Čerstvý chřest - Brno/JM

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
omanek01
7 příspěvků 12.05.10 23:56
Čerstvý chřest - Brno/JM

Přátelé labužníci!

Dnes jsem přivezl ze Záhorí (Velké Leváre, SK, pár km z Břeclavi) chřest přímo od pěstitele (asparagus.sk) a veliká spokojenost. Fakt čerstvý, výběr v různé kvalitě, nejdražší (pro export do Rakouska, 18mm+) 3,30 EUR/kg. Momentálně prodej Po - Ne, 8 - 18 hodin.

Ivančice jsou bohužel mimo (letos jsou slavnosti chřestu 21. - 22. května). Byli jsme tam několikrát a místo renesance pěstování je z toho pouťová tržnice a chřest (výsledně od téhož slovenského producenta, kterého zmiňuji výše) na jednom stánku s nehoráznou frontou.

Takže mlsní přátelé, pokud máte chřest rádi a umíte (není to žádná věda :) ho připravit - sezóna je v plném proudu!

Reakce:
jaga13
399 příspěvků 26.05.10 20:00
Omanek1, chřest...

…rovněž od tohoto pěstitele, je k mání v hyperalbertech a v globusech 500g/50,–
Asi není tak čerstvý, jak píšeš, ale hlavně že je
BTW, nemáte někdo zkušenost, zda se dá chřest zmrazit? Konzervy mně příliš nelákají.

esmeralda
4813 příspěvků 26.05.10 23:06
Mrazený chřest - Jaga,

zmrazit se dá úplně všechno.
Mražený chřest ale není dobý. Expandující se krystaly zmrzlé vody rozrthají chřest na hadr.

Máš-li ale přeci jen chřestu přebytek, nakrájej ho na menší kusy, spař cca půl minuty vařící vodou, ponoř na chvilku do ledové vody, dej do mikroténových sáčků a zmraz. Takto připravený se dá použít na polévky.

jaga13
399 příspěvků 27.05.10 14:19
esmeraldo děkuji,

tak trochu jsem tušila, že mražení a chřest spolu moc nejdou dohromady, ale jeden nikdy neví…
Přebytek chřestu bych si přála mít, asi nebude od věci respektovat přírodu a jíst chřest pouze v sezonu…ale když já mám asi závislost, jdu se léčit , samozřejmě chřestem

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.06.10 17:07
...

mraziť za čerstva sa skutočne nedá, jediné čo sa mi osvedčilo, aj keď v trochu inom postupe ako esmeralda, krátko povariť očistenú špargľu v slanej vode (do zmäknutia), následne okvapkať, vychladnúť, rozdeliť do mikrotenu a zamraziť. Nie však na použitie ako samostatné jedlo, ale napríklad časť vložky do mäsových závitkov, na omáčky či polievky plne vhodné.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz