domácí martiny,cinzano nebo cora

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Pockmat
35 příspěvků 30.07.05 16:18
domácí martiny,cinzano nebo cora

Zdravim, hledal jsem na netu recept na „podomacku“ udelane Cinzano nebo pod. a nasel jsem toto:
Domáci cinzano
suroviny

1a 1/4 kg krystalový cukr (jemnější),
3a 1/4 litra vody,
45 dkg oprané rýže,
1 citron,
5 - 6 hřebíčků,
5 - 7 dkg hrozinek,
1 muškátový oříšek postrouhaný,
1 kávová lžička muškátového květu,
6 dkg čerstvých kvasnic
 postup

Jemný krystalový cukr svarime s 3 a 1/4 litrem vody a necháme vychladnout. Vychladlý nalijeme do 5 litrové láhve se širokým hrdlem (od okurku, nebo sterilovaného zelí). Do lahve dame nejdrive ryzi a přidáváme ostatní pří:,–(y.

Dobře umytý citron ostrouháme (kůru) a zbytek citronu pokrájíme na drobné kostečky nebo kolečka. Kvasnice rozdrobime. Pridame ostatni ingredience a vsechno dobre promichame. Lahev přikryjeme ubrouskem, nebo tenší utěrkou a převážeme a necháme to stát aspoň 6 týdnů v teple.

Po 6 týdnech to zcedíme, stočíme do menší láhve a necháme to stát další 2 týdny. Pak to stačíme do lahví a můžeme podávat s ledem.

Máte-li nějaké výročí, nebo oslavu a chcete mít hotové cinzano, musíte začít s přípravou 8 týdnů předem.

Ale nejak se mne to s tou ryzi nezda a s tema kvasnicema.

Dale jsem nasel tyto ingredience, ktere se tam obvykle pridavaji:
Vermuty -Kořeněná - vína s vysokým obsahem alkoholu, cukru a koření, 5 – 15% alkoholu. (Pelyněk, muškát, skořice, fenykl, hřebíček.)/Palina, Zeměžluč, Fenykl, Koriandr, Máta,. - Cinzáno, Martini, Cora

Toto by docela slo,ale nevim jak,to udelat. Vim, ze se to dava do vina a to asi tak vsechno! Nemate nekdo nejakou zkusenost nebo recept?
Dik predem!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Jenofefa
1315 příspěvků 31.07.05 14:24
Rejžáno

jsem dělávala za hlubokého socialismu, kdy nebyl ke kvalitnímu alkoholu přístup za rozumnou cenu. Kupodivu se to dalo i pít - aspoň podle mých tehdejších kritérií. Nyní jsem toho mínění, že radši nic, když nemám na kvalitní pití. Ale ač to zní divně, něco podobného apertitivu se z té rýže a droždí utvořilo.

 
PITRYS
86 příspěvků 22.11.05 20:32
Připomnělo mi to dávnou dobu

kdy naše babička dělala rýžové víno. Když ho pak stáhla a nechala bez dozoru nacucanou rýži, nasypali jsme ji ještě s jedním klukem slepicím. Ten obraz slepic, padajících na zobák s roztaženými křídly vidím ještě po 5O letech :-))

 
JanP
141 příspěvků 25.01.06 07:18
kvasnice?

V tomto pripade urcite nejde o ale o vinne kvasinky.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz