co to asi bylo??? cukety?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kamela
22 příspěvků 22.03.05 15:09
co to asi bylo??? cukety?

bulharsko - svedsky stul - a na kolecka nakrajene a dobre chutnajici platky (asi) cukety.bylo to grilovane? nebo restovane? pokousela jsem se hledat odpoved zde v kategorii cukety, ale nejak se mi to nepovedlo…treba se najde nekdo, komu toto jidlo v bulharsku, nebo mozna i jinde chutnalo taky. dekuji

Reakce:
 
habana 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.03.05 16:33
lilky..

možná..a jeden recept z Bulharska: 1 větší lilek, 2 vejce, 100 g ementálu, 50 g másla, sůl, olej
Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, posolíme a necháme asi hodinu změknout. Do rendlíku dáme máslo, nastrouhaný sýr, nahřejeme, přidáme vejce a necháme zhoustnout. Plátky lilku osušíme, polovinu plátků potřeme 1 cm silnou vrstvou směsi, druhé plátky přitiskneme a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách.
Ale ty lilky, pokud to byly lilky, co píšeš, tak mohly být i jen připravené na roštu…;-)

 
barbaanek
99 příspěvků 23.03.05 09:18
Taky si myslím

Taky si myslím že to byly lilky. Mají mnohem bohatší chuť než cukety, takže je dost před cuketami preferuji. Já je nejraději upravuji zapečené s boloňskou omáčkou, oreganem, bazalkou a trochou sýra. Mňam. Ale na roštu jsou také vynikající.

 
misapoho
135 příspěvků 23.03.05 09:26
lilky

ja mam nejradeji lilky v musace :o) nam nam

 
Sněhurka
446 příspěvků 23.03.05 10:03
Vynikající lilky i cukety

Stačí nakrájet lilky nebo cukety na kolečka, případně podélně na plátky, potřít olivovým olejem a přiměřeně posypat směsí „Zelenina Toscana“ od Kotányi" - a hned s tím na gril. Žádnou sůl už nepřidávám. Je to úžasné, jednoduché, rychlé. Co se nesní hned, je dobré i později, studené, s ciabattou nebo bagetkou.
Taky je dobré takhle připravený lilek nebo cuketu zapéct v raclettu s nějakým dobrým sýrem

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz