Obas zahlédnu u restaurací v okolí jídelníček na MUNU. Inspiruju se,
když nevím, co třeba vařit. Narazila jsem na taštičky a tvarohem a
jahodové knedlíčky ( tedy sladká jídla) sypané polonézou. Co to ta
polonéza je?? Nevíte??
Díky
co to je, sypání POLONÉZA ??
strouhánka opražená do hněda na másle. Může se tak posypat sladké
nebo i vařený květák, nebo chřest apod. Hlavně ale na zeleninu je
sypání polonaise , strouhánka opražená na másle do které se nakonec
přidá nakrájená zelená petrželka a na tvrdo uvařené vejce.
Takže si myslím, že jsou to knedlíky nebo taštičky posypané místo
mákem, touto strouhánkou. Já tak někdy sypu švestkové knedlíky nebo
i kynuté.
Ja jsem se setkala s oprazenou strouhankou bud doma, jako holka, kdyz moje
maminka delala bramborove sisky a uvarene je hned hazela do teto strouhanky. Moc
nam to chutnalo. Tady, v Italii, testoviny posypane touto strouhankou. Misto na
masle, je oprazena na olivovem oleji. Taky dobre. Omlouvam se za diakritiku, ale
mam pocitat v „nemocnici“, tak pisi na pocitaci manzela.
Ahoj Sona
já mám taky ráda nudle s tou strouhánkou, samozřejmě posypu ještě
práškovým cukrem a jím k nim jablečný kompot nebo jablečné pyré.
A nejenom švestové knedlíky, ale i meruňkové jsou se strouhánkou moc
dobré. A bramborové šišky taky.
Pěkný pozdrav, Lydia
Moc děkuji všem… strouhanku na květáčku, nebo knedlíkách znám… ale netušila jsem, že se tomu říká " polonéza" Děkuji !!