V Austrálii to nemáme. Ptala jsem se českých kamarádek, prý normální neochucená majonéza. Asi sotva. Když jsem použila poctivou majonézu (SW - pro informaci australským Labužníkům) v receptu na Pražský koláč, těsto bylo šíleně mastné, když začínalo kynout, byla na povrchu snad centimetrová vrstva oleje. Kynulo 3 hodiny (ne 3/4), na plechu pak další hodinu (ne 10 minut) a peklo se to 3/4 hodiny (ne 20 minut). Dopadlo to tedy na tu hrůzu překvapivě dobře (tedy před ochutnáním)! Ale s tou Majolkou se mi to nějak nezdá.
Co je to Majolka?
Aussie, majolka je podle mne normalni majoneza. Ja tady pouzivam Thomy ( je
nejpodobnejsi ceske) a taky Thomy horcici. Mej se
…může vypydat třeba takto TARGET = _new a zde TARGET = _new se mimo jiné dozvíš:
„Obsah tuků se pohybuje v širokých mezích, což svědčí o různorodosti výrobků. Nejvíce tuků (tj. oleje a žloutku) je v Majolce Boneco, která je tradičním českým výrobkem (vyrábí se od roku 1957) a je držitelem ochranné známky Majolka. Tomuto výrobku se složením nejvíce blíží Majonéza Hellman´s. Oba výrobky patří do kategorie klasických majonéz s cca 80 % oleje. U ostatních majonéz je obsah tuku snížen na hodnoty okolo 70 % oleje.“
Jo Helman,ta byla vubec nejlepsi, ale objevila se tu v Safeway asi na 3 mesice (abych si na ni mohla zvyknout) a smitec, neni nikde k sehnani
Ja jsem bohuzel z Balikova, ktery se jmenuje Melbourne. A nemam ani uspech v Deli. Franklins u nas prestalo existovat uz asi pred 5ti lety
Já jsem si jenom nebyla jistá, jestli třeba ta Majolka z receptu nebylo něco jiného, protože mě zarazilo to množství oleje, které to těsto doslova „vypotilo“. Nakońec to jedlé bylo, ale strašně mastné. Takovým těžkým jídlům jsme přece jenom už asi odvykli.
Alca, Possum: Podle mne nejlepší majonéza v Austrálii je SW, dovoz z USA - znáte ji? A Thommy hořčice se asi opravdu našim českým jazýčkům zamlouvá taky nejlíp. Včetně počeštělého jazýčku mého irského manžela
je videt, ze jsi spravne vychovana. Napsala jsi balikova-Melbourne.
Ale ja zase tak upnuta na Sydney nejsem, a proti
Melbourne nic nemam. Jen bych tam nechtela zit. (Ne tedy,ze bych chtela umrit
v Sydney). Ja miluju Adelaide.
kamoska kupuje SW. Ja osobne moc velkou spotrebu majonezy nemam. Ale Miracle Whip je celkem dobrej. Jinak doma delana.
Majolka je určitě majoného (bez příchutě - tedy olej a žloutek).
Ten recept mě velice překvapil tím, že jak píše je v něm majolka. Běžně se nic takového nedělá!?
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
