Zatoužila jsem po čerstvé mořské rybě - jen ji hodit na pánev. Ale v Makru na mne koukaly z ledových postýlek velmi kalně a v mém muži nevzbudily příliš důvěry a vydal nákupu své veto. Jsou situace, kdy i já poslechnu… Máte někdo představu, jak dlouho trvá, než se tyto rybky dostanou od výlovu na pulty? A jak na těch pultech na ledu dlouho smutně a kalně koukají? Za tu dobu, co jsme se tam dohadovali o jejich vhodnosti, nikdo je nekupoval - nezdálo se, že by byl velký odbyt.
Chlazené mořské ryby
… mam take pocit, ze koupit krasnou cerstvou morskou rybu je u nas docela problem, zejmena pokud clovek neni z Prahy, parkrat uz jsem koupila rybu na ledu, kterou jsem pak nasledne jela reklamovat, protoze smrad to byl preveliky. Pokud muzes nakupovat v Praze, zkus www.seafood.cz, ale jak moc maji kvalitni nabidku, netusim.
chlazené ryby by měly být na pultech nejpozději do tří dnů po tom „co se jim to stalo“, vesele by měly koukat ještě týden. Pak začínají mít docela kalný zrak z toho, jak jsou opilé štěstím, že vidí ten náš svět a koukají čím dál tím smutněji a smutněji…
Někdy, hlavně se to stává v supermarketech, se tváří znuděně už dřív, protože nemají pro veselý pohled ty správné podmínky.
Já kupuji chlazené ryby ( filety ) v Makru v Průhonicích. Nikdy se mi za tu dobu nestalo, že by smrděly. A to je beru vždy po větším množství a doma dám do mrazáku. Před 14 dny tam přede mnou nakupoval Vladimír Růžička ( trenér hokejistů Slávie ) a ten bral jak filety tak celé ryby.
…s Makrem ve Stodůlkách, ale abychom tam nejezdili jen kvůli rybám,
tak nejčastěji kupujeme čerstvé ryby v Hypernově v Nových Butovicích.
Tam jsou podle našeho názoru i na lepší úrovni, než např. v TESCO na
Zličíně. K tomu i výborní prodavači, kteří se vyznají, v pátek
bývá na výběr více druhů, ještě jsme se cca za 3 roky ani jednou
nespálili a kupujeme je tam dost často.
P.
AHOJTE! ceska navsteva mi odjela a uz mam zase trochu casu na net. Ryby se
daji docela dobre pokoupit v Tescu, nejlepsi se je zeptat v ktere dny maji
zavoz! Ale prece jen pozor, protoze s novym zavozem se vsude doprodavaji
i rybky starsi!! Proste chce to bdele oko a nos bez rymicky! Vyborne jsou
specialni obchody, jak pise i Buraci, seafood ma kvalitu! Ale vyssi ceny! Ovsem
rybky nejite denne, tak proc si nepriplatit??
Vyborna nabidka je i na internetovych obchodech! Byva to vetsinou mrazene, ale
kdo to umi dobre upravit, ale hlavne SPRAVNE rozmrazit, tak si posmakne!!
Ja si ted uzivam vse morske primo u zdroje a JOD mi leze uz i usima! U nas
jsou rybky do 3 dnu na pulte, nekde i do 2! Na nase OLIVOVE stranky dam co
nejdriv par fotecek z fr. trhu a pridam par cen pro predstavu.
Bon appetit
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz