Dostal jsem darem Feta sýr:
Ale nejsem schopen jej sám „zesosat“ (rozuměj „sežrat“) (děvčatům
chutná něco, co je více „soft“) a tak se chci zeptat odborníků - mohu
kousek zamrazit???
Dotaz pro Airan (ale i pro ostatní znalé)
Ivo, já bych ho nakrájela na kostky (hrana tak 1,5 - 2 cm) naložila do olivového oleje, přidala česnek, koření a nasekané bylinky. Pokud je ve sklenici zalitý olejem a uložený v lednici, vydrží hodně dlouho. Je pak výborný jako jednohubka k pití, dá se přidat do salátu, dají se jím plnit a zapékat papriky. Jak koukám, je to pravá řecká feta, tak asi nebude příliš slaná. Když to dělám z hodně slaného „balkánu“, tak ho nechám před marinováním přes noc vymáčet v čisté vodě. Mrazit jsem ho nezkoušela a ani nemám pocit, že by mu to prospělo. Ale třeba má někdo s zmrazováním zkušenost.
Ahoj Jenoféfo, jak mě to mohlo nenapadnout!!! - v jednoduchostí je
krása. A já Ti měl od nedávna v lednici sklenici s olivovým olejem po
jednom naloženém výborném (už „sežraném“) slovenském sýru a čekala
přesně pro tyto účely. Takže sýr je v oleji, olej ve sklenici, sklenice
v lednici a já v klidu .
PS: měla jsi pravdu - tento sýr opravdu není tak šíleně slaný, jak jsme zvyklí z naší produkce - je prostě báječný (Řekové prostě umí…).
PS2: musím se omluvit - než jsem stačil štítek na sklenici nalepit, tak
jsem jej samozřejmě umatlal od oleje - ale vždycky to tak se mnou není
..ale nakládám. Přidávám i cibuli a třeba i něco naloženého (kus okurky nebo feferonu), pálivou papričku i syrovou.
…přesně po měsíci jsem provedl ochutnávku.....výsledek na 1*.....dokonce jsem měl dojem, jako by se sýr zhutnil…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
