tak by me zajimalo aspon prurezove jak to vypada v jinych domacnostech heh,. co musite, nebo co varite svymu chlapovi, kdyz mu chcete vopravdu udelat pomysleni ?!
chlapi a jejich chutove bunky... aneb co se u vas vari?
Tak to je hovezí biftek s hranolkama a nebo recká sekaná a samozrejme lahvinka cerveného, nejlépe spanelského vína. A pokud si chci móóóc splhnout tak ho pozvu do mexický restaurace. A hlavne ne nic sladkého, to by pusobilo opacne.
chci se narodit v dobe kdy biftek nebude no.1…clovek se furt snazi vymejslet neco novyho, aby se nejedlo porad to samy a pak to na vas od talire tazave kouka, kde je flak masa,.. jeste ze ten muj je i na sladky, takze obcas aspon trochu zmena
Můj muž je zatíženej na uzené a na cmundu ( bramborák ). Ovšem bývaly doby, kdy nedal zeleninu do pusy, kromě zelí k vepřovému. Vliv rodiny. Jsem na sebe pyšná, že jsem ho naučila jíst téměř veškerou zeleninu, dokonce i špenát. Jen zelené fazolky nejí, ty si pěstuju jen pro sebe
Já si doma vždycky šplhnu obyčejným smaženým sýrem v těstíčku
s bramborovou kaší, ale jinak miluje zelí a sýr, takže osvědčené jsou
u nás lazaně se zelím (recept jsem sem už kdysi vkládala) nebo třeba
momentálně Kološvárské zelí. Čím se mu fakt nezavděčím, tak to jsou
jídla sladká, takže takové lívance nebo kynuté knedlíky jsem nejedla už
ani nepamatuju (vařit si je zvlášť jen pro sebe jsem líná). Naštěstí
přímo miluje i poměrně obyčejná jídla jako třeba vařenou brokolici
zapečenou se sýrem se studenou omáčkou z kysané smetany, Lučiny a bylinek
nebo fazolky na smetaně, šťouchané brambory se špenátem nebo se zelím,
koprovku… jojo, mám doma vděčného strávníka
vyuka konzumace zeleniny by mi taky pomohla,.. heh,. u me tvori zelenina
pulku jidlnicku, osobne v jidle maso casto nepotrebuju, musim se ale bud
prizpusobit nebo klohnit menu pro kazdyho, coz neni zrovna idealni,.. jak si to
dokazala hehe ?! ja se zatim chytam jenom s rajcatama a redkvickama,.. zbytek
zeleniny je prej pro holky
to zatim vypada ze s prehnanou tvurci iniciativou bude nejlip brzy
skoncovat,.. kdyz si clovek vystaci s obycejnym bramborakem,.. coz muzu taky
potvrdit,.. hmm.. a pritom me by to tak bavilo hehe
zatim ale nejvetsi problem teda mame s rybama a tak nejak se vsim co je
z vody,.. ryby sou proste jedovaty takze nahodny poziti tunakovy jednohubky
rovna se infarkt,.. a to uz leta,.. heh, myslite ze je jeste sance na zvrat
?!
zkus risknout Aloo gobi od babi, ten můj brokolici dlouho sabotoval, a v téhle úpravě (dala jsem ji místo květáku) si o ní dokonce sám řekne. Jinak - pro pobavení, kromě smažáku se můj choť domáhá krupičné kaše. Ovšem on si do ní dá půl kostky másla a kopec kakaa…
No, já jsem vpašovávala třeba strouhanou cuketu skoro do všech masových jídel tak dlouho, až mu zachutnala. Květák jedl jen smažený obalovaný, zpočátku jsem mu do květáku ala mozeček míchala kus uzeného, až si zvykl. Tím, že miluje uzené, jsem měla zpola vyhráno, protože to je tak výrazná chuť, že ta zelenina tam nebyla zpočátku skoro znát. No, a postupně jsem ubírala maso a přidávala zeleninu. A vždycky, když si mlaskal, jsem říkala, vidíš, jak je ta cuketa dobrá a tys ji nechtěl Jako s malým harantem.
no ja zatim praktikuju takovy ze opravdu „dvoji vareni“, kdyz delam salat, prihodim treba kus restovany zeleniny, nebo kureciho a usebe vynecham, do spizu se da taky zapasovat zelenina, kuskusu a vsech moznejch asijskejch veci a tak,.. rada bych se ale dopracovala k tomu, ze misto hranolek jako prilohy bude treba dusena zelenina,.. zatim jsem to ale jeste nezkousela, protoze mi to pripada jako stredoveky muceni,..:-))) ale fakt je, ze mi to krajne nevyhovuje, ponevadz moje telo na tohle neni zvykly a pomalu ale jiste z tehle drobnosti pribiram
asi nejvic bych chtela hnout s temi rybami,.. ale vzhledem k tomu, ze je to nejspis psychologickej blok, asi jsem bez sance,.. a pritom, kdyby bylo na me, muzou byt ryby pulka tydenniho menu
a fantazii. Původní stav - NE žádnou zeleninu v jiném než syrovém
stavu a to ještě ne jako míchaný salát, žádné luštěniny, ryby když
hrozí smrt hladem, kuře pouze pečené stehno, nic z mletého masa, špagety,
brambory pouze vařené, kaši či hranolky.....byl by to dlouhý výčet.
Současný stav - čočka a fazole v různých úpravách oblíbené jídlo,
nejrůznější míchané saláty včetně těch s jogurtovou zálivkou a
balkánem chodí ujídat do lednice, nějaký kus kuřete v rozmanité úpravě
každou chvíli, plněné papriky bez řečí, babymrkvičky či brokolice jako
součást přílohy, ale nemusí toho být moc, rybí karbanátky, pangasius,
losos, šťouchané brambory se smetanou, parmezánem a bylinkami, špaget se
dožaduje sám.....Co ne a asi nikdy ne - mé oblíbené zapečené cokoli
s čímkoli - francouzskými bramborami počínaje a zapečenou brokolicí
konče.
Ale občas přece jen jedno jídlo pro každého jinak, nedávno hovězí na
víně se skvělou omáčkou, on s knedlíky, já jen kousek masa a do omáčky
jsem si namáčela zelený chřest. Spokojenost na obou stranách
to u nas je rybi a potvorova pohoda! Oba milujeme vse co more da a take to
velmi casto varime! Jsem rada, ze muj muz nevyzaduje stale KVZ, bramboraky,
burty, bucek, ale ze si pochutname zrovna na tech morskych vecech, krvavem
bifteku, mase jehnecim, kuzlecim, telecim a snad i veverkach kdybychom nejakou
chytili, hromade zeleniny syrove i varene, jidlech z jednoho hrnce,
grilovackach vseho mozneho, syrech, dobrem piti, hlavne kvalitnim cervenem
vinku, coz je zdrave na srdce, a ze u nas opravdu prevlada kulinarska
rozmanitost a hlavne pohoda u stolu!
Bon appetit
ale já ho nedám On je totiž vegetarián
Radost mu udělá cokoliv zapečenýho s dobrou
omáčinkou. Jsem si prostě uměla vybrat
Tedy respektive, vegetariáni… před vegetariány bychom se měli stydět -
oba jíme ryby, ale ne v nějak velkém množství. Čas od času.
Já můžu úplně všechno.
U přítele jsou tabu vnitřnosti krom jater (ty jsem ho naučila jíst já).
..před držkovkou se málem křižuje. Taky nezvládá teplé tučné a kuži
z čehokoliv (což nevadí). Ryby má moc rád, ale z kapra, rybích polévek
a mořských plodů krom sépie mu vstávaj vlasy hrůzou. Jehněčí, kachní a
husí maso mu smrdí, ale když se dobře upraví, tak ho sní.
U nás hóódně záleží na způsobu úpravy. Třeba pečený stehno
nepozře, ale když ho nakrájím na kousky do číny tak v pohodě a nebo
když z něj mamka udělá řízek, tak ho taky slupne. ..ale opět vše bez
kůže. ..kůži dám většinou s kostma vyvařit do masové polévky a pak
kocourovi nebo psovi. Úplně nejvíc ho potěší spousty dobrot: rajská
s plněnými paprikami nebo s hovězím masem, zelňačka se sušenýma
švestkama, steak či přírodní řízek a nejlépe s pečenýma bramborama a
s majonézou nebo s dušenou nebo syrovou zeleninou bez brambor (může
hranolky, ale ty nedělám, protože je to podle mě „hnus“ a v životě
bych to nedělala), čína, grilovaná masa i zeleninu a ovoce, vejce vindalů
a cokoliv „od Listra z Červeného trpaslíka“, couračku, kynuťáky
s povidlama sypané tvrdým strouhaným tvarohem, olejovou hrnkovou mramorovu
bábovku, brambory pečené na sádle promaštěné máslem s utřeným
česnekem se solí.. je toho hodně. ..vždycky mám na výběr a můžu udělat
i to na co mám chuť já.
Praktikuji taky systém: To co nechutná přidávat do toho co chutná až se
přejde na to, že to začne chutnat. ..asi nejlepší taktika. ..tak dlouho
jsem dávala čerstvý zázvor, až je teď chválen, že chutná. ..ale nic se
nemá přehánět.
Ani náhodou nevařím pro každého něco (na to bych se z vysoka ..je spousty
věcí, který potřebuju stihnout i když moc ráda vařím), nic nevyhazuji
(když nechce, tak nevařím, dokud to nesním sama). Když zbude troška, tak
z toho dělám pomazánky. ..a ty on taky rád. Bude to taky surovinama:
Zpravidla nekupuji polotovary či jídla jen na ohřátí ani konzervy (když se
to dá udělat doma a vím jak na to, tak to udělám) ..zavařujeme ovoce a
zeleninu, bylinky si míchám sama bez soli, kuchtíme knedle a někdy
i těstoviny. Jediné, kdy nakupujeme třeba konzervy, tak to je na pěší
tůry nebo na vícedenní výlety pod stan a nebo když chceme ochutnat něco
nového (třeba nedávno bramborové noky).
PS: Jé teď jsem o víkendu děla vynikající krůtí prsa na švestkách a
pórku, kouknu jestli jsou na Labužníku a jestli ne, tak je sem vložím a
hodím odkaz. ..zatím papa a kuchtění zdar.
Kuřecí prsa na švestkách a pórku ..mňam říkali všichni.
A málem bych zapomněla, ještě víc potěším, když dám vychladit lahvinku vína nebo pivínko. ..samozřejmě dle jídla.
..je to úplně v pohodě. Oba milujeme zeleninu ve všech podobách a bez
výjimky. Jen kvůli mně se občas musí oloupat salátová okurka - nějak mi
přijde pak stravitelnější:-) Můj partner dokonce různé experimenty
(např. Kontrabáš zde http://www.labuznik.com/recipe.php?…
" TARGET = _new ) vyhledává a vymýšlí. Uzeniny prakticky nekupujeme, občas
na cesty kvůli trvanlivosti kus uheráku. Friťák nevlastníme, cca tyřikrát
do roka si dáme smažený sýr v hospůdce někde na cestách, v naší
oblíbené nejraději steak s např. grilovanou zeleninou.
Já svého milého naučila „mít chuť“ na mořskou havět a ryby - ty
většinou připravuji já. On mne naučil jíst zvěřinu a kachničku - tahle
jídla mistrně zvládá on sám. Sladká jídla vůbec nemusíme a nevaříme.
Vynahrazujeme si je sýry, ty milujeme. A také suchá červená vína.
Do práce si nosím oběd z domova, protože většinou uvaříme více, než
dvě porce. Po jídle z jídelny jsem zralá na THUMS…bohužel.
Na cestách si sem tam dámě nějakou hotovku. Pokud víme, že se budeme
pohybovat mimo civilizaci, pak si uděláme jídlo s sebou: tmavé bagetky,
namazané křenovým pomazánkovým máslem, na to natrhaný ledový salát a
opečené kousky kuřecích prsíček - zabalené ve folii vydrží v pohodě
dva dny. A když není čas, tak suchý salám, tvrdý sýr, barevné
papriky.
Asi před dvěma měsíci jsme v domácím vaření omezili maso a oba jsme
konstatovali, že se cítíme lépe.
Asi mám kliku, ale chutě máme skoro stejné…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
