Dělat či nedělat kvásek z droždí?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Sylvie
2302 příspěvků 7.4.12 22:41
Dělat či nedělat kvásek z droždí?

Milí labužníci, jak je to, prosím, s kváskem do kynutého těsta? S postupem času jsem zlenivěla a zkusila jednou dát rozdrobené droždí přímo do těsta. Zjistila jsem, že těsto vykyne stejně jako s připraveným kváskem. Proč se tedy kvásek dělá?

Děkuji

Míša

Reakce:
esmeralda
4812 příspěvků 8.4.12 12:05

Sylvie, myslím že sis odpověděla na vlastní otázku.
Když to pro tebe funguje jednoduše, proč to dělat složitě?

Vím, že se mnou nebude každý souhlasit, ale za 40+ let mého vaření jsem nikdy neměla potřebu používat ani čerstvé droždí. Sušené se prostě přidá k mouce a kvásku netřeba.
Pravda…nedá se z něho udělat drožďová pomazánka. V naší rodině naštěstí nikomu nechybí.

Sylvie
2302 příspěvků 9.4.12 10:38

Ne ne, Esme, mně zajímá, proč ten kvásek, když mně to funguje bez něho. Možná, že těsto je potom snad lepší…Sušené droždí mám ozkoušené a funguje, jen ho používám málo.

Esme, i tak díky za odpověď. :-)

Míša

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz