Čokoládová poleva na koláče

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
janna75
5 příspěvků 09.04.05 16:44
Čokoládová poleva na koláče

Máte niekto,prosím,os­vedčený recept na dobrú čokoládovú polevu ?Stále zápasím s netuhnúcou, divne správajúcou sa výslednou zmesou. Lesklá a primerane vláčna a zároveň tuhnúca poleva sa mi ešte nikdy nepodarila

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 10.04.05 10:32
Janni,

já jsem vždy dala na rychlou polevu ala Dr.Oetker. Jinak pro lesk se doporučuje přemáznout polevu koňakem, ale nevím, jak by se to líbilo dětem ;-).

 
Alec
84 příspěvků 10.04.05 20:48
Hojky,

já mám dobrou zkušenost s čokoládou na vaření,ke které přidám „kousek“ 100% tuku.Když se vše pořádně rozpustí ve vodní lázni a vymíchá,je to OK

 
Kulik
132 příspěvků 10.04.05 22:08
Poleva

Já jsem vyzkoušela snad všechny recepty na polevy, ale opravdu je nejlepší a spolehlivá čokoláda na vaření + ztužený tuk.

 
janna75
5 příspěvků 10.04.05 22:36
...

Hmm , tuk s čokoládou som skúšala a výsledok bol ten, že sa to potom na koláči oddelilo … Tuk jednodnoducho "vyplával " na povrch a celá poleva zostala odporne fľakatá. Jesť sa to dalo, ale inak

 
vranas
130 příspěvků 11.04.05 05:58
...

Na chuť je určitě čokoláda na vaření nejllepší, v kupovaných polevách je z čokolády jen barva, chuť žádná. Nechám na kostičky nalámanou čokoládu rozpustit s kouskem 100% tuku v mikrovlnce (stupeň 2) a polévám.

 
DanaJ
1136 příspěvků 11.04.05 16:42
Rozpouštím

čokoládu s máslem. A doporučuji čokoládu s co nejvíc procenty kakaa.

Janna75 a nevařila se Ti lázeň. Já u toho stojím a míchám a voda pod nesmí vařit. Když náhodou začne vařit, tak misku zvednu a snížím zdroj tepla.

 
marmelada
1643 příspěvků 23.05.05 17:06
čokoládová poleva

mě se osvědčil maminčin recept, kdy ve vodní láni rozpustí cca 5 dkg čokolády na vaření a 5 dkg ztuženého tuku, po rozpuštění přidat 1 - 2 lžíce kakaa. Já si to upravila a používám program v mikrovlnce, jen pozor na přepálení čokolády, to je pak na vyhození. Jde ´to i tak, že rozehřeješ tuk, pak do toho nalámeš čokoládu na malé kousky, ta se pak rozpustí. Poměry pří:,–( upravuji podle toho, jak hustou čokoládu chci. Pokud potřebuješ potřít krém nebo nechceš, aby ti čokoláda stékala, nech ji trochu zchladnout, ale to asi znáš.

 
Vali
1326 příspěvků 23.05.05 18:26
Janni75

na potření řezů nebo na řezy z BeBe sušenek dělám tuto polevu :

150 g Omegy,
150 g moučkového cukru,
2 PL kakaa,
2 PL Solamylu,
2 PL mléka

Tuk pokrájím do kastrolku, přidám všechny ostatní ingredience a ve vodní lázni za stálého míchání povařit.

Na velký plech dělám raději z jedné a půl dávky, protože nám moc chutná.

Tak ji příležitostně vyzkoušej a dej vědět, jak se ti líbí.

 
janna75
5 příspěvků 24.05.05 10:24
...

Vali, ďakujem, určite vyskúšam…

 
samuela
25 příspěvků 31.05.05 08:59
vali

omega????

 
Labužník Triss
160 příspěvků 31.05.05 09:27
...

omega = pokrmovy tuk ke koupeni v samoskach

 
samuela
25 příspěvků 31.05.05 12:46
triss

ďakujem, to u nás sa to volá Cera

 
delisa
203 příspěvků 19.06.05 20:47
já dělávám

polevu takto : 100 g stoprocentního tuku ( lukana nebo omega) dám do kastrolku rozpustit, ale pomaloučku, aby nebyl horký. Je to důležité, jinak by se poleva srazila. Potom ztáhnu z plotýnky a vmíchám 40 g kakaa smíchaného se 2 polévkovými lžícemi Solamylu a 100 g moučkového cukru. Potom přimíchám 4 polévkové lžíce uvařené černé zrnkové kávy. A pak mícháme dokud není poleva hladká a lesklá. Podle potřeby můžeme buď zahustit Solamylem nebo zředit kávou.

 
Scarlet02
577 příspěvků 27.06.05 23:15
Čokoládová poleva na koláče

Já používám také čokoládu na vaření a 100% tuk. Na dorty dávám 100 g čokolády a 100 g tuku a může být i mléčný tuk nebo máslo, ale na drobné zákusky, třeba vánoční cukroví dávám víc čokolády. V teple se to totiž brzy roztopí a lepí se to na ostaní zákusky.
U dotru je právě příjemné, že se poleva při krájení neláme.

 
viktorka11
194 příspěvků 11.03.06 19:18
osvedcena cokolada na dorty a vubec, jako poleva

Ja pouzivam uz jedine nasledujici polevu, ktera je moc dobra, jednoducha a rychla : cca 1dl slehacky, a 8-10dkg horke cokolady nebo cokolady na vareni. Slehacku dat do kastrulku a privest k varu, po te do ni dat nalamanou cokoladu, vypnout sporak, pomichat a nechat rozpustit.Zda-li se ti to byt moc tuhe, pridej trosku slehacky, naopak je-li to moc ridke, pridej kousek cokolady. Tento recept je velmi jednoduchy a fakt dobry.Osobne pouzivam na vse horkou cokoladu s obsahem kakaa nad cca 50%.

 
heja
312 příspěvků 12.03.06 08:33
Další varianta (jistě dobře známá)

Já používám také osvědčenou kombinaci 100% tuku a čokolády na vaření (v různém poměru, podle toho, k jakému účelu), navíc pak přidávám na jednu 100g čokoládu 1-2 tyčinky „Kaštany“.

 
heja
312 příspěvků 12.03.06 08:40
Další problém

Prosím velectěnou sešlost zkušených hospodyněk o skutečně vyzkoušený recept na hladkou polevu z bílé čokolády. Stejný postup jako u čokolády hnědé mi nějak nevychází. Buď hrudkovatí, nebo příliš rychle schne, takže drobné cukroví jaksi celkem přijatelně zvládnu, ale na polevu dortu bych si asi netroufla. Vím, bílá čokoláda má zcela jiné složení, ale snad na to má někdo nějaký fígl. Hotové polevy nemají tu pravou bílo-čokoládovou chuť.
Děkuji už nyní za Vaše nápady.

 
DanaJ
1136 příspěvků 14.03.06 13:53
Čokoládová poleva...

Já používám čokoládovou polevu z polotovaru od Dr.Oetkera. Je vynikající. Před 14 dny jsem ji použila poprvé s perníkem od Dr.Oetkera a je fantastická. Přítel říkal, že je hrozně dobrá a že se mi moc povedla. Samo jsem se přiznala, že je z polotovaru.
Klidně ji vyzkoušej.
Ostatní polevy z polotovaru jsou jen barva bez chuti, ale Dr.Oetker je vynikající. Neváhej. Je to bez práce. A Dr. Oetker má i BÍLOU POLEVU.

Mamka dělá polevu z čokolády a vody. Je nádherně lesklá. Matnou z čokolády a másla.

Jestli se Ti poleva zcuckovatěla může to být tím, že byla rozpuštěná při velké teplotě. A nebo jsi dala špatný poměr čokolády a tuku. Tuku či vody se dává vždy málinko. (Když naliješ hodně oleje do vajíčka při dělání majonézy taky se to zdrcne - zkus to ještě jednou a určitě se to povede.)

Nezapoveň na vodní lázeň, která nesmí vařit!

 
DanaJ
1136 příspěvků 20.03.06 07:50
Čokoládová poleva...

…tak jsem udělala tu bábovku od Oetkera s tou bílou polevou a nechutná ním. Ani bábovka a ani poleva. Poleva je vanilovo-mléčná. Ta čokoládová od Oetkerea je ale oproti té bílé vanilkové fantastická.
Když budu chtít příště bílou raději udělám citronovou. Je to víc šmrncovní.
Ta bílá je taková mdlá, nevýrazná.
Na pořádnou bábovku to chce tak dva pytlíky polevy.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz