Objevili jsme to náááhodou v neděli při návratu z výletu.
Zřejmě tato budova kdysi skutečně jako maštal sloužila, je spojená
s obytným stavením. Venku svítilo slunce, takže při vchodu do restaurace
na chvíli oslepnete, nejprve trochu ponurý interiér je ale za chviličku
velice příjemný. Také proto, že se zde jen náznakem line z reproduktoru
zvuk místního rádia a hosté se zde nemusí (jak se mi dost často bohužel
stává) překřikovat.
Malý „bařík“, dřevěné stoly a lavice (s polštářky i na opření
zad). Na zdech visí chomouty, různé svícny a dobové fotografie. Čisto,
příjemná obsluha, výtečná káva a zajímavý jídelní lístek. Restaurace
také s vědomím toho, že je trochu z ruky, má na nápojovém lístku
velký výběr nealko-nápojů. Byli jsme zrovna po jídle, takže jsme měli
pouze kávu, ale určitě se tam chystáme zajet na večeři. Tak posuďte
sami.......www.restaurace-mastal.cz
Doksy (u Kladna) Maštal
… jsem tuto restauraci navštívila znovu a byla jsem dost překvapena
Pozvání bylo pro mne + 3 osoby. Při rezervaci stolu 3 dny předem jsem
požádala (a zaplatila zálohu), aby v době našeho příchodu už na stole
bylo prostřeno „zobání“ - sýrové a sedlácké prkénko - bylo v JL.
Při našem příchodu jsme rozpačitě stáli u dveří a čekali, jestli si
nás někdo z obsluhujících (celkem 3) všimne, aby nás u:,–(il. Byli jsme
po chvíli tedy uvedeni ke stolu. Po 5 minutách byla donesena i prkénka -
obě stejná - zřejmě sedlácká - tj. jeden silný plátek anglické slaniny,
asi dvanáct koleček točeného či kterého salámu a dva naložené kozlí
rohy Později nám dokonce donesli i příbory a ubrousky v košíčku. Nějak
se ale zapomnělo na talířky, takže jsem si o ně řekla. Současně jsem
objednala aperitiv - 3× (já řidič) červené Cinzano. Po asi deseti
minutách slečna kolem dvacítky (obsluhující si nedovolím napsat) donesla
na třesoucím se podnosu 3 malé karafy s červeným vínem. Asi se v tom
hlučném prostředí přeslechla a nedostatek profesionality a suverénousti
jí nedovolil si ověřit si objednávku. Když konečně donesli ten správný
aperitiv, pro jistotu jsem obědnala i pivo a další nápoje, abychom se
vyhnuli dalšímu čekání. Po dalších skoro deseti jsme byli otázáni, co
vlastně budeme jíst. Při nedostatečném osvětlení jsem mojí babi musela
jídelní lístek číst, a tak už jsme měli všichni vybráno, nakonec, zase
není až tak z čeho - jídelní lístek se dost změnil. Plné restaurace
jsme si byli vědomi, ale třetina hostů však už své jídlo měla. I tak
jsme bez „varování“ čekali na 1 biftek, 2 vepřové panenky a jedno
nevímco čekali skoro 45 minut! Při tom dlouhém čekání došlo pivo, ale
nikdo si toho nevšiml. A slečny a jeden mladík poletovali od ničeho
k ničemu tak rychle, že nebylo možno na ně (ač je to neslušné) ani
mávnout.
Když jsme se najedli, při (opět) neprofesionálním debarasu jsem rovnou
požádala o účet. Byli jsme v restauraci přes dvě hodiny, kdybychom si
nedejbože dali ještě salát nebo polévku nebo kafíčko, asi bychom tam
nocovali.
Takže závěr: Restaurace zřejmě šetří na odborném personálu a pokud se
situace nezlepší, místní pivaři a náhodní hosté je neuživí - je
v dost malé vesnici u Kladna. Na velikostech porcí tedy nešetří vůbec,
ale to nestačí na to, aby to zastínilo všechny ostatní prohřešky.
Kdybych si byla jisna na na 100%, že v neděli v poledne najdu 4 místa
v jiné restauraci, tak už bychom tam při karafách s červeným vínem už
dávno nebyli. Nemám ráda dohadování na veřejnosti, tak jsem se z toho
hrůzného zážitku vypsala na Labužníka. A jedno vím jistě: Už mě tam
v životě neuvidí !!!
Diky za reference. Nicmene ja jsem tento podnik zavrhnul uz po navsteve internetovych stranek a letmem pohledu z venci..