Cím nahradit veku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Lindaa
114 příspěvků 29.01.07 06:51
Cím nahradit veku?

Ahoj Labuzníci? Tak jsem si práve precetla recept na bramborovou pomazánku na chlebícky a napadla me záludná myslenka, cím by se eventuelne dala nahradit veka. Takze drazí prátelé radte : k dispozici mám toastový chleba nebo flutes - oboje dobrý tak v rozpeceném stavu, ale studené skoro nepozivatelné, dále mám francouzský chléb - ten by se dal pouzít, ale musí se namazat a okamzite sníst, protoze uz po hodine je okoralý a po dvou hod. tvrdý, pak mám spoustu druhu tmavého celozrnného chleba - ten se samozrejme pouzít dá, ale není to ono kdyz dostanu chut na „pravý“ chlebícky. Takze Labuzníci v dalekých krajích cím nahrazujete ceskou veku?

Reakce:
Bali
1254 příspěvků 29.01.07 07:09
Francie.

Nevim kde se ty nachazis, ale treba ve Francii jsem na obdobu veky jeste nenarazila! I kamaradka si ji tam vozi z Cech.

HelcaK
960 příspěvků 29.01.07 07:16
a co ten francouzský chléb

nenasáknul by se tou pomazánkou tak, že by neztvrdl? To by chtělo jedině vyzkoušet.

meisje
580 příspěvků 29.01.07 07:27
...

Cela leta co jsem mimo CR si pecu veku podle tohoto receptu:

KŘUPAVÁ VEKA
1/2 litru vlažné vody
750 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
10 gramů sušeného droždí
Program zpracování těsta a po vykynutí vyklopit,propra­covat lehce na válu, rozdělit na tři díly, vyválet veky na délku plechu a nechat vymaštěném plechu poprášené lehce moukou ještě půl hodiny kynout.
Na dno předehřáté trouby postavit hrneček s vodou, 10 minut péct na 200 st. v horkovzdušné, pak snížit teplotu na 180 st. a péct dalších cca 20 minut.

Testo zpracovavam za pomoci domaci pekarny, ale jde to samozrejme i rucne. Nam doma moc chutna, snad bude i Vam

meisje
580 příspěvků 29.01.07 07:30
...

Jeste jsem zapomnela dodat, ze pokud mam Semolinu tak si micham hladkou mouku se Semolinou a tak ziskam polohrubou. A pokud nemam tak to pecu z hladke. Veky jsou vetsinou behem jednoho dne snezeny, takze jsem jeste nemela cas vyspekulovat zda to ma vliv na jejich drobivost, tvrdost atd. atd.

Niva
17 příspěvků 29.01.07 11:37
Lindaa

Já jsem v Čechách a stejně sio veku peču sama.V pekárně zadělám těsto:3dcl vody,hladká mouka -0,5kg,většinou míchám s celozrnou,lžička cukru(medu),lžička soli.lžička sušeného droždí,program těsto,po vykynutí tvaruji veky,ještě nechám kynout,potřu někdy vajíčkem,někdy slanou vodou.Pomalu peču.Od té doby co jsem je začala péct doma kupované nikdo nechce

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.01.07 13:51
Veka...

aby se jakákoliv veka, bageta či jiné bílé pečivo, které je připravováno s předstihem a pomazáno bramborovým salátem…nebo touto pomazánkou neprosáklo…mám od dcery radu …mírně potřít změklým máslem. Ovšem tato bramborová pomazánka je tak vynikající, že to nepotřebuje…v našem případě.

esmeralda
4813 příspěvků 29.01.07 14:13
Čím nahradit veku?

Je mi líto že bydlíš v zemi kde je veškeré pečivo nepoživatelné. (Kdo to kupuje?)
Tady v Oz používáme francouzské bagety. Proslavili je tady ale ne Francouzi, nýbrž Vietnamci kteří byli léta pod francouzským jhem, tak se to od nich naučili.
Pečiva je tu že člověk neví co dřív ochutnat.

Tasma
415 příspěvků 31.01.07 10:10
Meisje,

hned jsem tu Tvoji jednoduchou veku vyzkoušela. Bála jsem se , že bude třeba trochu suchá, když tam není ani trochu tuku, ale je opravdu fajn. Jen mi jak naschvál došly všechny mouky, tak jsem dala co jsem měla - něco polohrubé a něco hladké:) Voda mi naštěstí z kohoutku nedošla a droždí mám v zásobě díky pekárně taky požehnaně.

meisje
580 příspěvků 01.02.07 08:56
Tasmo....

diky za vyzkouseni meho receptu, jsem rada, ze jsi se nezklamala, zdravim meisje

jolana
5065 příspěvků 06.02.07 07:13
Meisje...

Skusila som veku podla teba, v podstate ju robim tak isto, len prvykrat som ju zmiesala so semolina dala som 1/3; zvykla som si robit ju z hladkej ) a je baajecnaaa… Vdaka.

meisje
580 příspěvků 06.02.07 09:26
Jolanko...........

jsem rada, ze Vam chutna. Zdravim, meisje

Labužník marianne02
297 příspěvků 31.12.07 21:02
Nivo a meisje,

upekla jsem domácí veky, přičemž jsem zkombinovala vaše recepty, veky jsem nepotírala, ale po upečení jsem je nechala vychladnout ve vlhké utěrce. Jsou opravdu výborné. Vaše recepty by zasloužily samostatný zápis, tady v diskuzi snadno zapadnou. Díky.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz