Mému dlouholetému dodavateli velikonočních kůzlat se letos „urodilo“, že nevěděl co s nimi. Mezi přáteli jsem sehnal dost zájemců, ale musím dodat zvířata už poražená. Nechci dělat jelita ani dušenou krev. Ve vyhledavači mi vyběhnou krevety Zná někdo recept, třeba i exotický?
Co s krví
vytiahla som ti recept co som nasla. U nas sa krv zavarala a otec si ju pridaval do omacok pod masko a podlieval cervenym vinkom, alebo robil na cibulke alebo aj nakyp s ryzou (daco ako jaternicovy ), ako jatrove nocky a knedlicky…
Na krev exoticky recept nemam, ale mliecko z prvych dni (ovcie alebo kozie)
je huste. Este sladke! (nie skysnute!) sa naleje do kastrolika, da na plotnu a
zahrieva sa az zhrudkovatie ako tvaroh.
Nepotrebuje velmi vysoku teplotu k tomu aby sa stal tvaroh, ale kludne sa moze
varit az do vrenia(vtedy je to taky hutny tvaroh). Konzistenciu zhrudkovatenia
/tvarohu si kazdy voli voli aku ma rad. Zdrave, chutne.
Vepřová krev na cibulce, opepřená s trochou česneku a majoránkou je se
šťuchanými bramborami moc dobrá.
A dá se, jako taková, tedy bez těch brambora zavařit. Sterilizace 1 hodinu
a za 24 hodin ještě jednou hodinu.
môžeš pridať do všetkých mletých/mixovaných výrobkov, napríklad paštéty, sekaná, fašírky… - odskúšané síce nemám, lebo keď sa ku krvi dostanem použijem ju len práve ako dusenú alebo do krvavničiek, ale pokiaľ viem, receptúry na to sú. A určite by sa na podobné použitie do varenia dala krv zamraziť - napríklad v mikroténových vreckách vložených do doby zmrznutia napríklad do plastových pohárov (aby sa „nevtiekli“ a nezmrzli do mriežky v mrazáku).