Čas domácích zabijaček pomalu končí. Já se na jednu ale brzy chystám a protože už je to pár let, co jsme naposledy zabíjeli, hledám takový návod „zabijačka krok za krokem“. Např. vůbec nedovedu odhadnout kolik naloupat česneku, kolik koření připravit… Neinspirovala jsem zkušenější??? Já osobně bych toto velmi ocenila. Díky. J.
Domácí zabijačka
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Na nic nezapomenout!
Já si již několik let udržuji seznam věcí, které k zabijačce potřebuji a které by neměly chybět (např. rum do čaje apod.). Nevím však, zda by se zde rozměrem hodil. Mohu poslat na mailovou adresu.
Vytahuji svůj starý příspěvek
a tentokrát jsem již zkušenější a chtěla bych po zabíjení překvapit rodinku pár specialitama, a s těmi potřebuji poradit:
- druhý den teta pekla „vejpečky“, z odřezku. Myslím si, že je před pečením předvářela, předdusila??? Poradíte?
- paštika - poraďte prosím osvědčený recept. Jo, ale nemám paštikovou formu (i když po ní moc a moc toužím), tak bych potřebovala nějakou vařenou - ve skleničkách.
Už jsem si vytiskla Vaše recepty na škvaření sádla v mikrovlnce,
zavařování masíčka, šunku… tak uvidíme.
J.
Jiti,
vejpečky naskládáš do pekáče zasyrova, posolíš, podliješ a pečeš.
Někdo dává kmín, já zase jen trochu cibule a papriky.
Na paštiku se podívám doma do „chytré“ knihy.
Další podobná témata podle názvu