Čínské nudle s kuřecím masem ( jak je udělat ) ?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
mlsna
5 příspěvků 17.09.04 15:56
Čínské nudle s kuřecím masem ( jak je udělat ) ?

Ahojky všem! Nedávno jsem ochutnala smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou a mohla jsem se zbláznit, moc mi to chutnalo! Celá nadšená jsem doma zkoušela vytvořit stejnou chuť, ale nepodařilo se mi to! Zkoušela jsem to na mnoho způsobů už několikrát a nikdy jsem se netrefila do chutě, jakou mají ty kupované čínské nudle. Jedla jsem je už v mnoha podobách a vždy byly něčím tak typické a dobré, ale nevím jak na to…

Miluju i rýžové nudle i obyčejné, jsou vždycky světle hnědé, vůbec nejsou slepené a chutnají výborně. Mně se nudle vždycky lepí, jsou moc mastné a ani zdaleka nejsou tak dobré jako ty kupované, za každou radu budu vděčná, papa

Reakce:
 
Kari
545 příspěvků 17.09.04 16:08
Mlsno,

zkoušela jsi suché neuvařené čínské nudle nejprve opražit na troše oleje? Přimíchat další ingredience a po osmahnutí zlehka podlít vodou (sójovou omáčkou, vývarem, protlakem, smetanou..prostě nějakou tekutinou) nechat vysmahnout, trochu podlít..a pak nechat vydusit do změknutí, tak aby se tekutina vpila…Tak vzniknou světle hnědé a nelepivé nudle. Sama jsem to jště nezkoušela, ale jeden můj kamarád si to klohní na čundrech furt, tak by to mohlo být ono.. Musim to taky zkusit, treba dneska..kdyztak dam echo..

 
Labužník micha02
16 příspěvků 17.09.04 18:56
Chutné

Ahoj - tuhle kombinaci máme moc rádi. Udělám zvlášť maso na čínu se zeleninou - bez omáčky jen v sosu, nudle spařím v horké vodě podle návodu, sleju a teprve potom je osmahnu na vok pánvi. Když jsou zlatavé, vmíchám do nich maso se zeleninou. nemá to chybu, jen vlastně jedinou - nikdy nedosáhneme stejné chutě - záleží na ingrediencích a jejich poměru

 
mlsna
5 příspěvků 17.09.04 19:48
...

Holky, moc díky za rady, před chvílí jsem dorazila z nákupu, koupila jsem vše co je k číně potřeba a za chvilku půjdu klohnit, pak dám vědět jak to dopadlo. Asi zkusím nejprve smažit suché nudle, tak jak to tady píše Kari, to by mohlo být fakt ono

No a pak dám vědět jak se mi to povedlo nebo nepovedlo

Mějte se a nudlím zdar

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.09.04 02:20
Čínské nudle s kuřecím masem ( jak je udělat ) ?

Mlsno, snad nepřijdu s křížkem po funuse. Pravidlo číslo jedna asijského vaření je mít ROZPÁLENOU pánev nebo čínský wok. Teprve pak se přidá trocha oleje, hodí se do toho silná aromatika(česnek, čili atd…), pak maso, zelenina a nakonec uvařené nudle. Nesmí se od toho odbíhat a musí se to stále míchat, jinak se to připálí. Od toho název: Stir fry (míchat smažit). A pravidlo číslo dvě je že musíš mít vše napřed připravené(od­vážené, pokrájené atd…). To mělo asi být pravidlo číslo jedna. Ale opravdu nejdůležitější je mít ten wok rozpálený. Pak je to hotové za pět minut. A nezapomeň, zelenina se nesmí uvařit do mrtva. Musí zůstat křupavá. Tak dobrou chuť.

 
mlsna
5 příspěvků 18.09.04 12:12
Jsem pako!

Esmeraldo, moc díky za další dobrý tip, určitě vyzkouším!

Kari, musím uznat, že jsem děsný pako, své zažité recepty dělám mávnutím proutku, ale nudle se mi opět nepodařily, včera to bylo dokonce na vyhození
Zkusila jsem tvoje rady, nejprve jsem rozpálila olej, osmažila suché nudle, vypadalo to slibně, začaly krásně zlátnout, přidala jsem jednu sbíračku kuřecího vývaru s třemi druhy sojové omáčky, jů, nudle začaly krásně nasakovat a oddělovat se, přidala jsem další sbíračku opět se sojovými dochucovadly, pak zase a zase, dala jsem jich tam asi šest, nudličky to krásně vcucly, oddělily se a vypadaly skvěle, přesně tak jako ty kupované, byla jsem nadšená, ochutnala jsem a musela jsem to vyplivnout, protože já BLBEC jsem do toho dala moc těch sojových omáček, ze mě by čínský mistr kuchař asi padl do mdlob

Ale nic nevzdávám, naštěstí jsem toho udělala jen trochu, pro vyzkoušení, z chyb se člověk učí a tak příště dám jen tu první sbíračku s omáčkou a tu další už jen čistý vývar

A jednou se mi to stejně povede

Jinak já maso a zeleninku osmahnu vždycky zvlášť a pak to do nudlí zamíchám, je to špatně?

A vyzkoušela jsem na smažení ten sezamový olej, FUJ, vytvořil nějakou divnou pachuť, asi s tím neumím zacházet, nejsem číňan

Tak se mějte a kdyžtak ještě písněte

 
1irena
594 příspěvků 18.09.04 12:27
Mlsná

oni v těch bistrech mají nějakou dobrou sojovku. Syn taky říká, že ta jejich nepřebíjí chutě, je jakoby „naředěná“. Koupila jsem si sojovku v čínském obchůdku
/je na ní Pearl river bridge a je asi 0,5 l/ a s tou jsem se přiblížila té z bistra. Tak přeju hodně zdraru v pokusech!

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.09.04 02:01
Čínské nudle s kuřecím masem ( jak je udělat ) ?

Mlsno, sezamový olej není míněný na smažení, ten je jen na ochucení protože má výraznou chuť. Tak jenom pár kapek.

 
mlsna
5 příspěvků 19.09.04 16:33
Sezamový olej

Esmeraldo a já si říkala, proč toho sezamového oleje je jen taková maličká lahvička, ale nalila jsem ho po dně a smažila jsem fuj

Na mě se musí polopaticky

 
Kari
545 příspěvků 20.09.04 09:04
Mlsnoo,

tak nevim, ale sezamový olej jsem zatím používala jen na masáže , ale na dochucení něčeho asi bude taky dobrý.
Ty opražené nudle se ti vlastně povedly, jak tak čtu (to dochucení je přeci detail, hlavně jsem ráda, že jsi dosáhla cílené konzistence, příště už to bude mňam..:-)). Sójovou omáčkou už se mi taky podařilo lecos zkazit. Doma jsme měli dvě velké flašky sojovky, jedna světlá a jedna tmavá. Údajně jedna na bílé a a ta dark na tmavé maso. Ze zkušenosti vím, že té světlé mohu přidat i více a jídlo výborně ochutí, za to ta tmavá mi většinou dělá neplechu, je totiž až příliš výrazná a přebíjí chuť ostatních ingrediencí. Nejspíš jí stačí pár kapek nebo lžička, ale mě osobně ta tmavá moc nechutná. Taky jsem s ní jednou zkazila salát právě z čínských nudlí..
Avšak mluvím o těch velkých litrových lahvích sojovky, ty malé supermarketech jsou zase trochu jiné..Nebo dát na rady níže uvedené, jaká sojovka je dobrá..Raději v průběhu vaření včas ochutnávej a testuj, ať se ti konečně zadaří a pochutnáš si Hodně zdaru!

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz