dá se zmrazit syrová rebarbora?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Triss
160 příspěvků 06.09.06 11:24
dá se zmrazit syrová rebarbora?

tedy bez následků v podobě rozbředlosti či tak? nebo je to nakonec při zpracování na koláč uplně jedno?

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 06.09.06 12:42
zkušenosti

s tím nemám, ale chytrá knížka praví, že syrová i vařená reveň se dobře zmrazuje (při vaření nepoužívat hliníkové nádoby!)
Ke zmrazení jsou vhodné jen mladé stonky, které omyjeme studenou vodou a nakrájíme (délu si určíme sami - 5, 10, 15 cm). Když ji předvaříme (doporučuje se), uchová si barvu. Na 1/2 kg rebarbory potřebujeme 4 l vody. Předvaříme 1 minutu. Stonky vkládáme do vroucí vody a dobu počítáme od opětovného uvedení do varu. Potom ji zchladíme ve studené vodě, osušíme, uložíme do mikrotenových sáčků a zmrazíme.
Nakrájíme-li stonky na menší části (2-2.5 cm), můžeme je po osušení smíchat s cukrem (na 1/2 kg reveně 200-250 g cukru). Potom naplníme do vhodných obalů a zmrazíme.
Reveň můžeme zmrazovat i v sirupu (na 1 litr vody 400 g cukru). Stonky krájíme na menší kousky tak, aby byly v nádobě zcela zalité sirupem, zakryjeme celofánem a nádobu uzavřeme víčkem.
V obou případech se doporučuje reveň předvařit.
(Použití - moučníky; reveň v sirupu lze podávat jako kompot.)
Doba skladování je 1 rok.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.09.06 23:31
dá.....

triss,
v letošním roce jsem byla obdarována větším množstvím rebarbory. Ze svých zkušeností mohu doporučit…rebarboru oloupat, nakrájet dle svých zvyklostí a pokud možno dát zamrazit, ne, v nádobě či pytlíku, ale na malém platu, aby byly jednotlivé kousky od sebe. Po zamražení sesypat a uložit v mrazáku podle svých zvyklostí…sáček či plastová nádoba. Před použitím nechat mírně rozmrazit, použít do sladkých knedlíků…velmi vynikající či buchet a koláčů. Léta jsem si rebarboru pěstovala a dělávali jsme si i super rychlý kompot k obědu…ovšem toto jsou jen recepty převzaté léty i vyzkoušené…Vladka podala tu část pojatou z jiné stránky…takže je na Tobě pro co se rozhodneš…měj se bedla

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.09.06 08:23
loupání

A je opravdu nezbytné rebarboru loupat… Přiznám se, jsem kůže líná, a moc se mi do toho nechce…

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.09.06 08:39
dá se zmrazit syrová rebarbora?

Pokud ti nevadí, že se to nebude dát pokousat, tak ne! :-)
Neboj se toho, jde to loupat dobře, ta slupka je dřevnatá.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz