Domácí sýr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Verunka02
1 příspěvek 14.10.03 08:03
Domácí sýr

Mám recept na Domácí sýr viz. nize, ale při vaření mi zhrudkovatěl (bílkovina se srazila). Vše jsem dělala podle prilozeneho receptu, můžete mi poradit kde jechyba?

Recept:
tvaroh - 500 g
máslo - 50 g žloutek - 1 ks
paprika sladká - 1 lžička
sůl - trochu
kmín - trochu
Návod:
Tvaroh utřeme se solí, přidáme kmín a necháme v teple 24 hodin uležet. Pak jej přendáme do kastrolu z rozpuštěným máslem a vaříme za stálého míchání dohladka. Pak do něj přidáme papriku, žloutek a dobře promícháme. Nalijeme do vypláchnuté a osušené formy na srnčí hřbet a necháme do druhého dne v chladu uležet.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník richard02
10 příspěvků 12.02.04 16:32
Domácí sýr.

Moje babička a maminka dělala také domácí sýr, na který dodnes nemohu zapomenout. Ten se dělal podobně ale z tvrdého tvarohu. Tvaroh se nastroual na hrubém struhadle. Dal do mísy, prosolil a okmínoval a lehce zvlhčil pivem. Přikryl se utěrkou a dal na teplé místo. Dobré je, když se přepásá gumičkou, aby na hmotu nemohl hmyz. Každý den se tvaroh promíchal a případně zvlhčil. Asi po týdnu tvaroh začal sklovatět a mít charakteristickou vůni. Když byl již v polotekutém stavu - cca 10 dní, dal se do kastrolu s máslem a rozpustil se, přidala se paprika a celé vejce nebo dvě, podle množství tvarohu. Promíchalo se a nalilo do vodou vypláchnutého talíře a nechalo se ztuhnout. Byl to levný a velmi chutný sýr. Nyní je tvrdý tvaroh asi o 500% dražší, ale přesto si sýr příležitostně děláme.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz