Obdržela jsem konzervované mušle, snad uzené v oleji. Může mi někdo poradit jak je mám zužitkovat? Jen tak sníst třeba s chlebem, nebo je to lepší nějak včlenit do nějakého salátu, na těstoviny a pod? Děkuji.
Co s konzervou mušlí?
já bych to snědla jen tak, s namazaným chlebem, cibulkou a citrónem.
Jednou jsem to tak už udělala, narazila jsem
na docela dobrou konzervu značky Kaiser Franz Josef, i na obrázku tam
stařičký mocnář byl (mimochodem byla vyrobena v Číně, ale to jsem
zjistila až pak).
Ale určitě se tu najdou odborníci, kteří poradí líp a fundovaněji.
tak bych se nebála jít do klasické rybičkové pomazánky - jedli by
i Ti, kteří mušle nejedí, protože by je neviděli.
Jinak bych asi také konzumovala rovnou a nebo na těch chuťovečkách či
chlebíčkách s máslíčkem a citrónkem.
My je máme rádi jen tak na celozrnném nebo nějakém lepším pečivu, ale taky je dávám na sushi.
Já je vysypu na pánev s rozehřátým máslem, malinko podliji vodou nebo nálevem z konzervy, ale opravdu jen trochu, přidáme prolisovaný čenek (podle chuti), případně trochu osolíme. Na chvilku přiklopíme pokličkou - cca 10 minut. Občas promícháme. Voda se odpaří a zůstanou jen mušle ovoněné čenekem. K tomu přikusujeme třeba čersvý chléb s máslem nebo uvařený brambor. Dobrou chuť.