Červená čočka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
marmelada
1643 příspěvků 05.01.06 14:19
Červená čočka

Máte s ní zkušenost? Něco jsem tady vyčetla, ale nevím zda namáčet, jak chutná a jak dlouho vařit. dík

Reakce:
di
2451 příspěvků 05.01.06 16:49
Nenamáčet

a vařit jen chvilku, jinak se rozvaří a ztratí barvu.
Někde je tady recept na dobrou polévku z červené čočky, doporučuju.

xgoni
63 příspěvků 06.01.06 21:44
...

veľa skúseností s ňou nemám, ale napríklad Červená čočka s rýží a houbami je veľmi fajn, varí sa krátko a nenamáča sa dopredu.

Eleeen
1127 příspěvků 09.01.06 07:44
jako kaši...

já ji naopak rozvařuju, abych ji měla jako kaši:
napřed spařím horkou vodou, pak vsypu do vroucí vody. Přidám, mrkev na kolečka, hrášek, česnek. Až se čočka hodně rozvaří (cca 30 minut), osolím, opepřím, přidám dobromysl, saturejku a majoránku.
Podávám s chlebem a opečenou klobáskou.

DanaJ
1136 příspěvků 11.01.06 11:18
Malá červená čočka...

…se dá koupit loupaná i neloupaná.
Neloupanou používám jako klasickou velkou neloupanou. Prostě jí namočím a pak uvařím. Na českou klasiku je ale lepší ta naše stará dobrá čočka zelenohnědá.
Loupanou hážu rovnou do pokrmu nenamočenou. Většinou jí používám na zahušťování či dochucování. Zpravidla se rozvaří na kaši. Namáče ji nemá cenu. Zbytečná ztráta času. Zkoušela sem to a doopravdy zbytečné. Myslím, že je velice těžké z ní vytvořit něco nerozvařeného. I když není úplně rozvařená, tak se stejně rozpadá. Takže s ní zahušťuji zeleninová jídla (polévky, omáčky) dá se prostě opužít místo mouky či solamylu. Dochucuji s ní polévky nebo třeba fazolový guláš (dám kus chleba a červenou čočku a rovařím).
Bezmasím jídlům dodává sytou chuť. Do jídel, do kterých přidávám maso červenou čočku nedávám.

marmelada
1643 příspěvků 12.01.06 15:27
Děkuji

všem za rady, doufám, že je upotřebím.

Labužník marus02
58 příspěvků 12.01.06 15:51
dobrá polívka

na oleji zpěním cibulku, přidám česnek, trochu masala curry prášku, trocha kurkumy, uvolní se vůně, zaleju vodou, přidám zeleninový bujon v kostce a propláchnutou červenou čočku a tak trochu rozvařím (za 20 min to je). Může se jíst hned, ale exkluzivní je ještě propasírovaná přes sítko, na závěr pro hubené zjemněná trochou másla a ozdobená lístky bazalky z mražáku. (to hrubé co zbyde na stíku se pak použije na karbanátky). RYCHLOVKA, TUTOVKA.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz