Domácí klobásky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
danaee
2 příspěvky 23.03.06 09:50
Domácí klobásky

Hodně rychle bych prosila recept na domácí klobásky, už jdu krájet maso, půl bych chtěla udělat jako vždy a půlku zkusím podle vás, poradíte mi?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 23.03.06 10:22
Dandule - bílé klobásky

3 díly vepřového masa, 1 díl máčené žemle, sůl, pepř, půlka cibule, špetka muškátového květu, trochu bílého vína

Nejméně dvakrát umeleme maso, žemle, cibuli, ochutíme a okořeníme. Směs zředíme bílým vínem tak,, aby vzniklo vláčné těstíčko a důkladně promícháme. Plníme do střívek, za syrova spíchneme špejlí a na rozpáleném omastku opékáme do zlatova.

  • recept od paní Svobodové ze Zdounek
    (já bych cibuli nemlela, protože poté hořkne - aspoň mi to říkávala vždy moje babička a Dandě to říkala taky- mám ji zrovna na uchu, proto to vím). ;o)
 
kltko  23.03.06 11:14
...

do klasických klobás veľa sladkej červenej papriky, rasce (kmínu) a do vymiešavanej hmoty na vlhčenie zá:,–(ne červené víno. A samozrejme asi polovicu mäsa zomlieť na hrubej doske (veľké kúsky) a asi štvrtinu premlieť na jemnej doske 2× - aby tvorila lepšiu spojku.

 
penda
4752 příspěvků 23.03.06 12:08
danaoo...

Domácí uzenář, co mám doma, nabízí klobásky belianské, bartolské, české s vínem, debrecínské, drážďanské, francouzské, frankfurtské, italské, koblejské, krakovské, lyonské, maloruské, mozečkové se žemlí, uzené mozečkové, obchodní točené, klobásy s lanýži, s vínem, z Levoče, ze Spiše, pařížské, vídeňské točené, bez papriky, lahůdkové, martinské, moravské domácí, paprikové I a II, pražské na opékání........ …na kterou z nich máš právě chuť????

 
Manana
1515 příspěvků 23.03.06 14:53
recept Ocala,

kterej je úplně mimo - tedy ten recept, ne ocal, aby si to zase někdo blbě nevykládal!, je zcela vyčerpávající a dá se z něho vycházet při variacích. Vlaďka má prvadu s tim muškátem, ten tam nezaškodí. Už se mi zase sbíhaj sliny, před chvílí jsem koupil krásná uzená žebra, a teď zase todle!!

 
cofola
71 příspěvků 23.03.06 15:23
Klobásy

8 kg bravčový bôčik, 2 kg hovädzie mäso, 100 g čierne korenie, 160 g červená paprika, 40 g štupľavá červená paprika, 150 g cesnak, 200 g soľ, 1 balíček rasce
Mäso zomelieme cez šajbu 8 mm a premiešame so soľou, necháme postáť, Medzitým si dáme do kastróla vodu, korenie, papriku a rascu, vymiešame na hladkú riedku kašu, privedieme do varu a odstavíme. Ešte teplú zmes nalejeme do klobásoviny, pridáme rozmačkaný cesnak a miešame aj hodinu. Premiešanú klobásovinu odstavíme na 24 hodín, potom znovu premešiame a plníme do čriev. Údime studeným dymom prvý deň cca 6 hodín, necháme vychladnúť v udiarni cez noc a na druhý deň ešte asi 4 hodiny.

 
Ivo
1045 příspěvků 23.03.06 16:46
Cofolo...

…malý dotaz: i to hovězí melete přes osmičku šajbu?

 
goralka
271 příspěvků 23.03.06 23:38
Vladka a Cofola

Vladka prosím recepty na belianske, z Levoče aj Spiša
Cofola krásny preklep

 
penda
4752 příspěvků 24.03.06 00:31
Klobásky pro goralku ;o)

belianská
levočská
spišská

 
cofola
71 příspěvků 24.03.06 14:11
Ivo a goralka

Tak, tak, aj hovädzie cez osmičku. Štupľavá paprika, he-he, nuž, podarilo sa.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz