Domácí zmrzlina.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Peggy2
3 příspěvky 29.06.06 14:59
Domácí zmrzlina.

Velmi bych Vás chtěla požádat o radu : pořídila jsem si strojek na domácí výrobu zmrzliny, ale nemám potřebné recepty - a vše, co jsem zatím zkusila, bylo sice chuťově zajímavé, ale " teklo to"! O zmrzlině, která by se ze zmíněného strojku vyjmula a bylo by možné stvořit poháry - neřkuli kopečky zmrzliny, se mi zatím jenom zdá!
Nemáte někdo nějaké zkušenosti - v letošním parném létu by to snad přišlo vhod i ostatním. Děkuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.06.06 22:36
Domácí zmrzlina

Pegy, nevím jaký stroječek vlastníš, ale za mého dospívání, již v 50-létech moji rodiče vlastnili strojek na zmrzlinu, který byl ve výbavě k domácímu robotu. Mezi nádobou a vlastním obalem zmrzlinového strojku byl prostor, kam se sypal led, který vlastně utvářel pozvolné tuhnutí zmrzlinové hmoty, který tam maminka nebo já vkládala. Uvnitř nádoby byl jemný šlehač, který hmotu prodělával. Současné strojky neznám, ale mělo by to být na stejném principu. bedla

 
Peggy2
3 příspěvky 30.06.06 14:59
...

Reaguji na příspěvek - ano, výrobník má dnes nádobu s dvojitými stěnami - již naplněnou jakousi tekutinou - a tuto nádobu vkládám do mrazáku, a vyjímám, až je „nepohyblivá“ - pak zapnu výrobník a v něm se pohybuje malý robotek, který zmrzlinovou hmotu pomalounku mixuje v té nádobě s ledovým obalem - to souhlasí, ale přesto po 1/2 hoďce podle jejich návodu je zmrzlinová hmota stále v polotekoucím stavu - proto nevím, jestli do vlastní hmoty nemá přijít něco, co ji stabilizuje do tuhého stavu?

 
spanny
159 příspěvků 01.07.06 00:00
Peggy2

Ja to same mam doma. Koupila jsem to asi pred 6 lety, pouzila jen parkrat a ted mam ten hrnec v mrazaku a nic s nim nedelam. Tech par prvnich zmrzlin co jsem delala byly vynikajici ale nepamatuji si presne jak jsem to delala. Ja se chystam delat tu zmrzlinu uz dost dlouho ale nikdy mi na to nevysel cas. Ted, kdyz to chces vedet jak na to tak ja to udelam na vykend a napisu ti jak to vyslo.
 Kamila

 
Peggy2
3 příspěvky 01.07.06 10:04
...

Kamilo, byla bych Ti velice vděčná, kdyby sis oživila svůj „zmrzlinový talent“ - jsem totiž diabetik a chtěla jsem si zpříjemnit život bez dukru i v parném létě - a zatím, byť to zkouším obden - žádná sláva…

 
DanaJ
1136 příspěvků 04.07.06 12:41
Peggy

a nebude to tím, že tam nedáváš ten cukr? Protože i tím to možná houstne. Umělých sladidel se dává poměrně menší množství než cukru. Zkus to třeba udělat s cukrem pro ostatní a třeba to bude i tím. Já osobně zmrzlinovač nemám, ale jestli postupuješ dle návodu, tak čím by to asi mohlo být? Třeba by pak pomohl stužovač, ale který, když se mrazí?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz