Da se polohruba mouka nahradit?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
anthemis
32 příspěvků 04.09.06 12:38
Da se polohruba mouka nahradit?

Ahoj vsem,
ziju uz dva roky na druhe strane zemekoule, a bohuzel polohruba mouka jim tu nic nerika :o(. Maji tu bud plain, coz chapu jako hladkou, nebo self-raising, coz je hladka s pridavkem prasku do peciva. Ale o polohrube, natoz hrube ani zminka, a kdyz jsem se nekolikrat v obchode/super­marektu zeptal, jen nevericne kroutili hlavama :). Je tu jeste par obchodu s evropskym jidlem, kde maji italske mouky typu 00, ale co to znmena taky nevim, ale tipuju to na nejkaou mouku na testoviny ;o). Poradi nekdo? Da se treba smichat hladka mouka s hodne jemnou krupici? Nebo pouzit jenom prave tu jemnou krupici misto hrube mouky? Tezko jinak delat knedliky, moucniky, atd.
Diky moc!!! Za odmenu rad poslu nejaky klokani recept, hehe ;o)…
 Pepe


Reklama


Reklama

Reakce:
 
meisje
580 příspěvků 04.09.06 16:20
...

Je nas tady hodne zijicich mimo nasi rodnou hroudu a urcite nebudu sama - kdo polohrubou mouku nahradil uplne hladkou. Moucniky pecu jedine z hladke a za ta leta jsem jeste nezaznamenala, ze by to melo nejaky tragicky vliv na jejich kvalitu ci chut. Myslim, ze ale urcite u klokanu budou mit primo hladkou na peceni sladkosti (ktera je na moucniky jako delana). Kdyz nic jineho neni - tak hladka pomuze. S knedliky a hrubou moukou je to uz slozitejsi - to je pravda. Nam knedliky doma moc nejedou, takze tenhle problem neresim )). Ale urcite se tady najde nekdo kdo ti bude umet poradit i v tomto problemu. Od Vas - od klokanu - vas je tady vice zkusenych labuzniku

 
DanaJ
1136 příspěvků 04.09.06 16:36
Když náhodou nemám..

..polohrubou mouku na pečení buchet, tak nahradím hladkou a zatím se nic nestalo.
PS: Bydlím ČR.

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.09.06 22:20
Anthemis,

v Oz se polohrubá mouka koupit dá a to pod názvem Sharp's
Continental Flour.
Kdybys zmínil čtvrť ve které bydlíš třeba bych ti napsala konkrétní adresu kde si ji můžeš koupit.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.09.06 22:51
Polohrubá mouka

již moje letitá „Kuchařka naší vesnice“ vyloženě radí na buchty, koláče apod. použít mouku polohrubou nebo napůl smíchanou hladkou a hrubou. Několikrát jsem to udělala a v pohodě. Knedlíky by určitě šly udělat z jemné krupice s přídavkem hladké mouky. Moje kolegyně např.bramborové dělá jen s krupicí.

 
sim
293 příspěvků 05.09.06 00:53
muka

ahoj
nieco sa mi zdalo tak som trochu hladal
zla sprava - v opacnom smere to ide nahradou casti muky za skrob, ale z hladkej polohrubu nevyrobis… takze sup do obchodu, ako radi Esme

 
anthemis
32 příspěvků 05.09.06 01:24
...

Dekuju vsem za rady, vyzkousim :o). Pro Esmeraldu: bydlim v Brisbane, Yerona (4104). Objevil jsem nekolik obchodu s evropskym zbozim, vetsinou z byvale Jugoslavie, ale maji tam treba i ceska povidla a obcas i nakladane okurky :o), to me docela potesilo :o). Dneska jdu na navstevu k sousedum, co jsou z Brazilie, a mam prinest cesky dezert - poradi nekdo? Chtel jsem udelat makovec z nemleteho maku (par receptu jsem na nej nasel i tady), ale nejak k nemu nemam duveru - opravdu se ten mak nemusi mlit? ;-). Taky by me, Emeraldo, zajimalo, jak nahrazujes tvaroh? Ja sice objevil qark, coz ma byt teoreticky tvaroh, ale jisty si nejsem. Pak je tu jeste Philadelphia, ze, ale ta uz je preci jen trosku jina…Diky moc za odpoved a hezky den do Sydney.
 Pepe

 
anthemis
32 příspěvků 05.09.06 03:11
...

Tak uz delam makovec bez mleti maku (diky za recept, Kamilko!), snad se povede. A pro jistotu delam i jeden ne-cesky - pecan pie, poprve v zivote, tak uvidime :o). Taky jsem zvoral jmeno nasi ctvrti v minule reakci, je to Yeronga :o). Jdu vytahovat z trouby ;o)…

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.09.06 07:06
náhrada mouky na knedlíky

rada pepíčka tady .
Typicky českým moučníkem jsou přece plněné buchty a ty jsou skoro lepší z hladké mouky. Nebo koláč s drobenkou (např.tento) místo polohrubé můžeš dát hladkou s trochou krupice.

 
possum
464 příspěvků 05.09.06 12:31
Ty jsi nedostal mailik???? :-O

a odpoved za Esme: Tvaroh je Cottage cheese. Podle toho co chces delat je tu v plastiku (jako maslo)ale neni to ten kremovy jako v cesku v te (plastikove) vanicce. Ma hrubsi kousky a je ridsi. Tudiz v papire zabalena kostka je asi nejblizsi ceskemu tvarohu. No, podle toho na co to chces. Philli je jako Zerve ci Lucina. Quark je podobny spis te Philly.

 
marmelada
1643 příspěvků 05.09.06 12:46
Anthemisi

tenhle Makovec z celého máku od Kamilky je výborný a nemusíš se bát nemlít. Pekla jsem jej několikrát, je ověřený.

 
jolana
5065 příspěvků 05.09.06 22:04
Tvaroh

Ani u nas neexistuje tvaroh. Vyrabam si ho nasledovnym sposobom - pozor! musi to byt pravy biely jogurt a dobre dozrety , nie tie biele kremove trvanlive akoze jogurty - 1 kg jogurtu vysypem do vriacej stipkou soli osolenej vody ( asi tak 1,5 litra vody ) premiesas a nechas pomaly prevriet asi tak 5 minut, po case sam uvidis ako sa tvaroh vyzrazal na povrchu vody a voda je trosku nazltla ako syrovatka. Zlejes cez jemne platienko alebo gazu a nechas odtiect a vychladnut. A mas tych 300 gr tvarohu, aj viac, zalezi od kvality jogurtu. Ked ho chces tvrdy na struhanie zatazis, ak na halusky alebo kolace nechas len okapat , aby bol dobry sypky, jemny a nie suchy.
Dobru chut !

 
anthemis
32 příspěvků 06.09.06 00:36
Diky vsem za info!

Makovec se vcera povedl, jen mi pripadal trosku nizky - asi jsem ho dal do prilis velkeho plechu, a taky mozna trosku sussi, nez bych chtel, takze ho asi zkusim priste navic vythanout o neco driv. Polil jsem ho ale trochou citronove stavy a trosku se to, myslim, spravilo :o). Udelal jsem i muj prvni pecan pie, a povedl se naramne, pro Esme a ostatni klokany ;), nasel jsem ho v letosnim cervnovem vydani ABC Delicious, a pokud ho tu jeste nikdo nenapsal, rad se toho ujmu, protoze je to fakt skvely - no, ani nevim, jak dal cesky - mozna kolac? Kolac to ale ale nezni dobre, ze by paj? Esme, co Ty na to? Jeee, ale ted musim do prace, uz i tak mam zpozdeni, tak vsem v CR dobrou noc a jinym zase dobre rano ;o)…
 Pepe

 
esmeralda
4813 příspěvků 06.09.06 07:36
Anthemis,

kde koupit polohrubou mouku v Brisbane ti asi neporadím. Nevzdávej to, jistě ji někde najdeš. Ptej se na Continental flour.
Tvaroh ničím nenahrazuji. Zde se prodává pod názvem Farm cheese.
Nebo jak píše Possum Cottage cheese. Ten je ale hrudkovitý.
Philly je dost tučná (dobrá na cheese cakes). Z Labužníka jsem pochopila že by se dala spíše přirovnat k pomazánkovému máslu.
Mák se tu běžně dostane v Delicatessen. Tuhle jsem ho viděla v konzervě už mletý. Byl někde z Jugoslávie a bylo v něm ovoce. Nenašla jsem odvahu ho vyzkoušet.
Možná že jsi odvážnější.
Hodně úspěchů v pečení.

