DIA zákusek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
rosnicka
262 příspěvků 29.10.04 09:07
DIA zákusek

prosím o pomoc, jsme s přitelem pozváni v něděli na oběd k jeho prarodičum. Chtěla bych přinést něco sladkého ke kávě, ale dědeček má slabou cukrovku. V Labužníku jsem sice ve vyhledávači našla asi tři moučníky, ale nepíše se v nich, kolik mají sacharidů atd. Nepečete doma někdo pro „cukrovkáře“ a máte tedy nějaký vyzkoušený recept?
 Díky

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 29.10.04 17:30
Rosničko,

odzkoušené nemám, jen jsem věděla, že jsem vkládala nějaký recept s uvedením sacharidů…ještě tu nějaké zdroje mám, tak se kouknu, ale ten závin by nemusel být špatný…jen je připravený z čerstvého ovoce..dia kompot by asi trochu pozměnil uvedené hodnoty

 
penda
4752 příspěvků 29.10.04 23:20
mám tu ještě...

pár moučníků s Dukarylem, ale nejsem si jista, zda se ještě toto sladidlo vyrábí, psala jsem už dotaz do „Irbisu“, v jakém poměru lze dukarylové kapky nahradit jejich sladidly…ale stejně všechny ty recepty jsou bez uvedeného množství sacharidů, zkus se mrknout na stránky www.irbis.cz , myslím, že tam recepty mají…

 
Labužník gabika
117 příspěvků 31.10.04 10:14
Rosničko

pridala som ti zo päť receptov, ale bohužiaľ neviem ich nutričné hodnoty. Vyskúšaný mám akurát piškótový závin a diabetikom u nás celkom chutil, len je podstatné ten tvaroh pretrieť cez sito. Ja som to neurobila a mala som hrudkovitú plnku .

 
rosnicka
262 příspěvků 01.11.04 11:51
Díky za rady,

bohužel, jsem odešla od Labužníka dříve, takže jsem je přečetla až „Ex post“. Zkusila jsem upéci jediný Dia recept, který jsem našla předtím na Labužníku. Nevím přesný název, ale je s jablky. Všechno by bylo dobre, jen…JEN jsem přesně dala 50 ml umělého sladila a těsto teda bylo sladké až moc..taková ta hořkosladká chuť umělych sladidel, no, ale těstíčka bylo opravdu jen maličko, tak to ušlo. Nemáte někdo zkušenosti, jak má chutnat syrové těsto s umělým sladidlem ( ja jsem totiž „ochutnávač těst“, až když se mi zdá dobré, tak ho naliji do formy ), a to jsem tady nevěděla.
Jinak se mi receptík moc osvědčil, pro nás ho budu dělat s normálním cukrem…proste mlsaničko, které je zdravé (alespoň si to říkám, když je to samé jablko a minimum těstíčka

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz