Kdysi kdesi, a už nevím kde, jsem četla nějaké pojednání o „dlouhé polévce“. Předem hlásím, že to není Dlouhá polévka z Číny od babi, která tu je, i když to nějak s tradiční Čínskou medicínou souviselo. Princip spočíval v tom, že se polévka dlouho vařila, třeba i několik dní, prostě čím déle, tím lépe, mělo to být takřka léčivé, protože do sebe absorbovalo energii /jin či jang?/ z ohně (nejlépe), na kterém se to vařilo. Na netu jsem to nenašla, neříká to někomu něco?
Dlouhá polévka
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
www.energy.sk
… „dlouhá polévka“ … Její název je odvozen od dlouhého vaření – to by mělo trvat skutečně dlouho, nejméně 4 hodiny, raději celý víkend. Měl by to být vývar z masa (nejlépe ze slepice), který když je uvařen, slijeme přes cedník, rozdělíme po jednotlivých porcích do sáčků a zamrazíme. Každý večer sáček vyndáme, do rána necháme rozmrazit a opět povaříme. Vývarem zalijeme žloutek (bílek se špatně tráví – z něj si můžete udělat pleťovou masku), dle libosti okořeníme a vypijeme. Věřte, že množství energie obsažené v jednom šálku vás udrží při síle celý den.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie