cesnek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 31.03.05 10:30
cesnek

Dostala jsem nekolik (a ne malo)hlavicek cesneku. Muze mne nekdo poradit jak ho uchovat. Mam obavu, ze mne vyschne. Dik za radu

Reakce:
 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.04.05 14:05
sarko,

cesna vydrží mnoho týždňov len tak, nasucho zavesený - v komore, v kuchyni. Musí byť v suchu a lepšie keď aj v tme. Jedine teraz na jar je riziko že sa mu chce klíčiť.
Určite nie do chladničky - najhoršie riešenie ! - navlhne a začne plesnieť.
Niekto určite povie skúsenosti s mrazením (asi očistený cesnak), ale to som neskúšal. Čo mám odskúšané je očistiť strúčiky cesnaku, naplniť s nimi fľašky vhodných veľkostí a zaliať jedlým olejom (druh podľa osobnej obľuby). Uložiť do chladničky. Veľmi málo sa zmení chuť, trvanlivosť je určite 3-4 mesiace (dovtedy sa vždy minul, takže možno aj viac :o) ) a použiteľnosť skoro ako surový cesnak.
Ako bonus máš navyše cesnakový olej.

 
penda
4752 příspěvků 04.04.05 16:33
šárko,

tak habáně kolem trimestru vedle na foru poradí, ale aby Ti tady nechal odkaz na svoje česnekové hospodářství , to ne ;-)..jinak je taky na labužníku pár receptů na sterilovaný česnek nebo česnek ve víně…

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 06.04.05 11:50
dik

Dekuji vam oboum za radu. Neco jsem zamrazila a neco jsem dala do oleje.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz