Ahoj, vlastníte domácí pekárnu? Jste spokojeni?
Domácí pekárna
I já jsem spokojena.
Moje pekárna by se možná už mohla zařadit mezi starožitnosti, ale stále
běží jako divá.
Nejen že peče dobrý chleba, ale také uhněte výborné těsto na knedlíky,
mazance atd…
Už si to bez ní nedovedu představit.
Mám ETA HARMONY a jsem spokojená. Kynuté těsto udělá krásně, a hlavně, nebolejí mme ruce. Chleba peče taky dobře, co víc si přát.
eta harmony … dostala jsem ji na vanoce, ja osobne bych si vybrala jinou
… ale jsem moc spokojena testo dela super (jen bacha i v pekarne se da
spalit
Já mám ETA Siesta a je úžasná. Používám ji ale opravdu jenom na výrobu kynutého těsta. Když vykyne, vyndám si ho a dělám už ručně, co potřebuju. Nelíbí se mi totiž ten univerzální hranatý tvar výsledného díla.
Martulko, jestli pekárnu teprve vybíráš, podívej se na http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
, případně na diskuzi o domácích pekárnách - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
. Děvčata jsou trochu ukecaná, ale vždy některá poradí.
přikládám přehlídku testování domácích pekáren..
Nejlepší je ETA Delicca, v jiném testu Kenwood
http://www.brydova.cz/…cich-pekaren-
http://www.brydova.cz/…st-final.pdf
http://www.dtest.cz/…cich-pekaren
http://www.prozeny.cz/…evne-pekarny
http://technet.idnes.cz/…echnika.aspx?…
http://www.mojepekarna.cz/…maci-pekarnu
Včera jsem začala.
Ale spíše jsem se chtěla podělit o novou zkušenost.
Naházela jsem všechny suroviny na vanilkové rohlíčky (dělám podle receptu
na Hazelnut Crescents z místního časopisu z roku 1984) do pekárny a
nechala zamíchat. Ani jsem si nezamazala ručky a výsledek byl krásné
nadýchané rohlíčky.
Už to jinak dělat nebudu.
Teda Esmeraldo, to pěkně „provokuješ“. Ale máš zpoždění, zdejší
super a hyper markety mají vánoce už nejmíň měsíc.
Je to děs, už se to kvapem blíží.
Popiš, prosím blíž, jak jsi v pekárně dělala těsto. Na programu
normální přírava těsta, nebo na nějakém jiném programu? Mne se na
zadělávání vánočního cukroví, ale i jiného, velmi osvědčila Varoma.
Tam si vše navážím, případně umelu oříšky a pod. a potom během pár
minut je vše umíchané. Přeju hezký den.
Těsta na vánoční cukroví dělám v pekárně dlouho. Moje Alaska má
program „nudlové těsto“, který nepřihřívá, jen hněte a trvá
14 minut. Tuk musí být ale hodně změklý, nebo ho trochu rozehřeji na
programu pečení (cca 2 minuty).
Můžeš použít program na kynuté těsto a vypneš ho hned po skončení
míchání.
Vánoce jsem zaznamenala, čokoládovou figurkovou kolekci na stromeček už
mám doma
Bocianko, do obchodů chodím málokdy, budu se muset zajít podívat zda i tady už začal vánoční blázinec.
Do pekárny jsem dala 500 ml hladké mouky, 80 ml cukru, 250 gramů
nesoleného másla nakrájeného na kostičky,
100 gr mletých lískových oříšků a dva žloutky.
Moje pekárna je už letitá, snad jena z prvních a má jenom pár
programů.
Dala jsem to na těsto a asi po 30 minutách vypnula.
Vytvarovala rohlíčky a pekla při 180°C 20 minut.
Ještě horké posypala moučkovým cukrem.
Ivo, k té mé pekárně nemám ani knížku, ale myslím že program na
nudlové těsto ani nemá. Zapnu to jako na kynuté a pak vypnu.
Se změklým tukem si tu starosti dělat nemusím. Máslo teče hned jak ho
vytáhnu z lednice.
Pekárnu Moulinex vlastním již 3 roky, ale s chlebem jsme nebyli spokojeni, ač jsem vyzkoušla několik receptů, prý je dobrá na zadělání těsta, ale to mě udělá robot Vorwerk, tak tu pekárna leží ladem, chleba je lepší pečený v troubě.
Ahoj. Někde na labužníku jsem našel recept o řecký chleba s olivami a olivovým olejem. Máte zkušenosti ja ktento recept udělat vpekárně?
@Standa V, olivový chléb - recept pro pekárnu:
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 a půl vařené a jemně nastrouhané brambory
- 1 lžička mletého rozmarýnu
- 1 lžička soli
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 a půl lžičky suš. droždí
- 115 g vypeckovaných jemně nakrájených černých oliv
Program ZÁKLADNÍ, olivy přidáme až po zvukovém znamení. Ať se
podaří
S pekárnou jsem maximálně spokojená. já teda vybírala celkem dlouho. Možná by pomohla i stránka - http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/…arny-a-pece/
@glama píše:
přikládám přehlídku testování domácích pekáren..
Nejlepší je ETA Delicca, v jiném testu Kenwoodhttp://www.brydova.cz/…cich-pekaren-
http://www.brydova.cz/…st-final.pdf
http://www.dtest.cz/…cich-pekaren
http://www.prozeny.cz/…evne-pekarny
http://technet.idnes.cz/…echnika.aspx?…
http://www.mojepekarna.cz/…maci-pekarnu
Díky, zajímavý zdroje. Trochu starší například ten od je z roku 2007. Já koukám vždy k němcům na TestBerichte.de a na test pekáren na Rankito.cz
Testy jsou sice moc hezké, ale v prvé řadě je dobré vědět, podle
čeho a jak vybírat. Nedávno jsem tohle téma doma řešil a nemůžu si
vynachválit tenhle článek, kde je snad všechno https://www.testado.cz/…aci-pekarny/#…