Dotaz pro Airan (ale i pro ostatní znalé)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Ivo
1045 příspěvků 13.10.06 21:11
Dotaz pro Airan (ale i pro ostatní znalé)

Dostal jsem darem Feta sýr:
Ale nejsem schopen jej sám „zesosat“ (rozuměj „sežrat“) (děvčatům chutná něco, co je více „soft“) a tak se chci zeptat odborníků - mohu kousek zamrazit???

Reakce:
Jenofefa
1315 příspěvků 13.10.06 23:02
Feta sýr

Ivo, já bych ho nakrájela na kostky (hrana tak 1,5 - 2 cm) naložila do olivového oleje, přidala česnek, koření a nasekané bylinky. Pokud je ve sklenici zalitý olejem a uložený v lednici, vydrží hodně dlouho. Je pak výborný jako jednohubka k pití, dá se přidat do salátu, dají se jím plnit a zapékat papriky. Jak koukám, je to pravá řecká feta, tak asi nebude příliš slaná. Když to dělám z hodně slaného „balkánu“, tak ho nechám před marinováním přes noc vymáčet v čisté vodě. Mrazit jsem ho nezkoušela a ani nemám pocit, že by mu to prospělo. Ale třeba má někdo s zmrazováním zkušenost.

Ivo
1045 příspěvků 16.10.06 12:02
Drahá Jenoféfko...

Ahoj Jenoféfo, jak mě to mohlo nenapadnout!!! - v jednoduchostí je krása. A já Ti měl od nedávna v lednici sklenici s olivovým olejem po jednom naloženém výborném (už „sežraném“) slovenském sýru a čekala přesně pro tyto účely. Takže sýr je v oleji, olej ve sklenici, sklenice v lednici a já v klidu :-)).

PS: měla jsi pravdu - tento sýr opravdu není tak šíleně slaný, jak jsme zvyklí z naší produkce - je prostě báječný (Řekové prostě umí…).

PS2: musím se omluvit - než jsem stačil štítek na sklenici nalepit, tak jsem jej samozřejmě umatlal od oleje - ale vždycky to tak se mnou není :-)))

DanaJ
1136 příspěvků 17.10.06 10:25
Taky nemrazím,..

..ale nakládám. Přidávám i cibuli a třeba i něco naloženého (kus okurky nebo feferonu), pálivou papričku i syrovou.

Ivo
1045 příspěvků 17.11.06 15:39
Ochutnávka...

…přesně po měsíci jsem provedl ochutnávku...­..výsledek na 1*.....dokonce jsem měl dojem, jako by se sýr zhutnil…

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz