Čínské nudle

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Applejack
1 příspěvek 06.01.06 11:55
Čínské nudle

Kdysi jsem slyšela, že dobré čínské nudle jako od vietnamců se vaří tak, že je třeba pro dobrou chuť namočit do…myslím, že bujón, sojovka či něco podobného. Poradí někdo? Tady jsem v recetech nenašla a nebo jen … uvařte podle návodu
 Dík

Reakce:
 
Labužník Bibi
47 příspěvků 06.01.06 21:09
Miluju nudle

Zalezi na tom, k jakym nudlim se dostanes.
1.) Tenke nudle (neco jako kdyz koupis cinske polivky) se uvari, scedi a nechaji vystydnout. Pote se osmazi ve woku na oleji do krupava. Podavaji se s jidlami, ktere jsou „vlhke“ takze trosku na sebe nabali.
2.) Sklenene nebo celofanove nudle se bud uvari nebo jenom spari - opravdu zalezi na navodu a pak se ve woku rozpali olej (nejlepe arasidovy) dobre scezene nudle se na to hodi a zacnou smazit - prilejes podle chuti sojovku a trosku sezamoveho oleje a nechas chvili smazit, ale nesmi byt rozblemcane. Nebo si pripravis nalev - sojovka/sezam olej/oyster sauce.
3.) nebo si udelas cinu dle chuti - vlhkou, ktera ma dost omacky (zelenina, sojovka, oyster sauce nebo i maso) a tesne pred podavanim do toho pridas nudle, ktere chyti chut od omacky.
4.) nebo jenom osmazis na oleji
Na upravu ciskych/japon­skych/korejskych nudli je asi milion receptu, kdyz reknes jake nudle mas na mysli, muzu pridat dalsi (autenticke)navody. Hodne stesti

 
DanaJ
1136 příspěvků 11.01.06 07:58
Dělám jako Bibi,

a to postup 2.

Používám skeněné rýžové nudle a spařím je - dle návodu na pytlíku. Jsou nejlepší a nejrychlejší. Pak je opeču na oleji. Většinou přidávám jen kari nebo kurkumu, jsou pak nádherně žluté. Sójovku a další máčky nepoužívám, dávám je na maso či zeleninu, takže je šťávička.

PS: Jednou jsem koupila obilné budle bezvaječné a není to ono, tak doporučuji jen rýžové.

 
Labužník milda02
50 příspěvků 11.01.06 16:04
čínské nudle

chtěla bych jenom poznamenat, že „skleněné“ rýžové nudle když prostudujete složení výrobku tak zjistíte, že jsou z fazolové mouky .....

 
Labužník Bibi
47 příspěvků 14.02.06 23:38
...

Nechci byt za chytrou, ale ty "fazolove nudle " jsou celofanove nudle, nikoli ryzove.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz