Knihomilci, pozor!
V anglosaském světě se nedávno objevily na trhu dvě nové kuchařské
knihy: The Cooks' Book, sepsaná nejznámějšími světovými
kuchaři - co kapitola, to jiný specialista na dané téma. Je tam například
zařazená i kapitola o výrobě pěny, kterou napsal sám její objevitel Ferran
Adriá TARGET=_new . Tou druhou je Silver Spoon, první
anglický překlad několik desítek let staré italské kuchařky, která je
v zemi svého původu snad nejprodávanější kuchařskou knihou vůbec.
Vydává se tam opakovaně dosud a prý ji matky dávají svým dcerám jako
věno, protože obsahuje veškeré základy italské kuchyně. Ale to nejlepší
nakonec: obě dvě jsem viděla v knihkupectví Luxor na Václavském
náměstí v Praze…
PS. Obě jsou jinak k mání na Amazonu, ale pozor, mám takový pocit, že
americké vydání na rozdíl od britského nemá suroviny uvedeny
v metrických jednotkách.
Dvě světové novinky
Tak jsem natesena dneska odevzdala dite, a vydala se na Vaclavak. Marne jsem vsak bloudila Luxorem, knihy jsem nenalezla… Ovsem kousek niz a to v Kanzelsbergu na Vaclavaku je maji Ale pro The Cook's Book tam nechodte, posledni mi pysne truni na nocnim stolku Silver spoon, nebo Arabesque o marocke, tuniske a libanonske kuchyni - tak to jsem si malem poslintala salu - napsala jsem si o ne Jeziskovi
dívala jsi se v prvním patře mezi cizojazyčnou odbornou literaturou? Když jsem tam byla před týdnem a něco, tak jich tam ještě od obou měli docela slušnou zásobu…
Florentynko, tak ja navstivila nasi miniknihpuctvi a hle, po mem velkem udivu
obe knizky tam jsou a ted, kterou si vybrat. Ani spat jsem poradne nemohla,
takze dneska jedu pro jednu z nich…kterou nevim, tudiz se rozhodnu asi az na
miste, kde budu listovat, slintat, preslapovat.
Flo, dekuji za tip, alespon budu miti hezky darecek pod stromecek .
tak takový dáreček ti moc přeju, jsem ráda, že má zmínka k něčemu byla. Až pojedeš do toho knihkupectví, koukni taky na poslední knížku od Ruth Reichl: Garlic and Sapphires. Je to opět moc pěkné čtení a všude jsem na ni viděla jen samé kladné ohlasy.
Florentynko, tak jsem si koupila hezky vanocni darecek v podobe Silver
Spoon. Jak uz jsem psala, vystala jsem dolik, obracela stranky v jedne ci druhe
kucharce, ale nakonec vyhrala ta italska. Jen mne trosku mrzi, ze je
prizpusobili Americe a to v mernych jednotkach a ja se priznam ja americkou
vahu nemam . Vsechno vazim na gramy a nebo odmeruji v cupech a nebo spoons.
Takze nejake ounciky mne kapanek zaskocily, ale to je to nejmensi. Knizka je
mocky hezka, ale jeste jsem nemela poradne moznost ji prohlidnout, je to
darek…
Po te kucharce, kterou mi opet doporucujes a ktera asi opet skonci v mem
nakupnim kosiku se urcite podivam.
Florentynko, dekuji za hezke tipy na kucharky a ja Ti preji krasne Vanoce, pod
stromeckem mnoho kucharek a jinych krasnych darecku .
Ruth Reichl teď už doporučuji i z vlastní zkušenosti, Není to typická kuchařka, spíš se jedná o povídání s několika málo jednoduchými recepty. Autorka píše velmi humorně a čtivě o svých zkušenostech a zážitcích z doby, kdy byla restauračním kritikem v New York Times. Čtu ji v každé volné chvilce přesně dva dny a už jsem téměř na konci, aspoň mám nějakou aktivitu, kterou mi moje těhotenská lenora ještě dovolí
Dekuji moooc za osobni doporuceni knizky od Ruth Reichl a urcite si ji koupim. Ted chodim tajne a koukam do Silver Spoon a vzdycky mne nekdo vyrusi. Snad po Vanocich budu miti na ni konecne klid a neruseny cas pri cteni.
mě stála v Londýně 25 liber a v Luxoru ji mají v podstatě za
tutéž částku, ale přepočtenou na koruny (pokud si dobře vzpomínám,
stojí kolem 1200 Kč). Americké vydání mají na Amazonu za cca 27 dolarů,
k tomu musíš připočíst kolem 10 dolarů poštovné - takže to všechno
vychází plus mínus stejně.
A to nejdůležitější: je to 1200 stran bezvadné kulinářské
inspirace…
dekuji za informace… ja jsem tu cenu nekde videla a zdalo se mi to dost, ale nevedela jsem pocet stran… tak to jooo:))) Diky a vsechno nej v novem roce!
Ahoj vsem, nasla jsem Silver Spoon (vynatky) na netu (autorem stranky je
vydavatelstvi tehle kucharky), je tam pekne videt i design knihy a je tam take
celkem dost receptu - ukazek. Prosim uzivejte si
Pořád jsem si lámala hlavu, proč je ta Stříbrná lžička tak drahá,
až odkaz na nakladatelství mi to objasnil.
My máme doma od Phaidonu „The Phaidon Atlas of Contemporary World
Architecture“ (taky se na těch stránkách dá najít), přeci jen radši
utrácím za knížky o umění a atrchitektuře. Ale proti kuchařkám nic,
proboha…
Je momentalne na Amazonu jiz za prijatelnych 26,37 USD, takze kdo muzete, kupte, stoji to za to.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
