Co uděláme s úvodní stránkou?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
pepicek
1309 příspěvků 19.04.09 10:09
Co uděláme s úvodní stránkou?

Po právě proběhlých drobných úpravách je na čase překsichtit úvodní stránku. Zapřemýšlejte, co by podle Vašeho soudu na úvodní stránce mělo být a co naopak ne


Reklama


Reklama

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 19.04.09 10:17
Určitě

odkazy na nejnovější recepty a nejnovější příspěvky v diskusích, popř. článcích.

 
pepicek
1309 příspěvků 21.04.09 00:53
popusťte uzdu fantazii

na té úvodní stránce se můžeme vyřádit, co třeba v reálném čase obnovované akce na serveru … takový textový blok, kde by se bez znovunačítání stránky objevovalo

21.15 vladka napsala komentar k receptu Abrakadabra
21.15 manek odpovedel na prispevek v diskuzi Blablabla
21.16 mojmir vstoupil do chatu …

to by byla docela legrace, co rikate? a jeste by to bliklo, kdyz by se tam pripojila nova radka

 
pepicek
1309 příspěvků 21.04.09 00:58
další nápad

tohle jsem už kdysi v jednom projektu a docela nedávno jsem ten nápad viděl i zrealizovaný … že se stránka mění podle denní doby, pozadí mění barvu (možná i obrázek na pozadí) ráno, dopoledne, v poledne, odpoledne, večer i v noci a případně se můžou i popřehazovat jednotlivé moduly ve stránce.

Ráno třeba lidi čtou co si ten den uvaří, takže je zajímají spíše recepty, zatímco večer mají chuť si poklábosit, takže se hlavním cílem stanou diskuze nebo chat. V průběhu dne při obědě s rohlíkem si přečíst článek o vychytané kuchyni. A pozdě večer Polreicha s hvězdičkou

 
Bali
1254 příspěvků 21.04.09 07:34
...

Přivítala bych upozornění na několik nicků jedné osoby. Možná by to přispělo k pořádku a slušnějšímu chování ;-)

 
gabi
551 příspěvků 21.04.09 12:27
Bali

to sa da asi tazko zrealizovat…

 
jolana
5065 příspěvků 21.04.09 16:35
Pepicku,

ten napad je super …a co tak tam zaradit napr. na kazdy den daku kuchynu a k tomu clanocek ak existuje, popripade k tomu aj poukazat na najznamejsie alebo najkurioznejsie recepty tej ktorej kuchyne..napr. na Labuzniku su labuznici, ktorych recepty sa citaju jedna radost a prinasaju nielen dobre jedlo ale aj usmev…namojdusu Labuznik ma poklady a su vlastne zasite… …historicke recepty, recepty narodov, prekrasne clanky, prekrasne dennicky (tiez by sa z nich daco mohlo objavit nie?) a urcite by sa nasli aj sikovni labuznici tak ako predtym a radi prispeju svojou troskou… …najviac by som privitala aby tam bolo daco pre usmev ..dobre jedlo a usmev..

 
tea63
935 příspěvků 21.04.09 17:18
Pepíčkův "další nápad"

myslím nemá chybu. Moc se mi líbí. Mám ráda změnu a tohle by bylo úplně super. Pokud jsem to dobře pochopila, témata by se zobrazovala nějakým způsobem všechna, ale jedno by bylo vždy vypíchnuté pro tu kterou denní či noční dobu. Polreich s hvězdičkou mě fakt pobavil. :-)) Články bych pečlivě uložila do archivu a případně bych přidala jen odkaz. Jsou skvělé a kdo by měl zájem, ať si je rozklikne.
Pokud by zbylo místo, tak bych byla hodná na labužníky, kteří si založili a provozují svůj blog a dala bych jim alespoň malý prostor pro jakousi malou upoutávku - kousek právě aktuální stránky a při každém rozkliknutí titulky Labu by se to změnilo. To je blbost, co ?
Tož zatím tak…;-)

 
jolana
5065 příspěvků 21.04.09 17:39
teo,

blogy a pod. su v odkazoch, skor by som uputala na dennicky-su tam prekrasne veci

 
jolana
5065 příspěvků 21.04.09 17:39
teo,

blogy a pod. su v odkazoch, skor by som uputala na dennicky-su tam prekrasne veci

 
jolana
5065 příspěvků 21.04.09 17:39
teo,

blogy a pod. su v odkazoch, skor by som uputala na dennicky-su tam prekrasne veci

 
tea63
935 příspěvků 21.04.09 17:52
Jolanko

stačí jednou…
Kdo chce, tak si články přečte, má je přečtené a třeba se k nim už nechce vracet. Koho by bavilo číst stejnou věc pořád dokola. Jsou bohužel pořád stejné, momentálně tu asi není velký potenciál lidí, kteří by byli schopni svým spisovatelským talentem naplnit úvodní stránku.
Tak jsem si myslela, že by to chtělo něco, co se mění a několik labužníků je, kteří sem sice už nepřispívají, ale jsou úspěšní někde jinde, na svém vlastním poli.

 
tea63
935 příspěvků 21.04.09 17:53
Deníčky

jsem myslela. :-))))
To je to, že nemám před sebou předchozí příspěvek.

 
jolana
5065 příspěvků 21.04.09 18:56
teo

to vies, clovek je trosicku rozklepany ked pise do rubriky Vzkazy tvurcum

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.04.09 22:01
milý Pepíčku

já bych měla velmi naléhavé a velmi sobecké přání:
Nešlo by, kurvafix, pěkně prosím, nějak zjednodušit vkládání obrázků do deníčku?!?!
Opravdu nechápu, jak je to možné, ale mně to prostě nejde!!!! Inteligenční blok razantně odmítám, podezírám nějaké podvratné trpajzlíky…
Představovala bych si asi tak maximálně dva čudlíky ke zmáčknutí a bylo by hotovo… .......???????­.......

 
pepicek
1309 příspěvků 22.04.09 00:10
glamo, šlo

mám to v blbníčku a počítám s tím, ale funkce okolo obrázků jsou na celý den předělávek, takže na to budu muset obětovat víkend, při běžné práci na to není tolik času k dispozici a musí se to udělat na jeden zátah

 
pepicek
1309 příspěvků 22.04.09 00:31
jolano, teo

samozřejmě můžeme vypíchnout dobré blogy, ale úvodní stránka by přeci jen měla patřit Labužníku a jeho obsahu, on se až jeden diví, kolik informací se tu skrývá, jen je správně vydolovat a patřičně utřídit, aby to mělo hlavu a patu.

Blogy se časem přestěhují z Odkazů do nového chlívečku, který bude umět pracovat i s obsahem těchto cizích blogů, ale to je program až na léto.

Deníčky by na hlavní stránce rozhodně neměly chybět, jen vymyslet tu formu, aby to hezky vypadalo

 
penda
4752 příspěvků 23.04.09 13:20
Hlavně, prosím,

vyměň články na úvodní stránce … těm, co skáčou písmenka, už je 10 let :)

 
Bali
1254 příspěvků 23.04.09 13:24
...

Líbila by se mi rubrika " Co dnes vaříte?"

 
tea63
935 příspěvků 23.04.09 18:19
Jak překsichtit ?

Pořád mi to vrtá hlavou. Pepíčku, nevím, jestli chceš změnit design celé stránky nebo jen uložit do archívu články a do toho vzniklého prostoru něco dát.
Zachovala bych horní a pravou „lištu“ (asi se blbě vyjadřuji) a jen ten prostor po článcích bych rozdělila na max. 9 dílů. V každém tom kousku by byla základní témata z Diskuzního fóra plus Deníčky plus další, co by časem třeba přibyla. Počet políček by samozřejmě nestačil, takže by některá stála v řadě. Ta políčka by se v určitém intervalu, např. 60s ? náhodně měnila. Některé, které by souviselo s právě aktuálním časem, např." Co dnes vaříte" by mohlo být vypíchnuté-neměnilo by se, v tomto případě např. od 10 do 13 hod. A kdyby se střídalo barevné pozadí, to už by bylo úplně super. Úvodní stránka by byla vlastně pořád jiná. Kdokoliv by kliknul na jakékoliv políčko, dostal by se nejen na to svoje požadované téma, ale rovnou do již zavedeného systému Labužníka.
Já vím, že je to pitomost, ale třeba někdo dostane další nápad !

 
pepicek
1309 příspěvků 23.04.09 19:02
Bali - co dnes vaříte

prima nápad, a mohlo by to být i nějakou hravou formou … malé okýnko, vypadalo by jako chat a v něm by byl uveden vždycky každý člověk jedna řádka a neustále by se obnovovalo a pod ním by byl odkaz „a co vaříte dnes Vy?“.

Uváděl by se název, krátké povídání o tom co Vás k tomu vedlo a případný odkaz na recept. To vše by se objevovalo zároveň chronologicky řazené v profilu každého uživatele. Doplnili byste to ještě něčím?

úplně už vídím první řádek
10:23 pepickuv trpaslik | asfalt >>

 
pepicek
1309 příspěvků 23.04.09 19:08
teo, máš jedničku s hvězdičkou

to je přesně ten brainstorming, co jsem měl na mysli, vysypat z hlavy všechno co mě napadne a přidávat a rozvíjet. To je přesně ta živá úvodní stránka, kterou jsem měl na mysli a takhle nějak jsem si to představoval taky, výřez aktuálních informací, co se právě děje v té které sekci.

Z diskuzního fóra taky můžeme udělat odjezdový tlampač a řádek po řádku zobrazovat nové příspěvky v diskuzi, představoval bych si pět řádků s postupně světlajícím textem a obnovovalo by se to každých třeba 30 vteřin, takže by se ty řádky plynule měnily, jak přibývají diskuzní příspěvky, možná by mohly být zkombinované i s příspěvky pod recepty, aby to bylo ještě živější. Tenhle seznam by se pak dal rozkliknout na „Labužník - živě“ a v něm by byl tenhle seznam aktuálních informací po stovkách, podobně jako jsou recepty po stovkách.

 
HelenaL
98 příspěvků 27.04.09 15:03
Teraz ma napadlo

či by nebolo možné na prvú stránku umiestniť hodnotenie receptov podľa obľúbenosti.
Lenže tu je toľko vynikajúcich receptov že TOP 10 by bolo málo. takých TOP 50 sa mi celkom pozdáva.

 
Alis
2617 příspěvků 27.04.09 16:05
Jsem pro jakoukoli inovaci...

… jen moc prosím, přehlednou inovaci. Existuje hodně spřátelených serverů labužníků, které mám osobně moc ráda a po jejichž receptech bych se mohla utlouct, ale na jejich stránky jak vlezu tak prchám. Nepřehledné, k nezorientování, nemám na to nervy hledat a klikat a klikat a klikat
Proto za sebe prosím, úvodní strana krásná, zábavná a kreativní, leč vlídná k nám retardovaným. Díky předem

 
tea63
935 příspěvků 27.04.09 17:14
brainstorming 2:-))

Konečně se někdo ozval !
Protože můj střední věk se pomalu přehoupává opět do dětství, tak mám pubertální návrh.
Ty proměnlivé sekce by mohly být zakomponovány do „obrázků“ aktuálních právě v tom daném ročním období. Nerozumíte ? Chápu:-))
Obrázky by měly souviset s kuchyní, vařením, gastronomií vůbec.
Mlhavý příklad:
leden: zima, mráz, sněhové vločky, barvy-bílá, odstíny modré, téma ve sněhové vločce (to s tím vařením zrovna moc nesouvisí) únor: masopust, zabíjačka, veselé barvy karnevalových masek, témata třeba do jitrnic ? :-)
březen, duben : jarní barvy, jasně Velikonoce - vajíčka, klasika, pampelišky…
květen : nenapadlo mě nic, kam by se dalo zakomponovat nějaké téma ;-) červen, červenec, srpen : léto - tady roste už úplně všechno. Nebráním se ani pomerančům, v Čechách sice nerostou, ale jezdíme na dovču k moři, popíjíme sangriu… Letní barvy. Přemýšlejte.
září, říjen listopad : Barvy podzimní, padajícího listí. A do čeho za:,–(it témata ? Jablka, hrušky, vinná réva…
prosinec: nejschůdnější asi vánoční ozdoby-koule na jehličnatém pozadí
A aby toho nebylo málo, o Vánocích by mohly občas zaprskat prskavky a o Velikonocích se začepejřit pomlázka. Uvažovala jsem o hopsajícím zajíčku, ale vzhledem k tom, že Labužník je seriózní server, tak jsem od toho upustila. ;-)

Vyčerpaně odcházím.....

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.04.09 18:12
Na květen...

bych mavrhla třeba Láska prochází žaludkem. teď jen jak to zpodobnit…

 
jolana
5065 příspěvků 27.04.09 20:53
Teus,

a ku kazdemu mesiacu pohadku napr.O dvanastich mesiacikoch, Hrncek var, Tri prasiatka, O pampusiku, O Zlatom vajicku , O sipkovej Ruzenke… O cibulienke, O komarom kralovi, Janko Hrasko..Tahal dedko repu a tak…
Sa ani nemusim prehupovat.. som v tom permanentne
A tady neco pro dospelaky…

http://www.youtube.com/watch?…

 
tea63
935 příspěvků 28.04.09 17:37
Jolano :-))

Ty jsi prostě geniální !! Janko Hrasko by jako večerníček každý měsíc nemusel být, ale mohla by se založit nová, samostatná sekce, tzv. filmová, písničková apod. Samozřejmě související s gastronomií, a to v jakémkoliv smyslu.:-) Různých ukázek z filmů, písniček apod. , je na netu nespočítaně.
Do ní bychom mohli vkládat své už dávno objevené a nebo neobjevené poklady filmového a písničkového rázu.
Na titulní stránce by byla ikonka - symbol filmu ? a po rozkliknutí by se tam ty skvosty střídaly. Úplně to vidím…
Až si tohle všechno pepíček přečte, tak prchne.....

 
penda
4752 příspěvků 28.04.09 18:02
holky,

mám pocit, že byste se vyřádily např. na stránkách www.alik.cz

 
tea63
935 příspěvků 28.04.09 18:08
Vladko :-)

To je přece pro děti !! Co si to o nás myslíš ? Pepíček chce bainstorming, tak budiž mu přáno !!

 
tea63
935 příspěvků 28.04.09 18:15
Vypadlo mi

errr

 
pepicek
1309 příspěvků 29.04.09 09:17
filmy a písničky

… mě se ten nápad líbí, vlastně už jsem kdysi chtěl udělat nějakou rubriku (do dneška nevim kam ji zařadit), kde by byly nejen pohádky spojené s jídlem, ale i filmy, ve kterých je něco o jídle a že jich je spousta. Třeba u filmu „Other peoples money“ v čechách běžel tuším pod názvem „Peníze těch druhých“ má Danny De Vito roli totálně poživačného člověka. Viděl jsem ten film asi před dvanácti lety, ale dodneška si pamatuju, že při závěrečných titulcích jsem běžel úprkem do hospody a okamžitě si začal poroučet všemožné pochutiny, pivo, whisky, doutník, protože to se fakt nedalo vydržet

Nebo takové pecky jako Jedna ruka netleská nebo Indiana Jones a ta hostina v Tibetu, určitě se Vám okamitě vybaví spousta dalších filmů, u kterých jste si uslintli do křesla

Take taková hitparáda filmů by určitě nebyla od věci.

 
Alis
2617 příspěvků 01.05.09 15:24
Pepíčku...

jen namátkou vybírám:

  • Karlík a továrna na čokoládu
  • Ratatouille
  • Velká žranice
  • Čokoláda
  • Byl jednou jeden král
  • Tři vejce do skla
  • Snídaně i Tiffaniho
    a tisíce dalších

Sem s ní, sem s novou rubrikou

 
Labužník leni02
15 příspěvků 01.05.09 18:06
sezónní suroviny

Mě by se na úvodní straně moc líbilo něco jako sezónní suroviny: box s výpisem sezónních surovin aktualizovaný třeba jednou nebo dvakrát za měsíc. A ještě kdyby se po kliku například na chřes člověk dostal na výsledky vyhledávání receptů s chřestem.

 
bocianka
528 příspěvků 03.05.09 14:12
Leni,

to by bylo něco…

 
sim
293 příspěvků 04.05.09 01:03
...

Ahoj Pepicku,
som tu po dlhsom case a som rad, ze si naspat. Je to poznat, a je vidiet, ze na to pracujes. A je aj vidiet, ze je este co robit.
Neviem, kde je nejaky thread, kde sa pisu vseobecne feature requesty, tak to napisem sem.
Vynovit titulnu stranku sa velmi hodi, ale podla mna by bolo super to spravit s vynovenim celeho servra. V za:,–(e sa mi zda byt zamrznuty v dobe web 1.0 :-)
Mne chyba:

  1. nove clanky - to boli vzdy najlepsie veci na servri, co je s nimi? Nikto nepise? Nechce sa mi tomu verit. Ziskat autorov clankov - dnes uz maju asi vsetci vlastne blogy, ale mozno citia nostalgiu :-) Skusit stanovit zaujimave temy - pre mna napr. exoticke narodne kuchyne, recenzie novych kuchariek. Ak clanky nie su, aspon si priznajme pravdu a zrus tie stare, co tam svietia uz roky.
  2. socialne funkcie - zapojit citatelov do hladania kvality v obsahu. hodnotenie receptov, zoznam najlepsich receptov v jednotlivych kategoriach. pri vyhladavani moznost zoradit podla hodnoteni citatelov.
    hodnotenia kvality reakcii, moznost zobrazit len tie najlepsie. rebricek najlepsich/naj­plodnejsich autorov
  3. kvalita obsahu - precistit duplikaty, spamy atd. Nechat citatelov, aby sami oznacili recept za duplikat (vid 2). nejaky board by mohol vyradovat nezmysly a ocividne nespravne recepty. alebo nechat prve 3 recepty kazdeho uzivatela schvalit (nejakemu boardu, alebo citatelom, ale v specialnej sekcii), skor ako budu moct automaticky publikovat.

A napadli by ma dalsie veci. V tomto mi vyhovuje allrecipes.com, aj ked tam som niekedy strateny v zaplave obsahu.

Drzim palce.

 
jolana
5065 příspěvků 04.05.09 07:58
Sim,

Nie som daky odbornik, ale lLab. je v strukture prehladnesji a ovela jednoduchsi ako ostatne stranky podobneho typu. 1)Clanky by mozno stacilo obnovovat, su tam krasne veci, a na Lab. si denne klkne mnozstvo ludi, ktorych nie je „vidno“.

  1. Hodnotenie? nesuhlasim. Ono s hodnotenim to je tazko…vyjde ti recept „tutulik mutulik“ domackych labuznikov
    Najplodnejsich autorov?! myslim, ze najplodnejsi byva ten , kto sa dakedy odvazi ist " s kozou na trh" tuna dakedy …prave preto ze sa to tu nerobi, je podla mna Labuznik jednoducho top. Inac z neho bude pokec pre zabyvanych, take vlastne pieskovisko, a ked sa dakto odvazi dostane lopatickou ..takto a bez toho si tu kazdy najde co hlada od receptov az po…
  2. asi ano , len nezapajat siroku verejnost..
 
pepicek
1309 příspěvků 04.05.09 08:29
sim a jolano

Mluvíte mi oba z duše, sim to sepsal velmi dobře. Tedy přestavba je ve směru web 2.0, možná dokonce i 3.0. Tam byl vejvětší blok kódování češtiny, který se podařilo na sklonku loňského roku zlikvidovat a nyní se bude hodně používat ve stránkách jQuery a všechny jeho vychytávky, jen to chce trochu času. Přes léto by mělo být relativně klidno a proto se chystám na celou řadu úprav.

ad 1. články by byly, ale je třeba nový redakční systém s právy pro jednotlivé publikující, pak nebude problém vytýčit téma a kdo bude mít chuť se jej ujme, případně se vytvoří celý tým, který na tématu společně zapracuje a vyjdou z toho třeba více než jeden článek. K tomu by se mělo pojit i tématické zařazení jednotlivých receptů, takže se nebude vybírat při zápisu nového receptu pouze kategorie, ale i téma, či již existující, či připravovaná témata, k nimž se recept hodí.

ad 2. sociální funkce se budou snoubit právě s výše popsaným bodem jedna. Nechceme konkurovat všeobecným sociálním portálům a proto tato sféra bude prozatím poněkud okrouhána, ale do budoucna můžeme zařadit i další hračky.

Žebříčky jsou myslím velmi dobrý nápad, mimo jiné mě zrovna napadnul „nejužvaněnější neautor“ pro člověka, který má ke všemu poznámky a nikdy nepřispěl sám jediným receptem.

I to hodnocení receptů by se mělo objevit, ale v poněkud širším kontextu, tedy mimo tradičního zaškrtávání hvězdiček uvést, zda jste skutečně recept vyzkoušeli a zároveň jakési bodové hodnocení. Body by pak byly přiděleny i podle erudovanosti jednotlivých přispívajících, která by se mohla měřit, ale to je už na drsnější programování.

ad 3. označení receptu jako duplikát je rovněž v plánu, ale je to trošku komplikovanější, občas je problém zjistit, zda bylo dříve vejce, či slepice, takže by se spíš pod receptem měl objevit výpis podobných receptů právě na základě těchto upozornění přes speciální tlačítko.

a k dalším úpravám:

  • z diskuzního fóra by se postupně měly vymanit témata videoreceptů, ze kterých se stane svébytný útvar
  • oblíbené restaurace by se měly převtělit v sekci pohostinství s katalogem pohostinských zařízení a komentářů k nim, základem budou již existující příspěvky ve fóru, samozřejmě s označením doby komentáře, někdy se za ta léta už několikrát vyměnil majitel i kvalita vybraného podniku, jiné podniky již úspěšně zanikly.
  • k receptům přibude možnost jednoduše přidat mimo jiné vlastní obrázek i obrázky ostatních labužníků, kteří recept vyzkoušeli. Funkce tisku receptů a přeposlání na email doznají zá:,–(ních změn ve stylu web 2.0. Pro tisk to znamená mimo jiné možnost vybrat si jeden z přednastavených formátů tisku (rozložení receptu nastojato, naležato, s různým rozházením jednotlivých údajů) a zároveň s volbou vytisknout si vybrané komentáře. V reálu to bude vypadat tak, že se Vám zobrazí stránka pro tisk se záhlavím, kde si vyberete „layout“ a pod receptem vyberete, zda chcete tisknout komentáře a pokud ano, pak vyhažete komentáře, které tisknout nechcete.
  • další vychytávkou budou vlastní kuchařky. Je to obdoba oblíbených receptů, ale s možností přidávat k jednotlivým receptům další poznámky a úvodníky. Budete tak mít možnost vytvořit si výběr Vašich oblíbených receptů, nebo receptů na volné téma na Labužníkovi, udělat úvodní stránku a Váš výtvor dát v plén. Každý Labužník bude moci vytvořit neomezený počet kuchařek a odkazovat na ně, vytisknout si kuchařku nebo co Vás napadne.

Samozřejmě internet je plný receptů, lepších či horších a jaké by to bylo hezké, kdybyste si mohli do svých oblíbených přidávat recepty i jiných serverů a všechny je pěkně promixovat. Tahle myšlenka mi vrtá hlavou už léta a před pár měsíci se mi pro tento projektík podařilo získat příznačnou doménu oblibenerecepty.cz (neděste se tím co tam je teď, ten systém je pro daný projekt bohužel nepoužitelný), ale měl by tam vyrůst takový nadlabužník. Všechny kuchařské stránky s recepty si budou moci přidat do svých stránek ikonku pro vložení každého receptu do oblíbených na této stránce a k tomu budou k dispozici různé statistiky, diskuze, které bude možné sdílet na zdrojových serverech a strašně moc dalších nápad. Teď už jen dva tři týdny pracovního klidu a dotáhnout nápad do konce

Tak jsem se vykecal a jsu spát, všem Vám přeju příjemný začátek krátkého týdne

 
bonbona
27 příspěvků 05.05.09 11:37
Pepíčku,

když se tady tak aktivně pohybujete a vymýšlíte nové vychytávky, poprosím Vás ještě jednou (ani nevím pokolikáté ) o pomoc. Kontaktovala jsem Vás přes e-mail.
Byla jsem zaregistrovaná jako bona (heslo si pamatuji). Systém mě začal ignorovat (trvalo to mnoho týdnů) a nyní to už raději nezkouším, protože heslo Bonbony jsem zapomněla a kdybych se kvůli dalšímu (jak očekávám - bezúspěšnému) pokusu odhlásila, vylítla bych podruhé.
Glamě jste pomohl - měla, tuším, stejný problém.
Předem děkuji.
 Bona

 
sim
293 příspěvků 05.05.09 15:38
...

Jolana, tak to sa vobec nedohodneme, aj ked recepty mas fantasticke :-)
ide o to, o co ide Pepickovi a vsetkym.
predpokladam, ze ide o to, mat prehladny web s pohodlickom pre uzivatelov, na druhej
strane nechces, aby dobri autori sli pisat niekam inam. kazdy chce, aby ho ludia citali a reagovali nanho, inac by to pisali doma do zosita. web musi mat vela citatelov, co chodia sem a nie inam. a pomaha to aj financovaniu webu z reklamy, predpokladam?
tieto 2 veci - uzivatelske pohodlie a moderne rozhranie nejdu nijako proti sebe.

  1. stale tie iste clanky na titulke - to je pre potencionalneho nadseneho citatela znak ze sa tu nic nedeje a treba ist na iny web. oklamat to striedanim starych clankov je velmi slaby trik.
  2. bez hodnotenia sa v tejto zaplave receptov uz neda vyznat. jasne ze by mali hodnotit ludia co to naozaj vyskusali. chcem najst recept na XX, ktory bol vyskusany najviac ludmi a potvrdena jeho kvalita vysokym hodnotenim. nechcem citat 50 rovnakych receptov na vsetko.
    2b) najplodnejsi… zatial som si vsimol ze velmi plodni su ti, co sem opisu nejaku kucharku. a to velmi skodi kvalite obsahu, aj ked to hned nevidis. taketo recepty nie su doveryhodne, pretoze nie su odskusane. a vacsina kuchariek obsahuje viac variacii na tu istu vec a opisuju od seba atd.
    pre mna by bolo zaujimave poznat autora najvyssie hodnotenych receptov, automaticky by som siel varit jeho recepty, co nepoznam.

ps: Pepicku dik za odpoved. a posli sukr. maila, ak na nieco potrebujes pomoc… neviem programovat, ale mohol by som testovat alebo nieco… alebo napisat clanok :-)

 
jolana
5065 příspěvků 05.05.09 16:30
Sim, dakujem ;))

a dohodneme, neboj sa. Prave aj mne ide o to iste. Jednoducho si myslim, ze ak budu recepty hodnotene (moja predstava je hodnotenie na inych podobnych web.strankach) , tak tu budeme mat topku hodnotenych tych istych alebo podobnych ako v:,–(e inde. Podla klikov moze vyjst recept ktoremu ludkovia dali zabrat, samozrejme ale ze nie vareniu …
Ide mi o to vyzdvihnut tie poklady ktore su na Labuznikovi a inde ich nenajdes. Ako recepty tak aj clanky a verim, ze nove budu od samotnych Labuznikov. Su tu Labuznici, ktori to vedia! Aj varit, aj naucit aj podat pisomne fantastickym jedinecnym sposobom a stylom a dokazuju to vlastne dennodenne…prave preto mam rada Lab a to ho robi jedinecny…

 
bona
2416 příspěvků 05.05.09 20:57
Pepíčku,

moc děkuji!!
Raději se už nebudu odhlašovat…, leda omylem… Jsem ráda, že jsem zpátky a ruším Bonbonu!!!

 
bocianka
528 příspěvků 05.05.09 22:41
Bono (bonbono),

tenhle problém,jsem nedávno řešila taky. A jelikož skleróza je hrozná, udělala jsem si v Total comanndru odkaz kde mám heslo zaznamenané. Teď jde pouze o to, nezapomenout, kam jsem to uložila.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.05.09 23:46
Milá Bono

gratuluji ke znovuzrození!
To je paráda, být zas ve své kůži, co?

 
sveva
751 příspěvků 06.09.09 12:55
...

Pepíčku, jak vidíme všichni úvodní stránka má pořád uvedené staré články, jistě zajímavé, ale při otevření bych uvítala okamžité zobrazení posledních článků. Jsou tam zajímavé věci a uniknou pozornosti. Mohly by být zobrazeny chronologicky poslední články, jak se tomu děje u receptů? Děkuji za trpělivost a zdravím.

 
Paaja
3 příspěvky 03.04.10 21:37
Inteligentní vyhledávání

Nevím, jestli nejde o nějakou strašlivě složitou věc na uvedení do praxe, ale hrozně bych ocenila možnost vyhledávat stylem:

V lednici mám to, to a to, mám chuť na zhruba takový typ jídla, takovou přílohu a nechci aby v receptu bylo to a to (třeba pro alergiky, celiaky atd. hodně užitečná věc. Nebo to prostě doma nemám a nechce se mi na nákup ) - nasypu to do vyhledávače a ten mi najde recepty, dle zadání.

Ono to v současném vyhledávači jde, jenže projít tu fůru receptů, které vyjedou a najít takový, aby tam nebylo něco, co nesmím, nebo něco z čeho nechci vařit je celkem na dlouho.

Prostě takový našeptávač - co k obědu snadno a rychle.

 
pepicek
1309 příspěvků 05.04.10 18:00
Paaja: inteligentni vyhledavani

no přijde na to, co navrhujes se da vyresit tim, ze do vyhledavace dame nejen slova, ktera v receptu chceme, ale i slova ci koreny slov, ktera chceme z hledanych receptu ignorovat, to neni zas az tak slozite. Spis ale musime upravit vysledky vyhledavani, aby rikaly vic nez jen nazev a kategorii receptu, jen ale jeste presne nevim jak … mozna uvodni slovo tam zobrazit, ale to pouzivame teprve rok, takze tricet tisic receptu by zustalo nazmar, mozna prvni odstavec z receptu … poradte nekdo, tapu


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz