Čím nahradit ve Francii tvaroh?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
SalinkaaRubenek
16 příspěvků 25.06.12 10:45
cim nahradit ve Francii tvaroh?

Dobry den vsem!

ziji ve Francii a delam si tvaroh sama :roll: mekky to jeste jde snadno, ale tvrdy se mi vzdy nepovede (zkysne).

Cim nahradit? Zkusila jsem maskarpone, ale nehodi se do kazdého receptu (na kolace absolutne ne, roztece se).

Mate tip?

Diky, za pomoc a odpuzte chyby, jsem jen polovicni ceska! :kytka:


Reklama


Reklama

Reakce:
 
casino
4474 příspěvků 25.06.12 12:19
Chraň přírodo...

… mascarpone? Ani náhodou! Nakonec, sama jste to poznala :)
Zkuste ricottu ( ale ta zase není tvrdá) do koláčů je ideální.
A že vám tvrdý tvaroh (kyška přešla varem) zkysne :?: 8) To ale není chyba tvarohu… :mrgreen:

(myslím, že češtinu máte výbornou) :palec:

 
SalinkaaRubenek
16 příspěvků 25.06.12 13:14

Dekuji, za odpoved'!

Ricottu jsem nezkusila, protoze se mi zda slana… Ale kdyz doporucujete, proc ne?

Preji hezky den

 
meisje
580 příspěvků 26.06.12 07:36

Ja sice ziju na uplne druhem konci sveta, nevim jak je na tom Francie s tvrdym tvarohem, ale vim, ze je zcela bezne v Francii k dostani mekky tvaroh. „Fromage frais anebo Fromage blanc“.
Do Francie se hodne dovazi mlecne produkty ze sousedni Belgie a belgicky tvaroh koupis pod jmenem: Kwark a nebo Quark. S tou Ricottou do kolacu opatrne, protoze je jak pises slana, coz tvaroh vubec neni. Oni tam ale urcie budou mit nejaky neslany „syr“ ktery bude mozno pouzit na kolace. Sem chodi hodne kucharinek co ziji ve Francii, ty ti urcite poradi ;)

 
meisje
580 příspěvků 26.06.12 07:47

Ted jsem si jinde precetla, ze zijes ve Francii odmalicka…tak to preci musis vedet, ze tam mate mekky tvaroh a urcite nebude pro tebe problem najit syr na strouhani jako nahradu za tvrdy tvaroh :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 26.06.12 08:01
SLANÁ RICOTTA?

No, nežiju ve Francii ani na druhém konci světa :) ale ricotta prodávaná v ČR, SRN a v Itálii běžně slaná není!!!
Nevzpomínám si, že bych ji TADY nebo TADY odsoloval :mrgreen:

 
meisje
580 příspěvků 26.06.12 08:25

Mozna, ze neni slana natolik aby znatelne ovlivnila konecnou chut. Ale pri vyrobe ricotty se do ni pridava sul, kdezto u tvarohu ne. Z toho duvodu taky pisu „s ricottou opatrne“. Nenapsala jsem…„nepouzit z duvodu slane chute“.

 
casino
4474 příspěvků 27.06.12 00:18

No, v době kdy stačí mít doma vedle PC myš a aspoň jeden prst, tak může být každý za rádio…, ale na SŮL jsem při výrobě ricotty nikde nenarazil 8)
Ta slaná (pokud nejde o dodatečně solenou, snad z důvodu trvanlivosti) ricotta mě opravdu zajímá. Výrobu ricotty nemám sice zmáknutou tak jako mascarpone, ale párkrát jsem ji doma dělal (vřele NEDOPORUČUJI k následování! :evil: ). Používá se KYSELINA a oba produkty jsou ve finále nasládlé až SLADKÉ (to jsou paradoxy), záleží na organoleptické :P vybavenosti toho kterého hodnotitele.
Narazil jsem na „ricotta salta“, ale postupu výroby jsem se nedopídil; pokud bude někdo ve vyhledávání VÝROBY S POMOCÍ SOLI úspěšnější, dejte sem prosím odkaz :kytka:


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz