Cuketa, patizon

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
marmelada
1643 příspěvků 06.08.05 21:32
Cuketa, patizon

Dají se uchovat ve sklepě delší dobu? Třeba do zimy? Jak zabalit apod?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
petromil
90 příspěvků 06.08.05 22:32
...

vydrží i několik měsíců,ale musí být vyzrálé,musí mít už tvrdou slupku,ale to už mají hnusnou chuť ,já sklízím cukety maximálně do 20cm a to už si říkám,že jsou přerostlé.Jenom tím,že se nechají narůst do takových rozměrů ztrácí chuť a to dlouhé uskladnění jím taky na chuti nepřidá,ten vnitřek jakoby vatovatí.

 
lvice
148 příspěvků 10.08.05 10:48
cukety a patizony

Taky je po předchozích pokusech už neskladuji. Souhlasím že nejlepší jsou mladé s tenoučkou měkkou slupkou a nedostatečně vyvynutými jadérky. Ale po nakrájení jdou docela dobře uchovat mražené. Vyzkoušeno. A pak samozřejmě různé druhy konzervace, ale to už je různě ochucený polotovar nebo hotový pokrm. U nás jde docela na odbyt pikantní salát, který jsem sem kdysi dala. Když si někdo nakrájí kolečka z metrové obludy, obalí v trojobalu, osmaží jako řízek a pak tvrdí že cukety jsou hnus, tak to má bohužel pravdu.

 
Pink
109 příspěvků 03.09.05 16:42
Lvice,

talže jen omýt, nakrájet, napytlíkovat, zmrazit? Nepředváří se…?

 
lvice
148 příspěvků 07.09.05 09:29
pro Pink

Nepředvářím. Mrazem trošku změknou samy.

 
Pink
109 příspěvků 07.09.05 18:25
Díky lvice
 
DanaJ
1136 příspěvků 15.09.05 10:02
Uchovat...

…se zá:,–(ně nedají. Protože je vždycky dřív sníme.

 
lydia
1227 příspěvků 15.09.05 13:46
cukety asi ne,

ale dyne se daji skladovat. Ale zalezi na druhu. Nektere dostanou skladovanim lepsi chut. Nektere muzes skladovat pri teplote +10-+15°C skoro rok. (Musi byt ale zrale a umyte). Ale zalezi opravdu na druhu, a tech je hodne. Jinak se daji zmrazit. Ja ale pokrajim na kosticky, a pomalu povarim na kasi a studene zmrazim. Vydrzi asi pul roku. Da se z toho potom udelat polevka, moucnik atd…
a tady je ukazka

 
Manana
1515 příspěvků 15.09.05 20:56
cuketa a patizon

Nejlahodnější jsou cukety do délky asi 10 cm a patizony do průměru asi 8 cm. Správný labužník větší odmítne.

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.09.05 23:20
Cuketa, patizon - Lvice

Se skladováním a mrazením zeleniny s vysokým obsahem vody jsou většinou potíže.
Já bych z cuket udělala něco na způsob Quiche a pak zmrazila. Tady máš něco pro inspiraci .


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz