Čersvé houby v Praze

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.10.07 19:52
Čersvé houby v Praze

V Kotvě, pokud vejdete zadním vchodem, je po levé straně vedle pekárny malinký stánek s čerstvými houbami možná celoročně. Např. minulý týden i dnes tam měli čerstvé lišky 480,– Kč/kg), lišky nálevkové (160,–Kč/kg), hřiby jedlové (500,–Kč/kg), suchohřiby (ve slevě 200,–Kč/kg), čírůvky (údajně velmi dobré do těstovin, cenu si nepamatuji) a další např. jidášovo ucho, hlívu ústřičnou, žampiony - zde si ceny nepamatuji. Podle sdělení prodavačky se ceny mění v závislosti na ročním období a odkud houby získávají. Např. minulý týden byly lišky za 460,–Kč, dnes byly za 480,–Kč.
Díky tomuto stánku jsme mohli vyzkoušet tento recept TARGET = _new .
P.
PS: Není to levná záležitost, ale kolik těch hub člověk na takové jídlo potřebuje? Určitě to stojí za to!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Bali
1254 příspěvků 01.11.07 12:41
...

V Budapešti v Hlavní tržnici, často sedí babka a ta prodává čerstvé houby. Pamatuji se jak jsme u ní kupovali smrže. Cena byla kolem 1000 Kč za kilo, ale to byla asi cena pro cizince. Myslím, že místní by to za ně nedali. Tak jsme si tam dost užívali různých smržových pokrmů, omáčiček atd.
To se teda máte v té Praze! Člověk nemůže každý den lítat po lese a když je třeba 200 g na omáčku, je to fajn najít houby na trhu ;-)


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz