Prosím nemáte někdo recept na černý chléb? V tabulkách se uvádí, že černý chléb má nízký glykemický index. Bohužel se mi nedaří najít recept. „Obyčejný“ celozrnný chléb to není, protože celozrnné pečivo je potravina se středním GI. Také to nemůže být dobarvované sladem apod. - to by zvyšovalo GI. Děkuji
Černý chléb - hledám recept
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Ahoj, o černém chlebu toho moc nevím ale zkus http://conovehonakopci.cz/?…
tam vědí o chlebu všechno
použi ražnú (žitnú) múku v recepte ako na iný chlieb čo pečieš,
v množstve do 40% všetkej múky. Či použiješ hladkú ražnú, alebo
celozrnnú, je len na Tvojej chuti, podstata tmavého (čierneho) chleba je
v tom, že je z raži.
Vyšší podiel ako 40% nedávaj, ražná múka podstatne menej vykysne ako
pšeničná, treba použiť program pečenia s dlhšou dobou kysnutia
(napríklad celozrnný, francúzsky chlieb) a treba si nájsť najvhodnejší
pomer múky pšeničnej a ražnej.
Priprav sa, že tmavý chlieb bude hutnejší, „hustejší“ ako biely, menej
vysoký.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie