Prosím poradíte mi, kde sehnat, nebo čím nahradit tuhle ingredienci?
Našla jsem si úžasný mandlový dort, ale nevím co s tím. Mimochodem
vřele doporučuju tuhle stránku (odkaz na ni mám samozřejmě
z labužníka):www.joyofbaking.com
se kterou jsem strávila velmi příjemný večer. Díky
Cream of Tartar
Salgo, česky je to vinný kámen a je to postranní produkt při kvašení vína. Funguje podobně jako kvasinky. Nedělala bych si ale velké starosti a klidně ho vynechala, neboť bude nejspíš obsažen v prášku do pečiva.
Ja mam recept z jineho soudku, a to na domaci plastelinu pro deti, kam se
taky dava tenhle Cream of Tartar. Zatim jsem ho tady v Cechach nesehnala… Jo
a taky se pry doporucuje pridat speticku do bilku pro poleve na pernicky, drzi
pak daleko lepe - ale je to z druhe ruky, overeno nemam
Mezitím jsem ten koláč (nebo dort?) upekla a hned taky snědla. Byl moc dobrý. Vinný kámen jsem vynechala, a po konzultacích s moudrou kolegyní jsem ho nahradila 1/2 lžičkou citronové šťávy (přidává se totiž do šlehaného bílku, tak jsme usoudily že by to mohlo odpovídat) no a povedlo se. Recept byl fakt skvělý, až se dostanu domů, přidám ho na Labužníka.
Nedá se to nahradit jedlou sodou? Někdo mi dokonce říkal, že je to jedno a to samé. Sara
Narazila jsem na kypřící prášek z vinného kamene (cream of tartar) v obchodě ekokoza.cz, ale určitě se najde i jinde. Chvilku to trvalo ale dostal se i k nám.