými pokrmy.
Japonská majonéza se dostane v Praze v Michli v prodejně Hana Trade v Michelské a je vynikající.

 
HelcaK
960 příspěvků 10.04.08 10:30
Manano,

prosímtě, jaký má být poměr dýně a majonézy a co má vlastně vzniknout? Nějaký dresink? Dík

 
lydia
1227 příspěvků 10.04.08 12:05
Helco,

podívám se, ale mám čas až večer. Třeba se něco najde. Jinak mám pod mými recepty guláš, a dva sladké koláče. Myslíš, že by něco jako quiche chutnalo?

 
Manana
1515 příspěvků 10.04.08 13:09
Helčo

je z toho taková pomazánka, může se mazat i na topinky z bílého chleba.

 
lydia
1227 příspěvků 10.04.08 17:23
Helco

našla jsem štrůdl, ještě nejaké guláše na způsob bramborového guláše, který je v mých receptech, jenom přidáš dýni a nějaké maso, nebo špekáčky. Našla jsem quiche a nudlový nákyp s dýní. A ještě různé polévky, např. dýňovou s koprem. Napiš co bys chtěla, napíšu ti recept.

 
HelcaK
960 příspěvků 14.04.08 18:33
Tak sice nevím,

jestli ta japonská pomazánka s okurkou a majonézou vypadá jako to, co jsem vytvořila, ale manžel se cpal a povídal, že je vynikající. Trochu to připomínalo vajíčkovou pomazánku - nudličky okurky simulovaly strouhaný bílek a žlutá dýně mazlavý žloutek:-).
Ještě se chystám na quiche, místo guláše jsem dneska spáchala jakousi variaci na Milanův patizon, ale dýně se s patizonem srovnat nedá - i když k jídlu to bylo, i choť poobědval.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz