Ahoj,
Měla bych dotaz na vás zkušenější Jakou používáte čokoládu na vaření? Máte
někdo zkušenosti s levnými verzemi jako je například Clever? Obvykle
používám klasickou od Orionu, ale uvažuju, že bych vrámci šetření
přešla na tu z Billy, jen bych nerada, aby tím pečení výrazně utrpělo
na chuti
Děkuju moc!
Čokoláda na vaření
No napr. Figaro robi cokoladu HORKU a NA VARENIE, ta na varenie je fakt zla,
nechuti mi vobec. Varim zvacsa s Figaro HORKU a ta je uzasna aj ked sa
s trochou mlieka rozpusti a papa sa len tak napr. na cerstvych sekanych
jahodach. Ked som to skusala s tou Figaro na varenie, tak mi nechutila Tie lacnejsie nemam odvahu pouzivat, ale
v Lidli som raz kupila nejaku na varenie, mala zaujimavy obal, neviem ci bola
lacna, ale bola vcelku OK.
Pokud používáš „klasickou od Orionu“, myslím, že by ti měla
vyhovovat německá čikoláda na vaření z Lidlu - obsahuje víc kakaa a je
přijatelná - na vaření, pečení apod. Pravda, když je krize, kluci mi ji
sežerou i „jen tak“.
Souhlasím s názorem na čokoládou z Lidlu.
I u nás je to kromě záležitosti na vaření první pomoc v případě
čokoládového absťáku, před synem ji musím schovávat.
I u nás rádi tuto čokoládu z Lidlu, kolem 20 Kč 200g.
Ze zvědavosti vyzkouším Clever, zatím si nevšimla že jí mají.
Čokoláda Clever je normální čokoláda na vaření a pečení s obsahem 40% kakaa jako všechny ostatní čokolády na vaření. Prodává se v balení 400 g. Lacinější je proto, že je to tzv. vlastní značka koncernu Rewe, ke kterému patří i Billa. Někdy jsou to výrobky známých firem, ale mají jenom jiný obal, kvalita výrobku je stejná. Lidl také prodává čokoládu na vaření, obyčejně nebývá tam, kde je normální čokoláda, ale u zboží na pečení. Myslím, že je v červeném obalu. Značkové čokolády jako např. Manner, kterou asi taky dostanete koupit, jsou dražší, mají asi 42% kakaa a váží jenom 250 g.