Před rokem jsem koupil ve Španělsku výše uvedené koření, či spíše barvivo do pokrmů. Dá se Vážení Labužníci sehnat i u nás a ví někdo, co je to za barvivo nebo z čeho se skládá? Na rozdíl od kurkumy má barvu pomeranče a více barví! Díky za odpovědi.
COLORANTE ALIMENTARIO
podle tvého popisu i podle toho, co se ve Španělsku používá se jedná
o potravinářské barvivo na bázi šafránu…
kde se dá v ČR sehnat bohužel nevím, ale třeba to pro tebe důvod aby jsi
se so Španěl vypravil zas… je tam hezky…
Také jsem ve Španělsku před lety zakoupil COLORANTE ALIMENTARIO(food yellow colouring) a používám ho občas k barvení rýže nebo na paelu.Skleničku mám před sebou a je od firmy TORERO.Na zadní straně je napsané složení a je to jasné.Tatracina(E-102),kukuřičná mouka a sůl.COLORANTE ALIMENTARIO lze s úspěchem nahradit normálním potravinářským barvivem,které by měli mít v každé drogerii.Já jsem s ním kdysi barvil těsto na ryby a pytlíček stál tehdy(1980) 20 haléřů.Výsledný barevný efekt je naprosto totožný.Hodně štěstí
Pozor na TARTRAZINE . V Norsku a Rakousku je zakázaný.
Trošku jsem koukala na ten tartazin, povolený myslím je. Další info
najdete třeba na následující stránce: www.uzpi.cz/…/barviva.htm
Hlavně z toho nemějte strach, těmi Éčky se pořád straší, ale nic
škodlivého to není, kdyby bylo, nebylo by to přece povoleno.
A Colorante alimentario je jen v překladu Potravinářské barvivo, asi je to
nějaká obchodní značka.
Colorante doma používám často, taky ho mám přímo ze Španělska. Na rozdíl od našeho českého potravinářského barviva NEBARVÍ lžíce ani kastroly. Já ho občas přidám i špetičku k bramborám anebo do bramborových knedlíků. Ale opravdu maličko, protože jinak bych měla brambory oranžové. Také s ním barvím těstoviny!!!!
Děkuji za odpovědi, budu se muset vypravit znovu do Španělska. Doplňuji, že toto barvivo používám velmi často např. do polévek, na brambory, na rýži apod., mohu jen doporučit.
Nenahraditelné barvivo. Já ho používám na bramboráky. Taky už mě dochází a tak se budu muset vypravit do Španělska
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz