Máte niekto,prosím,osvedčený recept na dobrú čokoládovú polevu ?Stále zápasím s netuhnúcou, divne správajúcou sa výslednou zmesou. Lesklá a primerane vláčna a zároveň tuhnúca poleva sa mi ešte nikdy nepodarila
Čokoládová poleva na koláče
já jsem vždy dala na rychlou polevu ala Dr.Oetker. Jinak pro lesk se
doporučuje přemáznout polevu koňakem, ale nevím, jak by se to líbilo
dětem .
já mám dobrou zkušenost s čokoládou na vaření,ke které přidám „kousek“ 100% tuku.Když se vše pořádně rozpustí ve vodní lázni a vymíchá,je to OK
Já jsem vyzkoušela snad všechny recepty na polevy, ale opravdu je nejlepší a spolehlivá čokoláda na vaření + ztužený tuk.
Hmm , tuk s čokoládou som skúšala a výsledok bol ten, že sa to potom na koláči oddelilo … Tuk jednodnoducho "vyplával " na povrch a celá poleva zostala odporne fľakatá. Jesť sa to dalo, ale inak
Na chuť je určitě čokoláda na vaření nejllepší, v kupovaných polevách je z čokolády jen barva, chuť žádná. Nechám na kostičky nalámanou čokoládu rozpustit s kouskem 100% tuku v mikrovlnce (stupeň 2) a polévám.
čokoládu s máslem. A doporučuji čokoládu s co nejvíc procenty kakaa.
Janna75 a nevařila se Ti lázeň. Já u toho stojím a míchám a voda pod nesmí vařit. Když náhodou začne vařit, tak misku zvednu a snížím zdroj tepla.
mě se osvědčil maminčin recept, kdy ve vodní láni rozpustí cca 5 dkg čokolády na vaření a 5 dkg ztuženého tuku, po rozpuštění přidat 1 - 2 lžíce kakaa. Já si to upravila a používám program v mikrovlnce, jen pozor na přepálení čokolády, to je pak na vyhození. Jde ´to i tak, že rozehřeješ tuk, pak do toho nalámeš čokoládu na malé kousky, ta se pak rozpustí. Poměry pří:,–( upravuji podle toho, jak hustou čokoládu chci. Pokud potřebuješ potřít krém nebo nechceš, aby ti čokoláda stékala, nech ji trochu zchladnout, ale to asi znáš.
na potření řezů nebo na řezy z BeBe sušenek dělám tuto polevu :
150 g Omegy,
150 g moučkového cukru,
2 PL kakaa,
2 PL Solamylu,
2 PL mléka
Tuk pokrájím do kastrolku, přidám všechny ostatní ingredience a ve vodní lázni za stálého míchání povařit.
Na velký plech dělám raději z jedné a půl dávky, protože nám moc chutná.
Tak ji příležitostně vyzkoušej a dej vědět, jak se ti líbí.
polevu takto : 100 g stoprocentního tuku ( lukana nebo omega) dám do kastrolku rozpustit, ale pomaloučku, aby nebyl horký. Je to důležité, jinak by se poleva srazila. Potom ztáhnu z plotýnky a vmíchám 40 g kakaa smíchaného se 2 polévkovými lžícemi Solamylu a 100 g moučkového cukru. Potom přimíchám 4 polévkové lžíce uvařené černé zrnkové kávy. A pak mícháme dokud není poleva hladká a lesklá. Podle potřeby můžeme buď zahustit Solamylem nebo zředit kávou.
Já používám také čokoládu na vaření a 100% tuk. Na dorty dávám
100 g čokolády a 100 g tuku a může být i mléčný tuk nebo máslo, ale
na drobné zákusky, třeba vánoční cukroví dávám víc čokolády.
V teple se to totiž brzy roztopí a lepí se to na ostaní zákusky.
U dotru je právě příjemné, že se poleva při krájení neláme.
Ja pouzivam uz jedine nasledujici polevu, ktera je moc dobra, jednoducha a rychla : cca 1dl slehacky, a 8-10dkg horke cokolady nebo cokolady na vareni. Slehacku dat do kastrulku a privest k varu, po te do ni dat nalamanou cokoladu, vypnout sporak, pomichat a nechat rozpustit.Zda-li se ti to byt moc tuhe, pridej trosku slehacky, naopak je-li to moc ridke, pridej kousek cokolady. Tento recept je velmi jednoduchy a fakt dobry.Osobne pouzivam na vse horkou cokoladu s obsahem kakaa nad cca 50%.
Já používám také osvědčenou kombinaci 100% tuku a čokolády na vaření (v různém poměru, podle toho, k jakému účelu), navíc pak přidávám na jednu 100g čokoládu 1-2 tyčinky „Kaštany“.
Prosím velectěnou sešlost zkušených hospodyněk o skutečně
vyzkoušený recept na hladkou polevu z bílé čokolády. Stejný postup jako
u čokolády hnědé mi nějak nevychází. Buď hrudkovatí, nebo příliš
rychle schne, takže drobné cukroví jaksi celkem přijatelně zvládnu, ale na
polevu dortu bych si asi netroufla. Vím, bílá čokoláda má zcela jiné
složení, ale snad na to má někdo nějaký fígl. Hotové polevy nemají tu
pravou bílo-čokoládovou chuť.
Děkuji už nyní za Vaše nápady.
Já používám čokoládovou polevu z polotovaru od Dr.Oetkera. Je
vynikající. Před 14 dny jsem ji použila poprvé s perníkem od Dr.Oetkera
a je fantastická. Přítel říkal, že je hrozně dobrá a že se mi moc
povedla. Samo jsem se přiznala, že je z polotovaru.
Klidně ji vyzkoušej.
Ostatní polevy z polotovaru jsou jen barva bez chuti, ale Dr.Oetker je
vynikající. Neváhej. Je to bez práce. A Dr. Oetker má i BÍLOU
POLEVU.
Mamka dělá polevu z čokolády a vody. Je nádherně lesklá. Matnou z čokolády a másla.
Jestli se Ti poleva zcuckovatěla může to být tím, že byla rozpuštěná při velké teplotě. A nebo jsi dala špatný poměr čokolády a tuku. Tuku či vody se dává vždy málinko. (Když naliješ hodně oleje do vajíčka při dělání majonézy taky se to zdrcne - zkus to ještě jednou a určitě se to povede.)
Nezapoveň na vodní lázeň, která nesmí vařit!
…tak jsem udělala tu bábovku od Oetkera s tou bílou polevou a nechutná
ním. Ani bábovka a ani poleva. Poleva je vanilovo-mléčná. Ta čokoládová
od Oetkerea je ale oproti té bílé vanilkové fantastická.
Když budu chtít příště bílou raději udělám citronovou. Je to víc
šmrncovní.
Ta bílá je taková mdlá, nevýrazná.
Na pořádnou bábovku to chce tak dva pytlíky polevy.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
