CHLEBA z domaci pekarny

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
DolceVita
44 příspěvků 13.12.03 22:56
CHLEBA z domaci pekarny

Nemate nekdo osvedcenou recepturu na chleba z domaci pekarny. Moc prosim o radu. Zatim zkousim ruzne druhy, ale neni to ono. Kde koupit specialni mouku? Rada si s nekym vymenim sve zkusenosti s domacimi pekarnami. Mam vyrobek od firmy PANASONIC SD-251.
Jinak preji VSEM KRASNE PREDVANOCNI DNY


Reklama


Reklama

Reakce:
 
salgo
146 příspěvků 13.01.04 19:08
Chleba z pekaře

Domácí pekaře máme už léta (vyzkoušeli jsme za tu dobu několik značek) a nemůžeme si je vynachválit (zvlášť můj manžel, který s tímto chlebem slaví velké úspěchy ve společnosti gurmánů). Hodně jsme experimentovali s recepty i surovinami. Nakonec se manželovi nejvíce osvědčil nejjednodušší recept, který se dá skutečně jíst každý den a jako čerstvý je nepřekonatelný.

450ml vlažné vody (pokojové teploty)
600g mouky (podle provenience přístroje, zahraniční pečou na
hladkou, český pekař Béďa zas umí jen z polohrubé) část mouky lze nahradit ovesnými vločkami, cca 1/10
3čaj. lž. soli (1lž = 2ml)
1,5čaj.lž. sušených kvasnic
semínka dle chuti (slunečnicová,dý­ňová, lněná nebo sezamová…)

*Důležitý je sled surovin (pokud chleba programujete na odložené pečení, když ho dáte péct hned je to jedno).
nejdřív se naleje voda, pak přidá mouka, doprostřed nasypou kvasnice a tak aby nebyla v kontaktu s kvasnicemi sůl. Nakonec přidáme semínka.
*kvasnice používáme francouzské s modrým ptákem na obalu (jsou určeny na 1kg mouky) jiné např od Dr. Oetkera mají jinou účinnost, nepříliš se nám osvědčily a jsou taky dražší. *Česká pekárna nezvládá míchání, které moc důležité, proto jí občas pomůžeme a „šťouchneme“ do toho vařečkou, pak peče moc dobře.
*Určitě ta Tvoje pekárna bude mit zas trochu jiny program, ale s mirným experimentováním ten správný poměr najdeš.
Ještě jednu zkušenost přidám a to sice, že v létě, když jsou horka se nám chleba moc nedaří.
Držím palce a jsem moc zvědavá, jestli tento recept vyzkoušíš a jak se povede.

 
zlata
1200 příspěvků 23.01.04 06:13
stránky

Zdravím,
měli jsme podobné problémy. Začalo to diskuzí na http://www.bilezbozi.cz/dt/?… a skončilo to nakonec našimi stránkami.
Zkus se podívat. http://212.80.76.22/…h//index.htm

S pozdravem Zlata

 
zlata
1200 příspěvků 17.02.04 15:46
Nová adresa

Zdravím,
na Seznamu dělali úpravy a změnili adresu Chlebových stránek.
Tady je nová:
 http://sweb.cz/….h/index.htm

Zlata

 
penda
4752 příspěvků 20.02.04 11:34
Chléb včera a dnes

http://www.mlynky.cz

 
salgo
146 příspěvků 08.04.04 22:53
...

Ode dneška máme nového pekaře, Panasonic SD-253 a s úspěchem jsme na ně,m ozkoušeli náš původní recept (viz dole). Narozdíl od návodu, kde doporučují hrubou mouku (?) jsme použili klasicky polohrubou. A byl fakt super.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz