Divočák na švestkách

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Florentyna
439 příspěvků 27.02.05 00:24
Divočák na švestkách

Prosím, prosím, nemáte někdo osvědčený recept na kančí plec v úpravě na švestkách? V mrazáku mám krásný kus masa z divočáka a požadavky mé drahé poloviny jsou jednoznačné… Díky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3811 příspěvků 27.02.05 13:52
Našla jsem tohle:

Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku pro 4 osoby >Suroviny :

1 kg masa z divočáka
50 g cibule
30 g mrkve
30 g celeru
2 dcl octa
2 dcl vody
1 bobkový list
2 hřebíčky
snítka tymiánu
7 kuliček pepře
2 lžíce sádla
50 g slaniny
50 g šunky
2 dcl červeného vína
2 lžíce krystalového cukru
sůl, mletý pepř
1stroužek česneku
2 lžíce strouhané čokolády
2 lžíce rozinek špetka muškátového květu
ocet
1 lžíce spařených, oloupaných a pokrájených mandlí
5 sušených švestek
5 kandovaných višní
kousek citrónové kůry

Příprava:
Očištěné maso z divočáka dáme do hluboké porcelánové mísy. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky a povaříme s vodou, octem, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem, celým pepřem a necháme vychladnout. Potom marinádu přelijeme na maso a necháme 24 hodin v chladu. Druhý den maso a zeleninu vyndáme a necháme okapat a na sádle, rozkrájené slanině a šunce vše opečeme, přilijeme víno, osolíme, opepříme a za občasného podlití vodou dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme. Mezitím dáme na pánev cukr, drobně nakrájený česnek a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile cukr začne hnědnout, přidáme čokoládu, špetku muškátového květu, přilijeme šťávu z masa, chvilku povaříme, šťávu propasírujeme, sebereme z ní přebytečný tuk, dochutíme octem, pepřem a chvilku povaříme. Podle potřeby můžeme zahustit. Potom do omáčky přidáme oprané spařené rozinky, spařené, oloupané a nakrájené mandle, přeme namočené, vypeckované a nakrájené švestky, višně a kousek citrónové kůry. Maso vložíme zpět do omáčky, dobře prohřejeme a podáváme.

 
Eja
3811 příspěvků 27.02.05 13:57
Nestačilo by to se šípky ??

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kategorie: Hlavní jídla - Zvěřina

Doba přípravy: cca 60 minut

Suroviny pro 10 osob

  • 1500 g kančí kýty
  • 30 g soli
  • mrkev, celer, petržel (3×100 g)
  • 100 g cibule
  • 50 g oleje
  • nové koření, bobkový list, celý pepř
  • 0,5 dcl octa
  • 100 g citronu
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g šípkové zavařeniny
  • 2 g mleté skořice
  • 50 g cukru
  • 1 dcl červeného vína

Postup přípravy
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zastříkáme octem a na takto připraveném základu opečeme osolenou kýtu po obou stranách. Přidáme na plátky nakrájený citrón, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.

Měkkou kýtu vyjmeme, čťávu zhustíme světlou jíškou, přidáme šípkovou zavařeninu, skořici a cukr a za stálého míchání omáčku řádně provaříme. Dochutíme skořicí, citronovou šťávou a špetkou skořice. Na závěr přecedíme přes jemný cedník.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 27.02.05 15:11
Našla jsem dva recepty,

podívej se tady a tady . Nemám vyzkoušeno, dej případně vědět, jak to dopadlo.

 
Florentyna
439 příspěvků 27.02.05 22:31
Jeno a Ejo,

díky za recepty, o víkendu na ně naběhnu a dám určitě vědět! Ty šípky by mi ovšem neprošly…
 Flora


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz