Domácí pekárna

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Martulka0408
2 příspěvky 17.10.11 13:43
domácí pekárna

Ahoj, vlastníte domácí pekárnu? Jste spokojeni?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 14:18

Ano. Ano.

 
Frantiska
927 příspěvků 17.10.11 18:26

ano, ale moc v ni ted nepecu … kynute testo dela uzasne (skoro jak moje babicka, ale jen skoro)

 
esmeralda
4813 příspěvků 17.10.11 22:42

I já jsem spokojena.
Moje pekárna by se možná už mohla zařadit mezi starožitnosti, ale stále běží jako divá.
Nejen že peče dobrý chleba, ale také uhněte výborné těsto na knedlíky, mazance atd…
Už si to bez ní nedovedu představit.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 23:20

Ano, ano. To celé 2× :mrgreen:
Byla doba, kdy jsem měla 3 pekárny. Nemohu již bez ní být.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 23:50

A já bych ji strašně moc chtěla vlastnit, ale…do mé krásné kuchyňky se prostě nevejde… :cry:

 
midla
266 příspěvků 18.10.11 10:16

Ta moje má taky šikovnější ručičky na těsto než já.

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.10.11 11:20

Velmi!!!

 
Martulka0408
2 příspěvky 18.10.11 12:44
Duplica Vital

A jaký typ vlastníte?

 
bocianka
528 příspěvků 18.10.11 14:01
domácí pekárna

Mám ETA HARMONY a jsem spokojená. Kynuté těsto udělá krásně, a hlavně, nebolejí mme ruce. Chleba peče taky dobře, co víc si přát.

 
Frantiska
927 příspěvků 18.10.11 16:05

eta harmony … dostala jsem ji na vanoce, ja osobne bych si vybrala jinou … ale jsem moc spokojena testo dela super (jen bacha i v pekarne se da spalit :)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.10.11 18:18

Já mám ETA Siesta a je úžasná. Používám ji ale opravdu jenom na výrobu kynutého těsta. Když vykyne, vyndám si ho a dělám už ručně, co potřebuju. Nelíbí se mi totiž ten univerzální hranatý tvar výsledného díla.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.10.11 18:52

Martulko, jestli pekárnu teprve vybíráš, podívej se na http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php , případně na diskuzi o domácích pekárnách - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?… . Děvčata jsou trochu ukecaná, ale vždy některá poradí. :wink:

 
 
esmeralda
4813 příspěvků 22.10.11 23:49
Už pečete na vánoce?

Včera jsem začala.
Ale spíše jsem se chtěla podělit o novou zkušenost.
Naházela jsem všechny suroviny na vanilkové rohlíčky (dělám podle receptu na Hazelnut Crescents z místního časopisu z roku 1984) do pekárny a nechala zamíchat. Ani jsem si nezamazala ručky a výsledek byl krásné nadýchané rohlíčky.
Už to jinak dělat nebudu.

 
bocianka
528 příspěvků 23.10.11 10:09
Domácí pekárna

Teda Esmeraldo, to pěkně „provokuješ“. Ale máš zpoždění, zdejší super a hyper markety mají vánoce už nejmíň měsíc.
Je to děs, už se to kvapem blíží.
Popiš, prosím blíž, jak jsi v pekárně dělala těsto. Na programu normální přírava těsta, nebo na nějakém jiném programu? Mne se na zadělávání vánočního cukroví, ale i jiného, velmi osvědčila Varoma. Tam si vše navážím, případně umelu oříšky a pod. a potom během pár minut je vše umíchané. Přeju hezký den.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.11 12:52

Těsta na vánoční cukroví dělám v pekárně dlouho. Moje Alaska má program „nudlové těsto“, který nepřihřívá, jen hněte a trvá 14 minut. Tuk musí být ale hodně změklý, nebo ho trochu rozehřeji na programu pečení (cca 2 minuty).
Můžeš použít program na kynuté těsto a vypneš ho hned po skončení míchání.

Vánoce jsem zaznamenala, čokoládovou figurkovou kolekci na stromeček už mám doma :mrgreen:

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.10.11 09:27

Bocianko, do obchodů chodím málokdy, budu se muset zajít podívat zda i tady už začal vánoční blázinec.

Do pekárny jsem dala 500 ml hladké mouky, 80 ml cukru, 250 gramů nesoleného másla nakrájeného na kostičky,
100 gr mletých lískových oříšků a dva žloutky.
Moje pekárna je už letitá, snad jena z prvních a má jenom pár programů.
Dala jsem to na těsto a asi po 30 minutách vypnula.
Vytvarovala rohlíčky a pekla při 180°C 20 minut.
Ještě horké posypala moučkovým cukrem.

Ivo, k té mé pekárně nemám ani knížku, ale myslím že program na nudlové těsto ani nemá. Zapnu to jako na kynuté a pak vypnu.
Se změklým tukem si tu starosti dělat nemusím. Máslo teče hned jak ho vytáhnu z lednice. 8-)

 
bocianka
528 příspěvků 24.10.11 22:01
Ivo a Esmeraldo,

děkuju moc. Program na nudlové těsto nemám, zkusím to jak to dělá Esmeralda.

 
Ačraj
697 příspěvků 27.10.11 22:45
Pekárna

Pekárnu Moulinex vlastním již 3 roky, ale s chlebem jsme nebyli spokojeni, ač jsem vyzkoušla několik receptů, prý je dobrá na zadělání těsta, ale to mě udělá robot Vorwerk, tak tu pekárna leží ladem, chleba je lepší pečený v troubě.

 
Standa V
1 příspěvek 30.01.16 11:29
Recep na chleba v pekárně

Ahoj. Někde na labužníku jsem našel recept o řecký chleba s olivami a olivovým olejem. Máte zkušenosti ja ktento recept udělat vpekárně?

 
birkana
1671 příspěvků 30.01.16 14:07

@Standa V, olivový chléb - recept pro pekárnu:

  • 250 ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl vařené a jemně nastrouhané brambory
  • 1 lžička mletého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 a půl lžičky suš. droždí
  • 115 g vypeckovaných jemně nakrájených černých oliv

Program ZÁKLADNÍ, olivy přidáme až po zvukovém znamení. Ať se podaří :mavam:

 
Cek122
7 příspěvků 22.01.17 13:06
Pekárna

S pekárnou jsem maximálně spokojená. já teda vybírala celkem dlouho. Možná by pomohla i stránka - http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/…arny-a-pece/

 
isazkycom
5 příspěvků 07.11.17 15:14
@glama píše:
přikládám přehlídku testování domácích pekáren..
Nejlepší je ETA Delicca, v jiném testu Kenwoodhttp://www.brydova.cz/…cich-pekaren-
http://www.brydova.cz/…st-final.pdf
http://www.dtest.cz/…cich-pekaren
http://www.prozeny.cz/…evne-pekarny
http://technet.idnes.cz/…echnika.aspx?…
http://www.mojepekarna.cz/…maci-pekarnu

Díky, zajímavý zdroje. Trochu starší například ten od je z roku 2007. Já koukám vždy k němcům na TestBerichte.de a na test pekáren na Rankito.cz


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz