Dá se těsto na pizzu použít i druhý den?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Ranger
5 příspěvků 29.08.04 18:18
Dá se těsto na pizzu použít i druhý den?

Zkusili jsme si doma udělat pizzu (podle http://www.labuznik.com/recipe.php?…), bohužel s tou vodou je to tam napsaný hodně nešťastně a asi jsme to špatně pochopili. Nakonec jsme museli přidat tolik mouky, že máme těsto skoro na 3 pizzy. Myslíte, že to těsto můžeme dát třeba přes noc někam „uležet“ a druhej den si ještě jednu pizzu udělat, nebo se to může rovnou vyhodit, protože se to do zítra zkazí?

Díky všem labužnickým odborníkům


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 18:24
Rangere,

a co zkusit to zmrazit podle porcí..každou porci dát extra do mikrotenového sáčku…stejně jako třeba listové těsto…a pak to můžeš použít kdykoli budeš chtít… :-))

 
Alu
147 příspěvků 29.08.04 19:34
Pendo

S tím zmražením teda opravdu nevím, spíš dát zmrazit až hotový korpus, vždyť mrazem zabije kvasinky!!! Rangere, ale těsto přemíchej a v klidu ho dej do zitřka do chladničky.

 
Ranger
5 příspěvků 29.08.04 19:41
...

Tak půlka těsta je v ledničce, protože ji zpracujem už zítra, tak by asi stejně nemělo smysl to zmrazovat. Druhá půlka už ale leží v mrazáku, tak nevím, co z toho bude…

 
penda
4752 příspěvků 29.08.04 21:47
Rangere,

v ledničce vydrží kynuté těsto pouze jeden den, čili zítra to musíte zpracovat chtě nechtě, v mrazničce vydrží 3-5 měsíců…ony chytré knížky sice praví, že se kynuté těsto zmrazovat moc nedoporučuje, protože rozmrazení dlouho trvá a výsledky nejsou dokonalé, ale když nic jiného nezbývá…„ono se to těsto nepotentononc“…no a pokud se Ti chce, nebo Tvé partnerce, můžete, jak radí Alu§ka, udělat pizzy a ty zmrazit..ale tak jsem to nikdy nedělala, čili nemohu radit…

 
Alu
147 příspěvků 30.08.04 09:30
...

Nepsala jsem, že má zmrazit hotovou pizzu, ale hotovej upečenej korpus, to si tu placku upečeš jen tak, že ti navrchu udělá 1 - víc mírně nahnědlejch skvrnek, mně to v elektrice při 250 stup. C trvá přesně 8 minut, a ty pak zmrazíš

 
Eleeen
1127 příspěvků 30.08.04 10:06
Rangere,

recept jsem raději upravila, děkuju za upozornění. Dole v komentářích vše vysvětluju, ale uvedla jsem vše na správnou míru.
Mě se stalo totéž, když jsem recept dělala poprvé, dlouhodobým zkoušením jsem se ustálila na 100 - 150 ml.
Ještě jednou díky.
Dají se zamrazit mírně předpečené korpusy (jen aby těsto bylo pevné) anebo tohle těsto můžeš klidně obložit i ovocem, zasypat posypkou a upéct jako sladký koláč.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz