Domácí pekárna-jaké droždí?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník JANAK02
50 příspěvků 06.10.06 22:30
Domácí pekárna-jaké droždí?

Zvažujeme koupi domácí pekárny a tak studuji návody, druhy, recepty atd. Pochopila jsem správně, že se používá pouze sušené droždí? Čerstvé nemůžu použít vůbec, nebo jenom při odloženém startu? Jestli vůbec, tak z jakého důvodu? Děkuji za odpověď .

Reakce:
Labužník housenka02
609 příspěvků 06.10.06 23:02
...

… já mám zkušenosti pouze se sušeným droždím… mám pekárnu už několik let a jsem s ní spokojená, v návodu bylo pouze suš. droždí a tak mne nikdy nenapadlo experimentovat s čerstvým… dokonce v tom vidim výhodu, neboť sušené droždí se dá skladovat delší dobu a tak ho mám vždy po ruce a můžu péct či tvořit kynutá těsta kdykoliv, třeba i o půlnoci…

Machnacanka
194 příspěvků 07.10.06 00:02
JankaK

Ja ju mám asi pol roka a tiež používam iba sušené droždie. A odvtedy ani čerstvé nekupujem. Niekoľkokrát sa mi stalo, že som droždie normálne ešte v záruke doma rozbalila a bolo plesnivé.

Labužník housenka02
609 příspěvků 07.10.06 09:21
špatné zlušenosti...

… i mě se několikrát stalo, že koupená kostka droždí byla po rozbalení nevábná, navíc když jsem ho koupila v dobré víře něco dobrého upéct, tak než jsem dojela domů tak mě dobrá víra několikrát opustila a na droždí už nedošlo a pak jsem ho mohla jen vyhodit… se sušeným mám problém chtění a nechtění péct vyřešený… prostě když chci péct tak otevřu sáček a je to…

possum
464 příspěvků 07.10.06 11:28
ja jsem tu uz kdesi psala,

nevim u jake debaty, ze tady snad cerstve ani nejsou. No, mozna kdybych opravdu schanela… Takze roky a roky pouzivam jen ty susene. Uz z toho duvodu, ze muzu pict, kdyz me to chytne a ne kdyz jsou kvasnice. ;-)) Jak si na ne zvyknes, cerstve prestanes kupovat.

Merylaska
23 příspěvků 07.10.06 14:59
Peču i z čerstvého droždí v kostce.

Nejsem ještě moc zkušená pekařka,ale z droždí v kostce jsem už pekla,naposledy na sprint a chlebík se povedl.Nadrobila jsem ho nahoru do důlku v mouce.Více používám taky sušené,je vždy po ruce a není třeba hlídat datum spotřeby,ale z čerstvého to jde taky.

jau
457 příspěvků 09.10.06 12:23
Merylasko

a jak jsi to čerstvé droždí dávkovala?

Merylaska
23 příspěvků 10.10.06 13:59
jau

Pekla jsem na rychlý program z 250 g hl.mouky a 250 g celozrné žitné(může být i pšeničná celozrná).Nahoru do důlku v mouce jsem rozdrobila 1/2 kostky čerstvého droždí.Někde jsem právě četla radu,že na rychlý program má být vždy o trošku víc droždí.Jinak při pečení na klasik se dává 1/4-1/3 kostičky na 1/2 kg mouky.Nemám pekárnu dlouho,tak pořád zkouším.

jau
457 příspěvků 11.10.06 13:07
...

Díky

Padre
194 příspěvků 25.10.06 13:57
...

Já peču poměrně často asi 2 roky a používám to droždí, které zrovna mám. Žádný rozdíl jsem nezpozoroval. Sušené je praktičtější, vydrží dlouho. Když ale třeba vím, že budu péci 2 bochníky v jednom dni nebo během pár dnů, klidně použivám čerstvé. Půl kostky na 500 g mouky, jinak všechno nechávám beze změny jako u droždí sušeného. Hezký den!

spanny
159 příspěvků 25.10.06 18:41
cerstve drozdi

mohli byste mi prosimvas rici kolik gramu je ta vase 1/2 kostky cerstveho drozdi? Ja tu u nas totiz vubec nemuzu sehnat suche drozdi, je tu jen cerstve. A tak jsem tu moji pekarnu uschovala a nepouzivam kdyz nemam suche drozdi.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.10.06 22:54
...

…celá kostka je 42 g, polovina je 21 g…

spanny
159 příspěvků 26.10.06 20:27
Housenko

Dekuji za odpoved, podivala jsem se na to nase drozdi a to je taky kostka 42 gramu. tak se dam do peceni.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz