Včera se mi do rukou dostala dieta mojí kamarádky. Jídelníček jí sestavil její kamarád, který ve městě kde bydlí dělá poradce pro výživu sportovcům ragbistům. Je jí stejně jako mě, tedy 23 let a narozdíl ode mě už má dvě děti. Při prvním přibrala asi 23 kilo, a po porodu jí zůstalo 13. Asi půl roku se nějak snažila shodit ale nešlo to. Její kamarád jí tedy sepsal tuto dietu a ona za měsíc zhubla cca 10kg a světe div se, žádný Jojo efekt dieta neměla. Sama s ní zkušenosti nemám, víc napíšu za měsíc, protože od pondělka zkusím počítání KJ které teď preferuju vyměnit za tuto dietku.
1. den
8:00 tmavý chléb a nízkotučný sýr, černá káva bez cukru, jablko a
2dcl bílého suchého vína
10:00 suchary kukuřičné nebo rýžové s nízkotučným jogurtem
13:00 kuřecí prsíčka se zeleninou a 1/4 sáčku rýže
15:00 vařená zelenina nebo čerstvé ovoce, černá káva
18:00 jakékoli těstoviny s tuňákem
20:30 vajíčka bez žloutku s bramborem, jablko a 2cdl bílého
suchého vína
2. den
8:00 nízkotučný jogurt, suchary, musli tyččinka, černá káva a 2 dcl
bílého vína (tento den je možno bílé víno nahradit sucharem a
nízkotučným tvarohem)
10:00 1 sáček rýže s vařenou zeleninou
13:00 vařené brambory, filety na vodě
15:00 suchary s tuňákem a zeleninou, černá káva
18:00 kuřecí kousky na vodě s rýží
20:30 tmavý chléb, nízkotučný sýr a 2 dcl bílého vína
3. den
8:00 rýže s osmaženou cibulkou, pomeranč, černá káva a 2 dcl
bílého vína
10:00 1/2 sáčku rýže s vařenou zeleninou a bílý jogurt
13:00 těstoviny na jakýkoli způsob
15:00 ovoce, suchary, musli a jogurt
18:00 vajíčka bez žloutku, tmavý chléb , černá káva a nízkotučný
jogurt
20:30 vařená zelenina s rýží a 2dcl bílého vína
Víno je v této dietě velmi důležité, také je důležité sníst vše, co je uvedeno. Kuřecí maso nevařila ve vodě, ale na sucho nebo na minimálním množství Flory si ho oprahla na pánvičce, stejný postup udělala u toho filé. Jediné co se mi na této dietě nezdá je to že je hodně jednotvárná, protože je vytvořena pouze na tři dny a po těchto třech dnech se znovu najíždí na první den. Samozřejmě jako při každé dietě je důležité hodně pít. Nejlépe prý vodu s citronovou šťávou vymačkanou, ne citronku.
Prosila bych odbornici na diety Pampelišku o zhodnocení všech pro a proti. Taky všichni, kteří by měli s podobnou dietkou zkušenosti prosím napište
P.S.: To víno je mi tam sympatické