Dělat či nedělat kvásek z droždí?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Sylvie
2302 příspěvků 07.04.12 22:41
Dělat či nedělat kvásek z droždí?

Milí labužníci, jak je to, prosím, s kváskem do kynutého těsta? S postupem času jsem zlenivěla a zkusila jednou dát rozdrobené droždí přímo do těsta. Zjistila jsem, že těsto vykyne stejně jako s připraveným kváskem. Proč se tedy kvásek dělá?

Děkuji

Míša


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 08.04.12 12:05

Sylvie, myslím že sis odpověděla na vlastní otázku.
Když to pro tebe funguje jednoduše, proč to dělat složitě?

Vím, že se mnou nebude každý souhlasit, ale za 40+ let mého vaření jsem nikdy neměla potřebu používat ani čerstvé droždí. Sušené se prostě přidá k mouce a kvásku netřeba.
Pravda…nedá se z něho udělat drožďová pomazánka. V naší rodině naštěstí nikomu nechybí.

 
Sylvie
2302 příspěvků 09.04.12 10:38

Ne ne, Esme, mně zajímá, proč ten kvásek, když mně to funguje bez něho. Možná, že těsto je potom snad lepší…Sušené droždí mám ozkoušené a funguje, jen ho používám málo.

Esme, i tak díky za odpověď. :-)

Míša


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz