Mám domácí pekárnu, ale skoro žádné recepty k ní. Není tady
nějaká spřízněná duše, která by měla dobré a hlavně odzkoušené
recepty?
Předem dík Vlasta
domácí pekárna
Muzes pouzit uplne stejne recepty na chleba, jako jsou klasicke recepty pouze odpovidajici objemu pekarny. Dale jsou v prodeji uz hotove „chlebove mixy“ primo do dom. pekarny. Pokud vlastnis na pekarne samostatny „cudlik“ peceni {kdy pekarna jenom zacne pect a ne hnetat a pod.} tak je mozne v ni i pect masove sekane. Ja to tak delam a je to bezva. Dale v ni i pecu ruzne sladke chleby at uz s rozinkami nebo s orechy, banany, brusinkami apod. Opravdu muzes pouzit jakkykoliv recept jen si ho musis uspusobit objemu tve pekarny. Pokud budes opravdu chtit nejake presne recepty - staci nechat tu vzkaz a ja sem neco soupnu - hodne zdaru. Hezky den.
Dík za nabídku. Teď by mě zajímal ze všeho nejvíc dobrej chleba. To co je k mání v obchodě má do dobrýho chleba moc daleko. Ale i ta sekaná je dobrej nápad, když už bude dobrej chleba…
Chleb s s olivami, bylinami a syrem
1000 g hladke mouky, 1/2 l vody, 42 g drozdi, 70 g olivoveho oleje, 20 g
soli .
Zpracovat dokupy, nechat min. 2 hodiny kynout, a to na dvakrat tj. nechat
1 hod. kynout - testo znovu zhnetat a znovu nechat hodinu kynout - chleb je
daleko krehcejsi { to plati i nasledujiciho receptu pokud budes pect v troube}
pak rozvalet, posypat sekanym rozmarynem a salvejem, strouhanym syrem (eidam) a
osusenymi olivami. Stocit, potrit smesi oleje, vody a soli. Pect 40 minut pri
180oC v predehrate troube ci pekarne.
U tohoto chleba je lepsi zadelat, kynout mimo pekarnu - kvuli pozdejsimu
pridavani zbylych ingrediencich.
Klasicky chleb
1kg jakkekoliv mouky {bile, tmave, se seminky} - to co mame nejradeji
42 gr. drozdi
400 ml vody
200 ml mleka
2 lzicky cukru
3 syrove na velmi jemno nastrouhane brambory
3 lzicky soli
3 lzicky kminu - pokud delame bily chleb
1-2 lzicky suseneho tymianu - nemusi byt
2-3 lzice octa
Frknout do pekarny a tradaaaaa.
Pokud pouzijeme tento recepty do klasicke trouby nejdrive si musime zadelat na
kvasek. V troube chleb hojne potirame vodou redenou octem a nesmime zapomenout
vlozit do trouby plechacek s vodou kvuli zavlazovani trouby.
Prakticky se meze fantazii nekladou a muzes v pekarne upect jakkykoliv
chleba, jen pozor na ten objem, kdyz budes pect z mensiho mnozstvi musis
pocitat ,ze pekarna udela moooooooc tvrdou kurcicku.
Dobrou chut a hezky den
Kdyby bylo něco opravdu odzkoušeného, zatím se mi moc nedaří. Všechno je to spíš nějaké nedopečené nebo co. Hlavně ale recept na „obyčejnej“ chleba. Ne nic celozrného a tak, úplně obyčejnej chleba.
Dík Vlasta