 
Ivo
1045 příspěvků 06.09.06 07:50
Anthemis, Esme a jiní z Oz...

…jestli byl ten mák z Jugoslávie, tak ten raději opravdu nejezte - Jugoslávie už více, jak 8 roků neexistuje…

 
anthemis
32 příspěvků 06.09.06 08:46
:o)

Ahoj, jeste jednou diky vsem, recept na tvaroh, hmmmm, to se fakt musi zkusit :o). Ne, z Jugoslavie muj mak neni, a je mi jasny, ze Jugoska to uz neni :o). Esme, Farm Cheese jsem nikde nevidel, rozhodne ne v Coles ani Woolworths, ale ani v mensich obchudcich a deli ne, ale zeptam se znova. Mne ale stejne pripadne jako nejlepsi ten quark, chutna skoro jako tvaroh, dela ho tu Barrambah Oraganics, tak je snad i bio ci co :-). Philly jsem na cheescake zkousel, ale on se mi vzdycky nejak zdrcne, hlavne uprostred, tak uz ho nedelam ;o). Jo, a predstav si, ze tu Continental Flour mam ve spizi !!!! :) Asi jsem ji kdysi koupil v nejakym tom evropskym obchudku, ale neveril jsem, ze je to polohruba mouka, pripada mi porad nejak moc jemna. Kazdopadne z ni neco usmudlim a uvidi se.
Chtel jsem konecne taky prispet svou troskou, tedy, receptem, do mlyna - na dynovou polevku, ale koukam, ze uz ji tady je az prilis :o). Tak jen muj mini-zlepsovak: na konci davam do posledni mixovane porce dve lzice jemneho arasidoveho masla…Zkuste to, uvidite, ze ten rozdil stoji za to. Ani smetanu do ni nedavam - mam par pratel, co jsou alergicti na laktozu, a diky nim jsem jzistil, ze mi tak chutna stejne vic ;o). A rozhodne ji delam z 1/3 porku a 1/3 dyne, cibule mi v ni nechutna…
Toz vsem hezky den, doma v Litovli, Holomoocu, a jinde, i tady v Klokanovicich ;-).

 
Ivo
1045 příspěvků 06.09.06 09:27
Ahoj Heřmane (nebo správněji Rmene?)...

…vím, byl jsem lehce ironický, ale věř mi, že většina chlapů (ale i žen se to týká) z bývalé Jugoslávie si fyzicky „čichla“ k opravdové válce a mám pocit, že ignorace jejich nového státotvorního uspořádání v nich vyvolává pocit nedostatečné úcty…
Ale s ohledem na to, že jsem na tyto stránky přišel s tím, že budu akceptovat pravidla a mezi ně patří, mimo jiné, i to, že zde nebudeme tahat politiku, tak už mlčím…

 
anthemis
32 příspěvků 08.09.06 00:25
Hermanek asi spis jen do caje ;)

..no to bych docela chapal, par jich takovych znam :o). Ale nedivim se, obcas, kdyz reknu, odkud jsem, si taky lidi pletou Cesko s Cecenskem ;o))), a ptaji se, jeslti jetse bojujeme s Ruskem ;o). Jinak, vcera jsem delal vynikajici skopove, budu muset dopsat recept, ale mam ted tolik prace, ze totalne nestiham, tak snad op vikendu!

 
jolana
5065 příspěvků 11.09.06 13:39
Tvaroh...

Kedze som dnes odvarala tvaroh, uvedomila som si, ze tych 5 minut ale aj kustik viac potrebuje odkedy zacne vriet - nie ked ho tam vlejeme. Z kila jogurtu mi vyslo 350 g tvarohu. Je ako domaci, chutnejsi nez kupovany.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz