Dieta s jablečným octem

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
glama  15.04.02 07:49
Dieta s jablečným octem

Máme tu na Labužníku recepr na Jablečný ocet od Pampelišky. Kromě labužnických, léčebných a jiných účinků, je o jablečném octu známo, že výrazně pomáhá při odtučňovací dietě. Neznáte někdo přesný popis této diety??? Mne si totiž moje váha váží až příliš!! Tak bych jí potřebovala trošičku zatnout tipec…! Znáte-li tedy někdo, svěřte se! Předem díky!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Tinami
166 příspěvků 15.04.02 17:16
...

Milá Glamo, asi bychom to tu neměly předělat na diskuzi o hubnutí, ale výjimka snad neuškodí. Konec konců, musíme se dát trochu do kupy, abychom se zase (v rozumné míře, samozřejmě) mohly cpát zdejšími dobrotami. Taky jsem z hrůzou zjistila, že jsem „vyrostla“ z velikosti 38 a hodlám se k ní rychle vrátit. A také mne zaujala možnost využít jablečný ocet. Ale přiznám se, že nejsem příznivcem domácí výroby nápojů a ingrediencí, které lze v mnohem lepší kvalitě koupit. Nic ve zlém, jen to považuju za ztrátu času, jejímž výsledkem je méně dokonalý výsledek. A do salátu preferuju výhradně ocet vinný, byť mi pampeliška vyhrožuje cyrhózou (no, pokud ji nenám z toho kvanta vína, co vypiju, pár lžic nezdravého octa už neublíží). Tenhle dlouhý úvod směřuje k tomu, abych Vám sdělila, že dietu s jablečným octem jako takovým neznám, na trhu jsou ale k mání pilule s jablečným octem a výrobce doporučuje užívat jednu denně. Myslím, že to může splnit svůj účel, aniž by člověk musel týdny míchat a přelívat nějaké sklenice. Mimochodem, i ty pilule trochu smrdí, neumím si představit, co udělá s ovzduším v bytě domácí výroba octa. Asi to není návod na dietu, který jste chtěla, ale je to varianta.

 
glama  16.04.02 01:35
...

Děkuji Tinami za připomínky. V něčem s tebou souhlasím, v něčem ne. Souhlasím částečně s tvým názorem na domácí výrobou alkoholu. Třeba vaječný koňak (zvaný též Kohótí mrdy) je absolutně nejlepší doma dělaný. Dostávám od známých, kdy ho dělají maminky či babičky a je jeden lepší než druhý. Ten z krámu - ne! je tak nějak „umělý“. Ten nepiju. Určitě si, až přijde čas, udělám Ořechový likér ze zdejšího receptu. Ale výrobu cinzana z rýže zkoušet nebudu. To nerisknu :-))) I když mí rodiče ho kdysi dělávali a moc jim chutnalo. A s jablečným octem a tabletami je to podobné. Ocet moje mamka děla průběžně pro mé dcery (veganky), které ho vyžadují a milují. Mně moc nechutná, mám raději vinný (S vínem jsem na tom podobně jako ty. Já preferuji červené :-))) A výroba octa doma nesmrdí! Vážně! Naopak. Má jemnou vůni. Smrdí totiž jen ty tablety, protože jsou umělé! Takže bych raději pila ten ocet, i když, sice jemně, ale přece jen octovatě voní, než jedla umělé tablety. Vůbec si myslím, že není nad to konzumovat stravu co nejpřírodnější (tj. např. preferovat přímo bylinky, než je kupovat uměle, průmyslově zpracované apod.) Ale to tobě, milovnici bazalky jistě vysvětlovat nemusím! :-))) Takže díky za tvůj příspěvek a ahoj!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz