domácí pekárna

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 30.10.05 18:05
domácí pekárna

I já jsem si koupila domácí pekárnu, od té doby se u nás veškeré výrobky z kynutého těsta vyrábí pouze v pekárně, zejména kynuté knedle. Jen to ti co pekárnu vymýšleli mohli taky dotáhnout do konce a vymaslet jak tam ty knedlíky i uvařit, ale jinak fajn.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 30.10.05 18:05
housenko

to máš pravdu, já ji používám taky často, je to skvělá věc. Já zas dělám těsta na pečení, i když přímo v pekárně tak často nepeču.
Mám i robota a toho teď ,díky pekárně, skoro nepotřebuji.

 
iva  30.10.05 23:30
Kynuté knedle

copak uvařit, to by mi šlo. Ale proč nevymysleli, jak ty knedle naplnit a uzavřít, aby náplň netekla ven? Naše pekárna skoro každý den buď peče chleba, nebo zadělává těsto. Na houskové knedlíky mne použít pekárnu ještě nenapadlo…

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 31.10.05 00:42
pro Ivu

Na kynuré knedle mám vyzkoušený tento recept: Do nádoby naliju 1/2 l mléka, rozklepnu 1 vejce. Nasypu 1/2 kg hr. mouky tak aby pokryla mléko. Do jednoho rohu dám lžičku cukru, do druhého zase lžičku soli. Na mouku nasypu asi 3 hrsti kostek z rohlíků, ty mám dozásoby nasušené /neboť u nás se tyto knedle vaří poměrně často a kdo má ty rohlíky pořád krájet/ a na to vše nasypu sáček instantního droždí. Pak už jen zapnu příslušný program a poslušně čekám až se spustí. Pokud vidím, že je těsto řídké tak opatrně přisypu trochu hr. mouky, ale s citem, aby pak knedle nebyly moc „betonové“, je třeba to vyzkoušet. Vykynuté těsto se zpracovává obvyklým způsobem.

 
iva  31.10.05 21:26
housenko,

a co se stane s těmi rohlíky? Mám obavu, že se při hnětení (u mne je to 30 min) úplně rozmíchají a nebude ta hezká mozaika. Napadlo mne, že nechám vykynout těsto bez rohlíků a ty pak veválím při tvorbě šišek.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 31.10.05 23:55
Pro Ivu

Vtip je vtom, že rohlíky se tam dávají tvrdé a trochu větší kostky než je obvyklé. Ony se sice trochu rozpadnou, ale tak 2/3 jich zůstane v původním stavu a knedle nakypří. Na to abych je tam dávala až po vykynutí jsem tak trochu lenivá.

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.11.05 01:00
Domácí pekárna

Moje domácí pekárna je asi jedna z prvních a možná že by si zasloužila už jít do muzea. Je to ale Panasonic a šlape jako hodinky. I když nemá mnoho programů, mám na ní volbu: RAISIN. Pekárnička zapípá když je do ní třeba přidat rozinky na ovocný chleba. A právě tento program používám na hnětení knedlíkového těsta a když mašinka zapípá, přidám nakrájené rohlíky. Ty jsou po té už jen lehce zapracovány do uhněteného těsta.
Nevím jaké programy mají pekárničky v ČR, ale zkusila bych prozkoumat tuto možnost. Úspěšné pečení.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 01.11.05 10:21
Pro Esmeraldu

Já mám pekárnu poněkud mladšího data, značky GM Elektronic. Mám pocit, že to není až tak úplně česká značka, nicméně spokojená jsem s ní nadmíru. Ten program s pípáním tam mám též, elenenapadlo mne tam dát ty rohlíky až posléze, možná taky za to může tak trochu moje malá lenost. Ale překonám se a zkusím to jednou podle tebe.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz