Čokoládový hoblinky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 21.02.06 14:40
Čokoládový hoblinky

Prosím všechny šikulky o radu, jak uhňácat čokoládové hoblinky na ozdobení moučníků, dortů......
Je prej na to nějakej fígl - že se to jaksik stírá nožem, nebo co.....nejsem schopná to na netu nikde najít…
Děkuji uctivě


Reklama


Reklama

Reakce:
 
rosnicka
262 příspěvků 21.02.06 15:41
pokud máš možnost,

tak zajsi do knihkupectví ve větším měste a mrkni se do „Zlaté knihy moučníků“ od Marry Berry. Kromě toho, že je tam snad 200 nadherných obrázku i postupu vytváření dortů, rolád, zmrzlin aj. zákusků, jsou tam vyfocené i fígle zdobení čokoládou, ovocem, květinami aj.

Ve zkratce-tabulku čokolády nechat v teple lehce změknout, tak, aby mohla škrabkou po hraně tvořit hobliny. Nebo rozpuštěnou čokoládu vylít na studenou desku (mramor, plech), nechat zatuhnout a pak ji nožem seškrabovat do vějířků a ruliček.

 
marmelada
1643 příspěvků 21.02.06 16:17
Hoblinky

Teplotu čokolády na desce musíš odhadnout nebo zkusit, příliš tuhá se drolí, měkká lepí. Využívám k tomu mrazák, když dělám větší množství a čokoláda měkne, dávám ji na chvíli zchladit. Na větší hobliny používám špachtli - doporučuji, jde to lépe než nožem a nehrozí úraz. Škrábat celou změklou tabulku se mi moc nedaří, je to pak spíš nahrubo nastrouhaná čokoláda. Efektní velké hobliny uděláš opravdu jen špachtlí.

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.02.06 19:56
Čokoládové hoblinky - Lochnesko....

…a co takhle čokoládové lístečky. Ty i když vypadají složitě tak jsou velice jednoduché.
Na spodní stranu lístků (já používám růže) nanesu štětečkem vrstvu rozpuštěné (samozřejmě v mikrovlnce) čokolády. Nechám v lednici asi 15 minut ztuhnout a pak lístky sloupnu.
Snad jen varování: nepoužívat lístky jedovatých rostlin!!!!

Chceš-li si o tom prohlédnout více, podívej se na tuto stránku .

 
penda
4752 příspěvků 21.02.06 20:22
Na Labužníku..

je článek od pepíčka, mrkni se do sekce článků a určitě ho tam najdeš…a pak, mně k hoblinkám bohatě stačí obyčejná škrabka na brambory ;o)))

 
babi
6360 příspěvků 22.02.06 10:22
...

Kouzla s čokoládou - Pepíčkův článek nadvakrát…

část první ZDE

a část druhá ZDE

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 22.02.06 12:08
...

Holky všem moc děkuju - za naprosto skvělý návody, teďka když to zkazím tak už to bude jen a pouze rukama , žádný výmluvy typu „nevím jak na to“
Jo a ty lístečky jsou nádherný, taky vyzkouším - akorát teda moc nevím který jsou jedovatý a který ne.....no ale vono to asi člověk po konzumaci pozná, že jo


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz