Co s konzervou mušlí?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
lvice
148 příspěvků 08.11.06 14:18
Co s konzervou mušlí?

Obdržela jsem konzervované mušle, snad uzené v oleji. Může mi někdo poradit jak je mám zužitkovat? Jen tak sníst třeba s chlebem, nebo je to lepší nějak včlenit do nějakého salátu, na těstoviny a pod? Děkuji.

Reakce:
Bali
1254 příspěvků 08.11.06 15:06
...

na chuťovky s máslem

di
2451 příspěvků 08.11.06 23:52
Ivice,

já bych to snědla jen tak, s namazaným chlebem, cibulkou a citrónem. :-) Jednou jsem to tak už udělala, narazila jsem na docela dobrou konzervu značky Kaiser Franz Josef, i na obrázku tam stařičký mocnář byl (mimochodem byla vyrobena v Číně, ale to jsem zjistila až pak).
Ale určitě se tu najdou odborníci, kteří poradí líp a fundovaněji.

DanaJ
1136 příspěvků 09.11.06 10:05
Jestli jich máš nějak moc,

tak bych se nebála jít do klasické rybičkové pomazánky - jedli by i Ti, kteří mušle nejedí, protože by je neviděli.
Jinak bych asi také konzumovala rovnou a nebo na těch chuťovečkách či chlebíčkách s máslíčkem a citrónkem.

Labužník janat02
33 příspěvků 20.11.06 19:59
Co s konzervou mušlí?

My je máme rádi jen tak na celozrnném nebo nějakém lepším pečivu, ale taky je dávám na sushi.

Labužník janina02
7 příspěvků 23.11.06 13:47
...

Já je vysypu na pánev s rozehřátým máslem, malinko podliji vodou nebo nálevem z konzervy, ale opravdu jen trochu, přidáme prolisovaný čenek (podle chuti), případně trochu osolíme. Na chvilku přiklopíme pokličkou - cca 10 minut. Občas promícháme. Voda se odpaří a zůstanou jen mušle ovoněné čenekem. K tomu přikusujeme třeba čersvý chléb s máslem nebo uvařený brambor. Dobrou chuť.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz