Dají se uchovat ve sklepě delší dobu? Třeba do zimy? Jak zabalit apod?
|
Cuketa, patizon
vydrží i několik měsíců,ale musí být vyzrálé,musí mít už tvrdou slupku,ale to už mají hnusnou chuť ,já sklízím cukety maximálně do 20cm a to už si říkám,že jsou přerostlé.Jenom tím,že se nechají narůst do takových rozměrů ztrácí chuť a to dlouhé uskladnění jím taky na chuti nepřidá,ten vnitřek jakoby vatovatí.
Taky je po předchozích pokusech už neskladuji. Souhlasím že nejlepší jsou mladé s tenoučkou měkkou slupkou a nedostatečně vyvynutými jadérky. Ale po nakrájení jdou docela dobře uchovat mražené. Vyzkoušeno. A pak samozřejmě různé druhy konzervace, ale to už je různě ochucený polotovar nebo hotový pokrm. U nás jde docela na odbyt pikantní salát, který jsem sem kdysi dala. Když si někdo nakrájí kolečka z metrové obludy, obalí v trojobalu, osmaží jako řízek a pak tvrdí že cukety jsou hnus, tak to má bohužel pravdu.
ale dyne se daji skladovat. Ale zalezi na druhu. Nektere dostanou skladovanim
lepsi chut. Nektere muzes skladovat pri teplote +10-+15°C skoro rok. (Musi byt
ale zrale a umyte). Ale zalezi opravdu na druhu, a tech je hodne. Jinak se daji
zmrazit. Ja ale pokrajim na kosticky, a pomalu povarim na kasi a studene
zmrazim. Vydrzi asi pul roku. Da se z toho potom udelat polevka, moucnik
atd…
a tady je ukazka
Nejlahodnější jsou cukety do délky asi 10 cm a patizony do průměru asi 8 cm. Správný labužník větší odmítne.
Se skladováním a mrazením zeleniny s vysokým obsahem vody jsou
většinou potíže.
Já bych z cuket udělala něco na způsob Quiche a pak zmrazila. Tady máš
něco pro inspiraci .