Chlebem zahušťujeme omáčky (šťávy)...

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
penda
4752 příspěvků 23.05.04 15:13
Chlebem zahušťujeme omáčky (šťávy)...

…tak, že na půl kila masa použijeme 2-4 krajíčky suchého chleba, který rozlámeme na menší kousky, nebo nastrouháme na hrubším struhadle, vložíme do omáčky a povaříme 15-20 minut.
Jestliže počítáme s cezením, dáváme větší kousky masa, aby se nám z cedníku dobře vyndávalo, a vhazujeme zpět do omáčky.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Eja
3783 příspěvků 23.05.04 19:11
Pendo,

znám hospodyňky, které když jim zbyde chleba, tak jo nechají uschnout a nastrouhají do zásoby na zahušťování jako chlebovou strouhanku. U nás chleba skoro nikdy nezbyde, takže já ukrojím 1-2 tenoučké krajíčky čerstvého chleba, odkrojím kůrky a krajíce vcelku vložím na omáčku, přikryju a z až se jdu znovu podívat do hrnce, tak jen zamíchám a krajíce se úplně rozpustí.

 
Kari
545 příspěvků 28.05.04 11:42
Chleba

Já si taky doma střádám chlebovou strouhanku, ovšem to je doma a na cestách se mi kolikrát stalo, že jsem neměla čím zahustit omáčku. S těmi čerstvými krajíčky chleba, které se samy rozpustí i bez drolení, to se mi, Ejo, fak líbí. S rohlíkem by to asi dobrý nebylo..hehe, nebo myslíte, holky, že jo?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz