Ahojky Labužníci … jelikož jsem se stala čerstvým majitelem myčky nádobí, po které jsem již delší dobu toužila … ráda bych se zeptala na zkušenosti s čistícími prostředky pro myčky - v tomto jsem zatím nezkušená … jaké použít ? Jaké jsou s nimi zkušenosti ostatních Labužníků ?
Čistící prostředky do myčky
Určitě neplatí čím vyšší cena, tím lepší umytí. Dají se koupit
i cenově přijatelné české výrobky, které umyjí stejně dobře. Mně
vyhovuje prášek, protože převažuje-li v myčce jen málo mastné, stačí
ho dát jen trochu. To mi poradil pán, který nám ji instaloval.
Tablety určitě mají svou výhodu, ale mně připadají drahé a efekt
vlastně nepoznám. Bydlíme blízko hranic a u nás si hodně lidí vozí
tablety z Německa, prý levné. Důležité je nezapomínat pravidelně myčku
čistit! K myčce je dobré mít i děti, protože vyklízení myčky je
v mém okolí velmi neoblíbenou činností! Takže z výchovných důvodů ji
vyklízejí všude nejmladší členové rodin.
díky za radu … taky si myslím, že neplatí - co je drahé, je nejlepší … z myčky mám opravdu radost, nebudu teď muset trávit tolik času u dřezu a vaření pro mě bude ještě větším požitkem než doposud
Zvykla jsem si používat Calgonit, ale prášek, ne tablety. Tablety jsem párkrát použila, ale začalo se zadrhávat rameno myčky a muž zjistil, že se tam na:,–(ily nějaké zbytky prášku a zabrzdily ho v pohybu. Tak jsme se vrátili zpět ke klasickému prášku a všechno funguje. Zkoušela jsem i jiné, ale zvláštní rozdíl jsem nezjistila. Snažím se mít vždycky prášek+sůl+leštidlo od stejného výrobce, ale asi ani to není podmínka. Jednou za čas se odvážu a do myčky zavěsím něco voňavého - ale to už nebývá Calgonit, ten mi připadá drahý. Prodávají takový placatý „polštářek“ ve tvaru citronku. A tak jednou za půl roku koupím nějaký prostředek na vyčištění myčky, který tam dám a nechám projít jedním cyklem bez nádobí - také už jsem zkoušela různé značky. Jinak je naše „mycinka“ (zkratka z mycí linka) milovaným a uznávaným příslušenstvím domácnosti hned po pračce Boženě a matce živitelce mikrovlnce.
Já používám také prášek, protože si můžu regulovat množství, uvádí se kávová odměrka, ale my používáme tak čtvrtinu odměrky a nádobí je krásně čisté. Samozřejmě v kombinaci se solí a leštidlem
Ale holky jen Vás chci upozornit, že když se zaregistrujete na www.somat.cz přijde Vám poštou poukázka na odběr 16 tablet Somat se sodou (novinka) v prodejnách Albert a Hypernova. Je to opravdu zdarma, mě už to přišlo dneska, takže budete mít alespoň možnost vyzkoušet gratis tablety
díky za rady , moc pomohly … myčka už u nás pracuje jak o závod - někdy „podezřívám“ svého muže, že dělá schválně nádobí, aby si mohl myčky náležitě užít … omlovám se, že jsem se neozvala dříve, jsme 14 dní přestěhovaní do nového bytečku a celou tu dobu nebyli schopni na kabelu nám přepojit intermet z původní adresy, teď je to už v pohodě, tak jsme zase zpátky
i já používám prášek a to Calgonit.Sůl nepotřebuji jelikož místní voda si jí nevyžaduje,ale občas tam naliji kupované leštidlo.Jinak jako leštidla používám ocet!!!Normální český ocet.Je to laciné a efekt vynikající.Ostatně mi to poradil opravář praček a myček…Dobrá skušenost je i s norskými octy,které však nedosahují našich 8% a nalil jsem tam i jablečný ocet atd.Balsamico jsem nevyzkoušel,pro jeho tmavou barvu.Nebojte se experimentovat.Nádobí s octovým leštidlem je jak z alabastru.
Ocet používám jednou za čas a nechám proběhnout celý cyklus. Někde
jsem vyčetla že tak se celkem lacino vyčistí všechny hadičky a trubky.
Tome ty ho zmiňuješ místo leštidla. Je leštidlo ta modrá vodička? Slovo
leštidlo se spojením
s myčkou totiž neznám.
Esme, urcite ti odpovi i Tom, ale je to rinse aid for a spotless finish and
brilliant shine,u nas bila vodicka.
Tome, u nas dostanes i aceto balsamico bianco, ale myslim, ze by ho byla
skoda, davat ho do mycky. Ale s tim octem je to opravdu dobry napad a hlavne se
nemusi pouzivat nejakych chemikalii. Ale dotaz: kam ten ocet davas, tam kam to
lestidlo?
díky za vysvětlení. Tady je to taky Rinse Aid a je vždy modrá. Někdy mě ty nové výrazy matou. Každopádně to s tím octem zkusím. Ten je vždy po ruce.
ano liji ho do té malé nádržky,kam patří leštidlo.Normálně nahrazuji leštidlo (tu modrou nebo čirou vodičku) octem.Balsamico bych tam samozřějmě nelil,to byl jenom špek.
nabízí kvalitní prostředky do myček. Podívejte se na www.eurona.cz, nebo mě v případě zájmu kontaktujte do vzkazů.
Dobrý den , chci se zeptat jestli někdo máte
přímo u myčky elektrický dávkovač čistících prostředků?? Kamarádka
ho vychvaluje, že prý je to super věc hlavně na úsporu.
Editováno Adminem: 4.9.2014 v 12:04 – smazání odkazu
Mě by zajímalo, na kolik Kč vyjdou mycí a příp. leštící a jiné " nepostradatelné" prostředky na jeden mycí cyklus v myčce určené pro průměrnou domácnost?
Vyzkoušel jsem mnoho přípravků a po zkušenostech používám prášek Somat, 4,5kg za 250,– Při dávkování cca 30g/cyklus, vydrží krabice rok. Všechny přípravky jsou na jedno brdo, stačí si přečíst složení, a myslím, že nádobí nemá vonět, má bejt čistý a hotovo. Přestal jsem používat leštidlo, protože se neprokázal jeho účinek. Sůl se používá běžná kuchyňská i když výrobci říkají V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ! V každém případě je v jejich soli 99% té obyčejné. Na některých skleněných věcech je agresivita vidět, ale zřejmě se jedná o nekvalitní sklo.
No, my jsme doma takoví trochu „ekoteroristi“ (tj. vše třídíme, snažíme se o šetrnost, atd., atp., no prostě blázni), takže používáme jakési tabletky z DM (Denk Mit Nature, zelený obal, šla jsem se schválně podívat), krabička stojí necelou stovku, je jich tam 30, čili cena jednoho mycího cyklu je jasná; leštidlo ani sůl nepoužíváme. Ale dík za tip s octem, vyzkoušíme.
@Labužník paraplicko03 Ahoj musím říct, že než jsem přišla na to pravé ořechové, tak jsem vyzkoušela docela hodně druhů všelijakých prostředků. Nebyly všechnyšpatné, ale v poslední době jsem se rozhodla, že se pokusím být kapku šetrnější k přírodě a přšla jsem na ekologické čistící prostředky, takže i myčka.
Editováno Adminem: 12.8.2014 v 9:54 - smazání odkazu
Já jsem spokojená s tabletami. Je to pohodlnější, než sypat prášek.
Kupujeme Sanytol 4v1, mají je teď zlevněné v Albertu, takže spokojenost.
Jinak nezapomínat na občasné mytí myčky jako takové (bez nádobí). To mi
připomíná, že už je na čase, abych to také udělala
Já používám Claro eco tablety do myčky. Jsou fakt super. Ty rozhodně můžu doporučit, zkuseili jsme jich několik, ale tydle jsou nej.
Ahoj! My jsme se doma začali snažit být více ekologičtí, a tak
používáme přírodní čistící prostředky. Konkrétně ekologické tablety
do myčky mají tady https://www.allsa.cz/…ty-do-mycky/
Kromě toho že máme dobrý pocit z toho že šetříme životní prostředí,
tak jsme spokojeni i s jejich účinkem (nezanechávají skrvny na nádobí).
Snad Vám byla moje zkušennost užitečná a mytí zdar!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz