Chlebove umeni

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Yvette
704 příspěvků 20.01.06 09:22
Chlebove umeni

Zni to sice dosti necesky, ale nevim jak lepe bych mohla prelozit, nazev kucharky „The Art of Bread“. Je to moc hezky knizka, kterou napsali Eric Treuille & Ursula Ferrigno. Eric Treuille pochazi z Francie a Ursula Ferrigno z Italie. Nikdy jsem o nich neslysela. Jsou zde labuznici, kteri ziji v techto zemich a nebo o techto jmenech slyseli? Pokud ano, mohou poskytnout nejake podrobnejsi informace?
Knizka je moc hezka, hlavne, co se tyce ilustrace. Za veskere informace predem dekuji.

Reakce:
Florentyna
439 příspěvků 20.01.06 10:39
Tak jsem si myslela,

že tě potěším, jenomže jsem zjistila, že moje chlebová knížka se jmenuje World of Bread a je od úplně jiných autorů. Tak aspoň pár informací, které jsem o těch dvou našla na netu:

Eric Treuille is a noted chef and the author of many cookbooks. Eric has been passionate about food since he worked as a mitron (baby baker) in his uncle's boulangerie in South West France. At the age of fourteen he was apprenticed as a charcutier and went on to complete his culinary studies in Paris. He cooked professionally in Paris, London and New York until work as a food stylist with Anne Willan and Le Cordon Bleu introduced him to the world of cookbooks. Before authoring his own books, Eric worked as a cook and food stylist on many cookbooks for other chefs.
Eric wrote Barbecue with Brigit Erath, and he is also the author of Canapes, Bread and Le Cordon Bleu's Complete Guide to Cooking Technique. He divides his time between France and London where he lives with his wife, Rosie. His Organic Cookbook with Renee Elliot of Planet Organic was published in Autumn 2000.

Ursula Ferrigno's love for all food Italian originated when, as a child, she watched her Italian grandmother prepare traditional family dishes. Formerly a principal tutor for Cordon Vert, Ursula now runs cookery courses at Books for Cooks in London and in Tuscany, as well as at Leith's School of Food and Wine. She has made numerous TV appearances and has written several books.
Fresh food is easily found in the Italian shops and markets, and Ursula revels in choosing the most interesting and typical ingredients. For each ingredient, Ursula explains how the Italians like it cooked and the difference in taste and quality to be had by; eating it soon after harvesting, while it is still fresh from the ground. A preference for vegetable dishes does not limit her enthusiasm for cooking meat and fish. But what better way is there to subdue carnivorous cravings than with a bit of sublime culinary vegetable or seafood synergy, be it wild herb frittata, mixed seafood sautd or swordfish wrapped in courgette flowers?
As always, Ursula Ferrigno's passion and enthusiasm shines effortlessly through as she shares personal recollections relating to the food and ingredients she uses. She encourages guests in ‚hands- on‘ preparation of beautiful mouth- watering dishes of all kinds, traditional wood- oven baking, pasta-making, and presentation. Books by Ursula Ferrigno: Truly Italian, Bringing Italy Home, Italy: Sea to Sky, Truly Madly Pasta.

Jenofefa
1315 příspěvků 20.01.06 22:41
Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně

je český titul zřejmě stejné knížky, kterou jsem si minulý týden koupila. Stejní autoři, vydalo vydavatelství Ikar. Krásné fotky, zajímavé povídání, zkoušet budu následně.

Yvette
704 příspěvků 20.01.06 23:54
Florentynko,

dekuji Ti za iformace obou autoru a moc si toho vazim, protoze vim, ze casu nemas nazbyt a Ty jsi si ho udelala, aby jsi mi je vyhledala.
Ta knizka World of the Bread je velice krasna, koukala jsem na ni uz drive a jednou si ji take urcite poridim. Ta moje je takova obrazkova a hlavne mi ukazuje, jak co ma vypadat, jak se dela kvasek, jsou tam informace o ruznych druzich mouky, no proste stvorena jako pro mne, peciciho zacatecnika.
Florentynko, mej se moc hezky a at se mas moc hezky, pohodove.

Yvette
704 příspěvků 21.01.06 00:04
Jenofefko,

jsem rada, ze jsi se priradila mezi nas fanaticke pekare chleba. Ja dneska pekla housky. Tvary jsem se ucila zrovna z teto kucharky. Pokud se housky nesni a manzel bude miti naladu, vyfoti je a pokusi se je dat na Labuznika. Ale to musim byt moc hodna…
Mne se ta knizka moc libi a cerpam z ni mnoho informaci. Jenofefko, uz se moc tesim, az nejaky receptik vyzkousis a vlozis do Labuznika.
Mej se moc hezky a preji krasny vikend.

Florentyna
439 příspěvků 02.02.06 14:38
Tak jsem neodolala

a včera jsem si koupila českou verzi téhle chlebové kuchařky. Je opravdu velmi velmi názorná a co se receptové části týká, je z čeho vybírat. Díky Yvette a Jeno za tip.

trikolka
383 příspěvků 02.02.06 16:35
ha dekuji uzasnej tip

tak jsem taky neodolala a pote, co tuhle knihu tak opevovaly tak zaslouzene kucharky a fajnsmekryne jako Flo Flo, Jenofele a Yvettele, tak jsem ji zakoupila pro segru jako opozdeni darek k Vanocum dekuji za tip!!

Yvette
704 příspěvků 04.02.06 04:59
Florentynko

taaak a udelala jsem nejake „bubu..“ omlouvam se, stiskla neco, co nemela, tudiz pokud se to objevi, omlouvam se, pokud ne, je to take v poradku.
Jsem rada, ze knizka o chlebu se Ti libi. Mas a vsichni labuznici zijici mimo Jizni Karolinu urcite maji lepsi pecivo nez je tady v nasi dire a tak mne totiz nic jineho nezbyva, nez-li si pect chleba a pochlubim se, dostalo se i na housky a blbone, coz jsou zapekane lahudkove malicke parecky v houskovem teste, pripominajici buchty, ale ve slane podobe. Moc dobre, zrave a my je temer vsechny zkonzumovali za vecer. Kdyz jsem je delala, prave jsem si na Tebe Florentynko vzpomnela, ze jako pohosteni pro deti ci detske party, by to bylo neco noveho a malo prace a mnoho basty.
Jsem rada, ze se Ti knizka Flo libi a opravdu obrazky s vysvetlenim jsou dopodrobna vysvetlene. A tak nam nic nezbyva, nez nabirat vedomosti, informace a pustit se „chleboveho, houstickoveho, preclikovateho …umeni“.
Florentynko, mej se moc hezky, at se Ti dari a mnoho zdaru s chlebovym pecenim a nejen s nim

Yvette
704 příspěvků 04.02.06 05:15
Trikolenko,

dekuji za Tvoje krasne slova o mne, moc si jich vazim. A ted Ti po pravde reknu, ze ja mela velke obavy tuto knizku o chlebu dat, ale zajimali mne autori. To moje prelozeni v cestine zni fakt dosti blbe, ale ja nejsem zadny basnicky strevo a tak jsem to prelozila , jak to bylo v anglictine. A jsem moc rada, ze to labuznici prijmuli a velice mne tesi, ze Jenofefka, Florentynka maji tyto knizky take, no a Tvoje sestra take. A ze je to opozdeny vanocni darek? Vsak to vubec nevadi, hlavne, ze je. Ja jeste nedostala predlonsky vanocni darek, stale cekam…tudiz doufam, ze jej dostanu konecne letos, hold manzel v tom staveni nejak zaostava a nebo lenivi.
Trikolko, mej se moc krasne a hlavne se radujte z vasi Kajinky .

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz